Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1908
View
47
Reply

KAWAN YG BERMULUT MANIS

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-9-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
simetimes instincts kita boleh beri kita warning... jaga jaga dgn kawan yg ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kelantan sebut mulut manis jub* masam
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo mak aiols, orang jenis depan ckp manis blkg kutuk memacam ni dia panggil:

Mulut manis bontot masam
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols xde kwn mulut manis sbb meols jnis xbkawan ngn org. Dh brthun2 buat hal sndri je tkde rapat ngn sesape. Biar lah org nk kate dh serupa kera sumbang tp kita je tau diri kita. Lg tenang hokeh sorg2 so xde trust issues kt sesape jgk. Tp nk jd mcm meols mmg kne btol2 ati batu, kne berani g sane sini sorg2 cari ktenangan jnji kau selesa dgn jln kau. Abih2 bc porom pon buleh tenang gk n gelak2. Meols now dah set healthy boundaries n cutting off all the toxic n two faced ppl from my life xkisah la family mmbers etc. Blood ain't ticker thn peace of mind.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 28-9-2019 06:28 PM
Meols xde kwn mulut manis sbb meols jnis xbkawan ngn org. Dh brthun2 buat hal sndri je tkde rapat ng ...

Kenape ye? Ade apa2 yg berlaku ke sebelum pilih utk bersendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada mcmtu.. Mmg mula2 kitrg rapat leh tido sebantal apa semua.. Tp bila aku tau, aku mula jauh kan diri dari dorg.. Skang ni biarla kawan x ramai, asalkan hati aku x sakit
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 07:32 PM | Show all posts
belum jumpa lagi atau iols mmg sampai ke sudah tak tahu siapa yang depan helok belakang mengata iols tu. sbb iols rapat dgn jenis yang mulut lepas, talk business only, lawak pun kasar dan iols sgt memilih utk open up pasal personal ka apa ka.

but ada la a few times yg kita rasa we can trust someone but happen to be tikam kita balik kan. cuma apa iols buat pastu is jarakkan habis diri dengan dia, then buat mcm tak kenal. selagi takde urusan nak bercakap, there's no point even nak tegur-tegur gitu.

tp buat masa skrg yg iols sgt mendidih adalah sejenis yg ampu boss dan suka tunjuk baik dan tak suka tengok org lain maju sikit dan overly positive. tau tak overly positive ni mcm mana ye... selalu dgn moral superiority dia.

ada sekali tu iols complain sbb toilet office clogged for weeks ok aku nak ber*k pun susah so... dia ni dtg dan suruh aku muhasabah diri dan jadi manusia bersyukur, konon syukur la office masih ada bumbung cuma ada masalah toilet seminggu dua je so jgn la complain, terima jela keadaan seadanya etc etc etc then siap pegi ke director bagitau pasal aku complain pasal toilet tu ibarat satu attitude negative yg tak perlu ada pada employee. mmg hansuang cikki dan boss cikki nya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 28-9-2019 11:05 AM
Aku ada mcmtu.. Mmg mula2 kitrg rapat leh tido sebantal apa semua.. Tp bila aku tau, aku mula jauh k ...

,x sempitke tido sebantal? heheeh... klu dia ada kutu kang berjangkit
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-9-2019 07:48 PM
,x sempitke tido sebantal? heheeh... klu dia ada kutu kang berjangkit

Kah3.. Sapa nak kawan dgn aku antara syarat dia x leh ada kutu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai kawan yang tak boleh kita lebih dari dia. Tak boleh kerja lagi bagus dari dia, tak boleh kita pakai bag lagi ok berjenama, berholiday. Mesti dia nak lagi lebih. Tak faham kenapa perangai sorang sorang macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 28-9-2019 11:10 AM
Buat tak reti je. Bolehhh
Tapi, lepas tu berhati2 je lah.
Tak bercakap yg personal2.

Kat tempat kerja I pun ada sorang akak ni (dah arwah) dulu mmg mulut dia nauzubillah. Ramai yg terasa hati, sampai tahap malas nak layan dia. Then tetiba dgr dia kena kanser. Takde sapa pun nak lawat dia. Sampailah dia meninggal.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cousin iols salah sorgnya. ckp lembut & manja tapi dekat belakang mcm2 dia jaja psl iols dekat sedara mara. call iols merayu2 nk pinjam duit kunun x makan lg sebab x de duit tapi kantoi dgn maknya bercerita yg anaknya duit berkepuk2 dlm bank. paling x sangka dia sanggup sihirkan iols.sanggup dtg rumah pagi2 buta sebab nk letak brg sihirnya. lepas kantoi tu terus iols buang dia. putus sedara sampai mati pun x pe dari bergaul dgn manusia toxic mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah kena dgn org mulut manis ni. Depan kita bukan main lagi, belakang kita siap sebar fitnah. I mmg tak kawan dah dgn dia. I maafkan, tapi tak perlu berkawan balik. Terlalu toxic.

Sekarang pun kat tempat kerja ada sorang makcik setan ni, memburuk-burukkan I kat orang lain. Ramai yg menyampaikan kat I. So I pilih utk jauhkan diri dari makcik setan ni. Berdoa kat Allah semoga makcik setan ni kena azab yg boleh buat dia taubat nasuha. Sebab dia dah aniaya ramai orang sebenarnya. I nak jadi mangsa terbaru dia, tapi dia tak berjaya, sebab semua org tau I ni jenis kerja kuat. Makcik setan kaki bodek pemalas dugong. Ptuihhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman i kerja dulu ada sejenis makhluk begini. Kita ni ya ya ikhlas berkawan ngan dia, dia pun kemain baik ngan kita. Tapi beriya cerita orang tu x bagus, orang ni jahat.

