Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3112
View
96
Reply

Tak de spark..

[Copy link]

Author: dira    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-9-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam
Sebelum thought ak go wilder baiklah ak dpt kan nasihat dr cni... Ak umur 34 thn same goes to my husband.. Ada ank 3..yg kecik br setahun 2 bln.. Ak kerja.. Ak mg quite good looking badan pn masih cantik dan seksi. Ak mg jg rutin pemakanan ak and ak mg suka melawa bl pergi kerja. .. Most of the time org akn igt ak xkawen lg..ni bukan ak nk puji dr.. Just to give u all some idea..
Kami dah 8 tahun kawen..
Suami aku keja ok.. Gaji berbelas ribu.. Aku mg xmenyumbang apa2 utk rumah dia bayar habis.. Duit ak memang utk aku melawa saja..

Ok kenapa thread ni muncul.. Sejak beberapa tahun ni aku rasa marriage kami hilang spark..bkn ak saja.. Dia pn.. Ak duduk sebelah dia, dia bgn.. Aku duduk dlm bilik dia keluar.. Kerjanya hanya main kereta control, cat kereta control, pergi race.. Aku jd terasa sgt.. Aku ni mcm trophy wife ja pada dia.. Dia nk sex dia akn msg ak, abg nk main mlm ni.. Which ak xpuas pn sbb dia xnk guna kondom..

Dulu each time nk pergi keja mesti kiss pipi ak.. Bl ak tnya kenapa xbuat lg dia kt dia lupa.. Dia suami yg baik.. Ank3 semua nk dekat dia dr ak...tp tu la kenapa dia tak pandang ak lg...
Aku ni kerap dpt msg dr org mana2 yg igt ak ni blm kawen.. Aku rs nk layan ja kenangkn peranhai laki aku tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tido pn dh tk tido sekatil dh berapa thn dh
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Berbincang or kaunseling or berubat.
Suami sis nmpk stil normal krn dpt mnjga rumah tangga dgn baik termasuk nafkah zahir & batin. Cuma kurang beri layanan mesra pd sis shj. Jika dzahirkan nmpk perfect semua. Bersabar sis. Spark of love tu boleh digilap semula dgn pelbagai cara. Bukan skadar ingin melihat isteri yg cantik tubuh bdn shj. Mungkin sis boleh buat kejutan.. apa2 yg romantik.. bercuti berdua.. mlayangkan hadiah or kad ke opis.. nota2 cinta selit didompet. Ajk tgk muvee midnyte setiap bulan @ curi masa ktika lunch.. ala2 muda mudi bcinta.. Jln2 syoping brg rumah bsama tnpa khadiran ank2... Mungkin kdengaran spt mengundang suami sis kata sis buang tebiat.. mungkin utk 1st time bila terima.. ttapi lama2 ia akn menjadi 1 yg romantis buat dia.. apasalahnya sis mngorat balik suami sis...
Jgn salahkn 1 pihak.. lihat diri kita jua.. apa yg perlu dperbaiki demi msa depan kluarga sis...anak semua... ciayoookkk !

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Dan maybe.. TT kena kreatif dlm perhubungan sex.. TT kena jadi sex goddess utk suami TT..

TT x suka sbb suami tak pakai kondom.. Sebab takut mengandung.. Kat pasaran ada mcm2 cara utk merancang kehamilan. Jadi TT boleh guna salah satu cara utk merancang kehamilan.

Sex sebenarnya membantu menambahkan kehangatan rumahtangga. TT kena tunjuk passion TT kat suami masa bersama.. Dan bila ada kesempatan berdua bisik kat dia yg TT sygkan dia.

Minggu depan, TT sila cari lingerie baru yg sexy the boom, cari pengasuh utk anak uolls bagi 24 jam, booking honeymoon suite.. Dan TT bgtau hubsand TT jumpa kat hotel yg dah di booking.

U need more kreatif la TT.. Setakat body cantik tapi patung.. Pun tak berguna... Husband u baik. Jgn sebab tak ada spark terus rasa x kekal dlm rumahtangga.. U mulakan usaha.. Bykkan sentuhan.. Gesel2 la dengan dia mcm kucing parsi.

