Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
943
View
14
Reply

Mimpi benam anak dalam kolam

[Copy link]

Author: sisnj78       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-9-2019 04:54 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum semua...saya baru lagi dalam ni...just nk tnya sapa2 yang arif sebab saya mengalami mimpi yang sy rasa agak ngeri dan sebak jugak la bagi diri saya sampai hari ni...

ceritanya begini...

mimpi ni berlaku semalam sewaktu nk tido...saya tido ngan anak yang bongsu...girl...time tu husband takda lom blk keje lg...dia xtido time tu n saya lak ngantuk giler sebab esok nyer nak keje...dalam pukul 12-1 tgh mlm la...sampai saya marah la anak sbb dia xtido...pastu saya terlelap...kira cam tido2 ayam la...ank lak mula la menggelisah nak tido...sy abaikan dia sbb nanti dia akan tido sendiri...sempat tgk jam gak time tu dalam kol 130am camtu...saya pon terlelap...mimpi pon bermula...permulaan mimpi xda la apa sgt...saya keluar ngan mak n anak2 jalan2 kat tasik...tetiba ada cam suara suruh saya bunuh anak saya...saya pon letak kan anak saya kat tasik tu dan benamkan kepala dia ke dalam air sedikit...pastu dia angkat kepala dia dan menangis...saya pujuk dia soh dia duduk dalam kolam tu...dia pon ikut n samapi la dia lemas...balik rumah saya menangis dan mengadu ngan mak saya n bgtau mak saya yang perbuatan tu adalah xbaik...tapi mak saya kata takpa...biarkan dia rasa...sapa suruh nakal sangat...

tetiba saya terjaga dari tido...tgk jam kol 2 lebih...saya mengucap n istigfar byk2 pada allah...sampai sy menangis-nangis...saya tgk ank kat sebelah dh tiso...sy check dada dia n nafas dia...still bernafas...saya lega sgt n syukur itu cuma mimpi...sy sambung balik tido peluk ank smpi pagi...benda tu still fresh dlm fikiran saya smpi harini...sedih sgt sy rasa...pagi nk pegi keje sy cium ank sy puas2......saya tau tu syaitan punya angkara...dia yang hasut kita berbuat sesuatu secara tak sedar.

saya pon salah gak sbb sblm tido xselawat smer sbb dh letih sgt.

saya just share jer citer sy ni...if ada apa2 pendapat saya alu2kan supaya kita dpt share ilmu apa yg patut...bila ingat kan balik sy rasa sedih sgt...klu betul2 berlaku saya tatau la camna sy nk hadapi kehilangan ank sy tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mainan mimpi syaitan saja tu....awak tidur pun dalam keadaan x bersih dan tak baca ayat suci kut. ...

Insya Allah tiada apa2. ....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mainan syaitan tu...amalkan baca doa sebelum tidur ye
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mainan tidur je.. jgn fikir bukan2
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 08:45 PM | Show all posts
sebelum tidur tampar muka sis vokuru dulu, nanti dia tak masuk mimpi puan
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-9-2019 08:45 PM
sebelum tidur tampar muka sis vokuru dulu, nanti dia tak masuk mimpi puan

Hahahah, chuolsss pun, motip sis vokuro jadik bahan...dr cite seram terus jadik lawak
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-9-2019 08:45 PM
sebelum tidur tampar muka sis vokuru dulu, nanti dia tak masuk mimpi puan

Baca komen2 atas penuh serius.. Sampai kat kaka cilipadi.. Terus tergelak besar..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 10:56 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-9-2019 08:45 PM
sebelum tidur tampar muka sis vokuru dulu, nanti dia tak masuk mimpi puan

kaka cili ni kesian tau kaka vokuru tak tenteram
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2019 08:36 AM | Show all posts
tu la...sy pon ms nk tido tu xda baca apa pon sbb dh letih sgt...lps ni will make sure xlupa dah...thnx.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
salam tt.. mimpi berkenaan, air, anak dan family..
dapat rezeki takterduga sampai sanggup gadai maruah family. .. moga dijauhi sifat tersebut.. amiin.. ingat pesan para ahli hikmah(ilmu) agama.. ingat Allah, agama, baru family ya.. amiin.. rezeki ada cara lain..
"kita sukakan cahaya matahari..
satu hari Allah hilangkan matahari..
dan Allah datangkan awan mendung, ribut petir..
kita takut dan berlari cari tpt perlindungan.. dan berharap dan berdoa..
hujan, ribut dan petir berlalu pergi..
rupa rupanya Allah hilangkan ribut petir dan menghadiahkn kita Pelangi..

kita anggap mimpi itu mainan tidur.. amiin..
tido basuh kaki.. amik wuduk.. baca surah al khafi boleh.. surah al mulk pun boleh sebelum tidur.. amiin..

jgn percaya sngt takwil mimpi ni.. kita anggap mainan tidur je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 08:48 AM | Show all posts
DumBell replied at 26-9-2019 12:37 AM
salam tt.. mimpi berkenaan, air, anak dan family..
dapat rezeki takterduga sampai sanggup gadai mar ...

tq atas nasihat...in sya allah saya akan amalkan...moga2 Allah melindungi kita dunia akhirat...amin
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Berserah saja pd Allah... Mimpi ni ade 3..
Mainan syaiton
Ilham
Perkara yg terbawa2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
DumBell replied at 26-9-2019 12:37 AM
salam tt.. mimpi berkenaan, air, anak dan family..
dapat rezeki takterduga sampai sanggup gadai mar ...

Ye ke mimpi air tu rezeki. ...akak selalu mimpi pancing ikan...menyelam dalam.air....mimpi anak hilang dalam air (ni banyak kali lebih 30 kali kut)..lepas mimpi ja mesti.akak menangis bila bangun...sedih oooo. ..haha

Tiada pula rezeki tiba2 atau apa2 berlaku. ...tapi mimpi pancing ikan tu dapat ikan banyak tu selalu sangat ...mungkin sebab akak suka memancing. ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 30-9-2019 11:17 AM
Ye ke mimpi air tu rezeki. ...akak selalu mimpi pancing ikan...menyelam dalam.air....mimpi anak hi ...

salam.. ya kak noor.. rezeki..
rezeki ni main.. sub dia..
harta, cinta dan kasih syg, ilmu..
akak mimpi menyelam air.. minggu dpn tiba2 suami ajak balik kg.. tgh bulan pulak tu.. (rezeki dpt balik kg sambung silaturrahim) salam kak.. ada betul jugak mimpi ni mainan tidur.. so mcm dbell tulis kt atas.. jgn percaya sngt takwil mimpi.. hasbiallah waniqmal waqeel yg paling penting... huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
DumBell replied at 1-10-2019 05:43 AM
salam.. ya kak noor.. rezeki..
rezeki ni main.. sub dia..
harta, cinta dan kasih syg, ilmu..

Salam dan w.slm Bell....betul juga apa Bell tulis....rezeki ni bukan dalam bentuk banyak benda. .....laki akak pun kalau bgtau kita mimpi air dia akan kata...rezeki tu.hihi ..tq info Bell. ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list