Alih2 dia pulak g comolot ngan orang tu. Kira macam xbagi kita rapat ngn org lain. Pas tu boleh pulak dia g fitnah i pulak jeles kat dia. Pdhal dia sakit, nak kemana2 i bawa. Dia ni xda kenderaan.

Last tu je la i beria nak rapat ngan org. Lepas tu i malas dah nak rapat sampai level BFF.  Lagi2 lepas kawin baik jadikan laki sendiri BFF
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan mulut manis? ada. Tapi tak mengganggu hidup saya. Setakat ni saya tiada masalah dengan sikap itu. Sebab yg mulut manis ni bilangannya cuma 1 per seratus daripada total kawan saya.

Tapi.. Kalau in law mulut manis, ya, ada dan bermasalah. Depan kita punyalah baik yang amat. Belakang kita, rupa-rupanya sibuk racun fikiran spouse saya. Patutpun selama ni spouse saya maki saya macam2, rupanya, benda yang tak patut spouse saya tahu (tak penting, atau boleh disalah erti) dia pergi cerita pada spouse saya..

Sekarang, dah lebih seminggu weolls perang dingin. Apepun, puas hati dapat "tegur" si mulut hansuang tu walaupun lepastu dia acah2, play victim, update status: mengalir air mata bagai

Better lah jauhkan diri daripada orang mulut manis ni. Tak rugi kalau tak berhubungan dengan orang bermuka2 macam ni. Jangan biarkan aura negatif dia melekat pada kita. Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada bekas kawan yang macam ni. Manis mulut peramah layan orang bersembang. Belakang orang tu nanti kan eeee aku tak sabaq nak mai cerita kat hang. meloat aku dengan si munah tu tadi. dia mai pegang-pegang baju aku tanya beli kain kat mana. perangai kalau tak menyibuk tu tak sah

padahal sebelum tu dia berborak dengan si munah tu sampai dekat sejam. lama-lama aku realise yang aku tak sesuai berkawan dengan orang macam ni. aku terus ditch dia maka jadi lah ex-friend
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 28-9-2019 06:50 PM
Kenape ye? Ade apa2 yg berlaku ke sebelum pilih utk bersendiri?

Sume org ade story berbeza tp mnusia ni kdg mmg rambut sama itam tp ati lg itam dr rambut.Selagi aok xjatuh tduduk selagi tu la deme akn usaha bg jd.And org yg mlut mnis ni kt blkg mmg sgt2 pndai utk manipulate all and twist everything sbb nk nmpkkn deme je yg btol. Smpai satu thp mmg rs pnt nk lukakn ati sndri so better cut them off bfore byk lg drama nk kne hadap.Meols dh jd ati batu in real life mmg btol2 buat hal sndri pn ade yg xsng ati. Bila duk dlm circle yg sama e.g fmily or friends mmg ujung2 akan ade yg smpaikn pd kita balik apa yg jd kt blkg. So dr kite sedih skit ati skrg dh xde rasa ape lantak kau situ jnji aku aman2 kt sini.Buang masa nk explain nk justify nk try utk btolkn keadaan yg kite xslh sbb deme akn manipulate evrything.So jd la lone ranger migrate kt tmpt baru wth new culture new ppl new environment but am happy so far. Its not selfish to cutting them off from ur life and I dnt even hate them jst I set up a distance cz I value myself.Tp biar lah ms yg mnentukan klo boleh kmbali jd mcm asal.Skrg cr je lah kbhgian utk dri sndri and dh selesa gini jauh dr manusia2 toxic. Gitttewwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 pergi pun ada jer orang jenis mulut manis ni. Bila nak sesuatu dr kita baik nye lah. Belakang di kutuk nye kita. Bukan setakat kawan2  jer tapi boss pun ada. That's why skrg aku taknak rapat sangat dgn sesiapa. Kalau borak pun citer benda yg safe jer n x citer sgt psl hal personal.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 04:52 AM From the mobile phone | Show all posts
I pernah experience dgn org mcm ni... biase byk dgr cite perempuan kan, i kena dgn colleague lelaki... die tiba2 rapat dgn i masa i mmg tgh ada isu dgn bos. Bos jenis yg suruh i buat kerja die, then claim hasil usaha die. Mmg masa tu i tgh bengang pun ngan bos i, so terluah perasaan kat die. Then die cerita ngan bos i, so jadi la ala2 perang dingin. Colleague i pun dpt la projek dr bos i, bersempena hasil bodek die. Then i pun pindah tempat kerja. Syukur, Allah permudahkan urusan i. Setahun lepas tu, colleague i kol, mengadu ngan i yg ex bos i tu suruh die buat semua benda padahal ex bos i rilek2 je holiday. Padan muka die. Tapi pengajaran yg i dpt, dgn rakan sekerja i tak kan share emosi i, dan i tak kan rapat dgn sape2 utk cerita personal dan tak percaya sape2 pun. Now i dah jadi bos, i prefer jadi lone ranger je. Dgn staf pun i tak join depa utk elak politik ofis. Baru aman hidup i.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 28-9-2019 08:52 PM
I pernah experience dgn org mcm ni... biase byk dgr cite perempuan kan, i kena dgn colleague lelaki. ...

im so glad u end up jd boss. Exactly...what u did is awesome.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080172s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list