Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1023
View
35
Reply

CELCOM, MAXIS, UMOBILE, DIGI? MANA BAGUS?

[Copy link]

Author: abraham205       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-9-2019 04:09 PM | Show all posts |Read mode
Aku rasa masing masing ada kekuatan dan kekurangan. Kongsikan pengalaman peribadi korang ataupun orang yang korang kenal sebagai panduan agar pengguna dapat memilih telco yang terbaik di Malaysia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 04:24 PM | Show all posts
celcom - coverage bagus, rural dapat / mahal
maxis - reception and internet bagus laju / mahal
umobile - data murah/coverage city only
digi - takde experience

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 26-9-2019 04:24 PM
celcom - coverage bagus, rural dapat / mahal
maxis - reception and internet bagus laju / mahal
umo ...

Umobile slow walaupun rumah kurex tengah kolumpo.. Masuk je bilik kurex, terus slow. Tapi bila pindah bilik lain, laju pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 04:50 PM | Show all posts
Kurex replied at 26-9-2019 04:46 PM
Umobile slow walaupun rumah kurex tengah kolumpo.. Masuk je bilik kurex, terus slow. Tapi bila pin ...

ko punya bilik soundproof kurex, tak lepas signal....ehhh motip hakak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
So far.. CELCOM paling ok.. Hahaha.. Maxis prepaid ok juga sbb suka redeem point.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 05:26 PM | Show all posts
dari dulu hingga kini guna maxis saja..suka sebab liputan meluas

itu kalau nak cerita coverage untul call sajala..pernah guna

celcom pun terbaik juga..dan ada juga pernah gun Digi

meluas juga untuk call dan internet.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 06:16 AM | Show all posts
Celcom laa sebab area coverage maintain laju 4G. Plan Xpax yg paling latest pun murah kalau nak bandingkan dgn maxis and umobile.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 06:18 AM | Show all posts
Ami113 replied at 1-10-2019 06:16 AM
Celcom laa sebab area coverage maintain laju 4G. Plan Xpax yg paling latest pun murah kalau nak band ...

Alah line area aku nak naik 4G pun susah tpi part plan murah yg XP Lite tu aku setuju.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 06:35 AM | Show all posts
Ami113 replied at 1-10-2019 06:16 AM
Celcom laa sebab area coverage maintain laju 4G. Plan Xpax yg paling latest pun murah kalau nak band ...

Celcom memang area coverage lgi wide drpd telco lain sbb celcom dah lama ada. Plan pun murah siap flexible nak tukar yg mana satu. Tak terhad kat satu plan pass je.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 06:38 AM | Show all posts
Ajis33 replied at 1-10-2019 06:18 AM
Alah line area aku nak naik 4G pun susah tpi part plan murah yg XP Lite tu aku setuju.

XP Lite 28 hinggit je memang laa murah tpi dpt 1GB & free unlimited calls je. Mana cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 06:54 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 2-10-2019 06:38 AM
XP Lite 28 hinggit je memang laa murah tpi dpt 1GB & free unlimited calls je. Mana cukup.

Kena pair dgn pass lain kalau x cukup internet data. X silap ada dua pass, M atau L. Boleh pilih yg mana yg kau nak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 06:57 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 2-10-2019 06:38 AM
XP Lite 28 hinggit je memang laa murah tpi dpt 1GB & free unlimited calls je. Mana cukup.

Alah 28 hinggit tu yg basic plan je sebab tu data x cukup. 1GB + unlimited calls kira dah okay dah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 08:13 AM | Show all posts
setia pada DIGI - been using post paid 100 infinite (RM106/ month inclusive SST) for nearly 2.5 years & sangat puas hati dengan unlimited internet (my average usage 70-90GB/month + free 20GB tethering pulak tu- sbb ni anak i suka menempek kat mak nyer hahahaha.. rasanya pakej ni dah x de kt website dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 07:26 AM | Show all posts
Azamhelmi22 replied at 3-10-2019 06:57 AM
Alah 28 hinggit tu yg basic plan je sebab tu data x cukup. 1GB + unlimited calls kira dah okay dah ...

Orang yg x guna internet sngt mcm mak ayah aku kat kampung sesuai laa plan mcm ni. Tapi kalau aku mmg x cukup kena upgrade to L pass. Nnti pun dpt free unlimited internet berbaloi gak bayar lebih sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 07:36 AM | Show all posts
vivilam replied at 5-10-2019 07:26 AM
Orang yg x guna internet sngt mcm mak ayah aku kat kampung sesuai laa plan mcm ni. Tapi kalau aku  ...

Berapa RM kena byr kalau nak upgrade ke M or L pass tu? Oo kiranya RM28 consider mcm base plan je laa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 08:51 AM | Show all posts
Maxis : call oversea murah

Onexox : sampai 2022 xyah top up

Umobile : X30 RM30 unlimited DATA .........layan movie sampai lebam
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 02:07 PM | Show all posts
haroldie replied at 5-10-2019 07:36 AM
Berapa RM kena byr kalau nak upgrade ke M or L pass tu? Oo kiranya RM28 consider mcm base plan je  ...

RM28 tu mmg base plan 1GB and unlimited calls. M Pass, RM10 dpt 4GB internet. L Pass pulak RM30 dpt 11GB internet. Dua2 pass dapat free 3GB Video Walla.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 02:12 PM | Show all posts
Syafi1 replied at 5-10-2019 02:07 PM
RM28 tu mmg base plan 1GB and unlimited calls. M Pass, RM10 dpt 4GB internet. L Pass pulak RM30 dp ...

wow siap dpt free 3gb ni yg aku xtahu. Aku duk tnggu birthday rewards je sbb dpt free 100gb super video walla.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 05:53 AM | Show all posts
KakakCun replied at 2-10-2019 06:35 AM
Celcom memang area coverage lgi wide drpd telco lain sbb celcom dah lama ada. Plan pun murah siap  ...

Org kata lebih flexible sebab boleh tukar2 pass bila kita perlu lebih data. So tak ada laa nanti membazir sngt amik plan data banyak tapi tak guna sngt pun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 05:59 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 2-10-2019 06:38 AM
XP Lite 28 hinggit je memang laa murah tpi dpt 1GB & free unlimited calls je. Mana cukup.

1GB memang x cukup kalau heavy internet data user tpi boleh je pair pass pastu dpt free unlimited internet data pulak utk L pass. M pass pulak dpt etra 1gb free video walla lepas 6 months.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087235s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list