Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
684
View
4
Reply

Kawan perangai sangat biatchy macam budak tadika

[Copy link]

Author: julielapadite       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-9-2019 10:15 AM | Show all posts |Read mode
Korang all ada tak kenalan atau rakan sekerja yang korang tau dia tak berapa suka korang, for whatever reason yang korang sendiri malas nak fikir. Sebab sometimes dia ok dengan korang, other times dia macam who the hell are you. Bila dalam group yang ada kawan baik dia, dia akan cuba avoid korang, atau dia akan cuba buat korang tak wujud, atau dia akan look down on korang, buat korang macam tak belong to the group la. Tapi bila dalam group yang takde kawan dia dan ada org lain yang dia lebih tak suka, dia akan cuba team up dgn korang dan look down on that person yang dia tak suka tu. Ha mcm tu la sorry eh kalau confuse.
Dulu beberapa tahun sudah jiran aku perangai mcm ni. Kalau time borak dan ada Senah, di Jebon ni akan buat mcm aku ni penempel. Tapi bila pegi rumah Piah, si Jebon ni team up dgn aku dan bila sembang tu dia cuba rendah-rendahkan Piah haa gitu sambil tepok-tepok peha aku. Now aku tak bertegur dah dgn Jebon ni, sampai laki aku tanya apsal tak kawan dah dgn dia, dia baik je I tengok.. huhuktuihh

Now aku jumpa kat tempat kerja perangai cikki sekor mcm ni. Gila rimas ok. Dan yes dorg ni kerja menempel with someone bigger dan mmg suka berlakon suchhhii embun pagi.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
I ada banyak kat opis. Usually, bukan nak brag tapi i selalu attention to be with. Since i close w d bosses. Tapi depa silap org. I bukan kaki bodek or oppertunist type. I lagila suka avoid all this. So i suka lah tgk pangai gini... kelakar. And i couldn't be bothered. And wujudla sikap yg suka nak memburukkan pulak. I penahla kena hentam sbb kata kata ni semua... but i lantakkan je la.. boss nak marah marah.. i buat dek je.. and so true after so many years... those baby boss samada bergaduh or quit or mcm mcmla.

Knowing well, u can be nice to everyone but not closela. I mmg dikenali as someone yg xde geng. I walk alone. My team adalah seketul dua. I nak lunch dgn sesapa pun i ble. takde puak puak ke bagai. So TT.. u be u. Just buat apa u suka.. find friends that can benefit u. not parasites.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2019 10:48 AM | Show all posts
adila39 replied at 23-9-2019 10:29 AM
I ada banyak kat opis. Usually, bukan nak brag tapi i selalu attention to be with. Since i close w d ...

Ohh macam sama je karakter kita!! I pun rapat dgn boss because I know her personally before, tp I akan cuba avoid at all costs utk rapat as in "menempel". And yes I'm lone ranger most of the time because hell susah nak cari someone to trust, learn it the hard way before.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:28 AM | Show all posts
julielapadite replied at 23-9-2019 02:48 AM
Ohh macam sama je karakter kita!! I pun rapat dgn boss because I know her personally before, tp I  ...


Now work pun alone, from far je i bagi instructions. Im so blessed wlu kdg still pressure dgn boss. Depa x nampak..hanya nampak kita dapat special treatment..but they dont know la whats behind it and all d commotions bagai.

Kalau i jadi u. I x jdi kan ni isu sb if u are a genuine and respect people yg ada semua tu, naturally org akan rasa senang je bekerja dgn u, if u ada staff make sure u ajar dia how to do things and share the knowledge, its ok if ur staff get the credit sbb is boss u bijak dia akan tau...above all mesti ada someone yg guide. I now apa apa i x letak my name. wlu contact tu semua dtg dari i. i bagi je kat staff i. I feel at age now u dah sampai level bukan utk impress boss dah but to ensure all ur team know what to do. So TT chin up and do things with style. So org akan bertambah tambah stress tgk u..heheheh ..its fun seeing people stress uot tgk kita cool je tau..cubalah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang nak tak suka kita ni tak perlu alasan pun, baru kenal pun dah tiba2 tak suka. Manusia ni kompleks. Apa yang perlu buat, abaikan je, biar jelah dia nak membenci kita pula biarkan je benda tu di hujung kaki. Jangan simpan lama2 tak berbaloi pun dia tu. Kita fokus pada diri sendiri je, fikir diri sendiri nak kerja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077744s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list