Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1072
View
35
Reply

CELCOM, MAXIS, UMOBILE, DIGI? MANA BAGUS?

[Copy link]

Author: abraham205       Show all posts   Read mode

Post time 6-10-2019 12:22 PM | Show all posts
fliphair8 replied at 26-9-2019 04:24 PM
celcom - coverage bagus, rural dapat / mahal
maxis - reception and internet bagus laju / mahal
umo ...

Umobile harga murah ke? sbb rasanya kurang sama je dgn yg lain, atau ada package terkini yg ku x tau? Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:24 PM | Show all posts
Ami113 replied at 1-10-2019 06:16 AM
Celcom laa sebab area coverage maintain laju 4G. Plan Xpax yg paling latest pun murah kalau nak band ...

Xpax ku tengok skrg ada apa Ultra Hour Pass, tengok mcm bagus tapi x tau sesuai ke x utk pelajar universiti mcm ku ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:28 PM | Show all posts
Ajis33 replied at 1-10-2019 06:18 AM
Alah line area aku nak naik 4G pun susah tpi part plan murah yg XP Lite tu aku setuju.

aku juga guna XP lite sbb kalau bandingkan dgn telco yg lain ia paling murah skrg, lagipun ku x guna byk data jadi x jadi masalah utk ku hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:29 PM | Show all posts
KakakCun replied at 2-10-2019 06:35 AM
Celcom memang area coverage lgi wide drpd telco lain sbb celcom dah lama ada. Plan pun murah siap  ...

Xpax plan XP lite skrg masih ada M dan L pass utk mrk yg x cukup guna data yg dibagi, kalau perlu byk boleh pakai L pass, kalau kurang boleh pakai je M pass.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:31 PM | Show all posts
KakakCun replied at 2-10-2019 06:35 AM
Celcom memang area coverage lgi wide drpd telco lain sbb celcom dah lama ada. Plan pun murah siap  ...

Coverage celcom luas???
Setiap kali ku balik kampung x ada line punya, mcm tu mmg dpt luangkan lebih byk masa bersama keluarga tapi kadangkala mau juga tengok berita2 kat FB...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:32 PM | Show all posts
NaufRaudah replied at 2-10-2019 06:38 AM
XP Lite 28 hinggit je memang laa murah tpi dpt 1GB & free unlimited calls je. Mana cukup.

Org bandar skrg sekurang2 juga perlu guna sampai 10GB sebulan
Setiap hari pergi dan balik kerja naik LRT tu tentu tonton Youtube, kalau x bosan perjalanan selama satu jam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:35 PM | Show all posts
vivilam replied at 5-10-2019 07:26 AM
Orang yg x guna internet sngt mcm mak ayah aku kat kampung sesuai laa plan mcm ni. Tapi kalau aku  ...

Kalau mau berhubung dgn ibubapa pakai video call setiap hari cukup ke 1GB tu utk sebulan? Sbb ku skrg kerja outstation utk masa yg panjang, setiap hari pun akan video call mrk supaya mrk x risau.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:41 PM | Show all posts
haroldie replied at 5-10-2019 07:36 AM
Berapa RM kena byr kalau nak upgrade ke M or L pass tu? Oo kiranya RM28 consider mcm base plan je  ...

RM28 tu hanyalah base plan, kalau upgrade M pass perlu RM10, L pass tu RM30, kalau x silap lah....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:42 PM | Show all posts
Janet321 replied at 5-10-2019 02:12 PM
wow siap dpt free 3gb ni yg aku xtahu. Aku duk tnggu birthday rewards je sbb dpt free 100gb super  ...

Tapi birthday reward tu hanya dpt guna pd satu hari saje, rasanya x berbaloi, x mungkin mau kita tinggal kat rumah main handphone sempena hari jadi hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:45 PM | Show all posts
Ami113 replied at 6-10-2019 05:53 AM
Org kata lebih flexible sebab boleh tukar2 pass bila kita perlu lebih data. So tak ada laa nanti m ...

Plan flexible bagus utk kita jimat duit, kalau mau guna lebih data barulah topup, sbb mcm ku ni masa universiti perlu guna byk data sendiri sbb wifi hostel lambat, kalau sem break balik rumah guna je wifi rumah sendiri x ada masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:48 PM | Show all posts
sotuna replied at 6-10-2019 12:35 PM
Kalau mau berhubung dgn ibubapa pakai video call setiap hari cukup ke 1GB tu utk sebulan? Sbb ku s ...

Terpulanglah kpd betapa lama kau video call, kalau masa 10 min setiap hari ku rasa x ada masalah utk 1GB tahan sebulan, tapi kalau sampai 30 min mungkin x cukup lah hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:53 PM | Show all posts
Ishtar replied at 6-10-2019 12:42 PM
Tapi birthday reward tu hanya dpt guna pd satu hari saje, rasanya x berbaloi, x mungkin mau kita t ...

X semestinya perlu kat rumah baru boleh guna kan? Boleh celebrate dgn kawan2 atau ahli keluarga sambil download drama kat handphone, lepas tu bolehlah tonton puas2 tanpa perlu risau tentang data x cukup utk download.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:55 PM | Show all posts
sotuna replied at 6-10-2019 12:41 PM
RM28 tu hanyalah base plan, kalau upgrade M pass perlu RM10, L pass tu RM30, kalau x silap lah.... ...

Skrg ku tengok byk telco yg base plan mrk sudah perlu leboh drpd RM30 sebulan dan x bagi sebarang data pun, jadi ku rasa xpax RM28 sebulan ni ok sudah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:57 PM | Show all posts
FirdausSah replied at 6-10-2019 12:48 PM
Terpulanglah kpd betapa lama kau video call, kalau masa 10 min setiap hari ku rasa x ada masalah u ...

Erm mungkin kau x perlu hari2 video call kan? voice call juga boleh, asalkan ibu bapa tau keadaan kita sihat saje mrk sudah senang hati, video call sekali kala juga ok asalkan niat kita baik...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 06:53 AM | Show all posts
NurAini11 replied at 6-10-2019 12:24 PM
Xpax ku tengok skrg ada apa Ultra Hour Pass, tengok mcm bagus tapi x tau sesuai ke x utk pelajar u ...

Aku rasa sesuai sngt laa utk student sbb harga pun murah so boleh jimat duit dah. Lgipun kalau amik L pass dpt free unlimited internet boleh laa layan drama utk hilang stress sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 06:58 AM | Show all posts
Toneli replied at 6-10-2019 12:31 PM
Coverage celcom luas???
Setiap kali ku balik kampung x ada line punya, mcm tu mmg dpt luangkan le ...

celcom line mmg stabil sikit kalau nak compare dgn telco lain. bnyk area yg diorng cover utk area coverage. Antara dua je kalau line kau slow, kwsn kau still dlm proses upgrade and line phone kau ada problem. Aku rasa kau boleh check dgn customer service je.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079602s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list