Hailahh.. Aku yg single pulak bagi komen kat hal rumahtangga org lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Cadangan saya, mulakan dengan Cuba dekati minat dia
TT kata hubby suka kereta kontrol
So every time hubby gi godek kereta, cat kereta, or anything related to kereta TT duduk bersebelahan dgn hubby
Walau tak suka, kene paksa diri juga
Then buat2 Tanya itu ini pasal kereta
Then siap dia mkn ( like kuih ke.. buah ke) masa dia godek2 kereta Tu. Yeah tangan Dan fikiran dia kat kereta tapi mulut bole je bukak

Good luck tt
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
dira replied at 21-9-2019 12:37 AM
Tido pn dh tk tido sekatil dh berapa thn dh

SAKA........
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:25 AM | Show all posts
alaaaa...im feel sad bila baca kes gini, why no spark..work on it la TT , talk to  hubby . do what ever u can to improve u and hubby. I wish u well, and dont give up
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
kdg saya notice ada perempuan kurang menarik dr segi fizikal tapi kenapa lelaki mudah tertarik. ye..sebab kemesraan.
lelaki mudah tertarik dengan perempuan yg boleh buat dia tenang..hepi..tak serabut..tak serius sgt..a.k.a yg tak perangai mcm2. kalau borak serius pon still leh dlm keadaan santai. chil2 je. kalau nak rasa stress..serius baik dia g kerja je.
jadi seeloknya tt ciptakan rasa kemesraan tu. mungkin 1st step cara korang berbual kot. cuba berbual dgn cara yg hepi..gelak2 ke. nak yg cantik..kat luar sana ramai lagi yg cantik. tp yg boleh bg ketenangan tu..tu yg ssh nak cari.
takde apa yg kurang dlm hubungan korg. hidupkan balik spark tu. good luck ye.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 21-9-2019 07:55 AM
Cadangan saya, mulakan dengan Cuba dekati minat dia
TT kata hubby suka kereta kontrol
So every tim ...

Assuming tok laki hang yg minatnya pada budak budak kecil......hang approached macam mana minat dia nee???kasi dia kawen lagi so boleh dapat anak???

#tanyajer
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 06:59 AM
Dan maybe.. TT kena kreatif dlm perhubungan sex.. TT kena jadi sex goddess utk suami TT..

TT x su ...

Istilah single nee bak kata anak buah manak,.......yg single tuh belum tentu singlenya......pengalaman mengalahkan  org yg tempat peranakan dah keluar berderet anak....kan???
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-9-2019 11:33 AM
Istilah single nee bak kata anak buah manak,.......yg single tuh belum tentu singlenya......pengal ...

Bila masa aku beranak? Pengalaman x semestinya aku kena hands on.. Membaca, mendengar kwn2 dan org sekililing bercerita boleh buat aku menambah ilmu pengetahuan. Ang ingat skrg dok zaman yg mana perempuan tak tau membaca?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 21-9-2019 01:50 AM
Berbincang or kaunseling or berubat.
Suami sis nmpk stil normal krn dpt mnjga rumah tangga dgn bai ...

TT nee rasa manak,bukan soal samada akan terjebak dgn 'makan luar' atau tidaknya...tapi lebih pada bila.....

Dah macam boleh nampak air gatalnya dah tak tertanggung atas storage pala jambulnya....

My two cents worth....

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 11:35 AM
Bila masa aku beranak? Pengalaman x semestinya aku kena hands on.. Membaca, mendengar kwn2 dan org ...

Membaca tanpa berguru ibarat menuntut dgn setan....nee bukan manak cakap tau.....

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-9-2019 11:39 AM
Membaca tanpa berguru ibarat menuntut dgn setan....nee bukan manak cakap tau.....

Bukan aku menuntut ilmu agama.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-9-2019 11:25 AM
alaaaa...im feel sad bila baca kes gini, why no spark..work on it la TT , talk to  hubby . do what e ...

Hang kongsi ler pengalaman hang dilla...eh nama macam sama jerk dgn tt??MN ke???

Anyway...camna hang usaha kearah reigniting the spark...sehingga kini...he is no more to be seen....

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 11:43 AM
Bukan aku menuntut ilmu agama.

Kalau menuntut ilmu agama jer baru setan masuk jarum kah???
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:48 AM | Show all posts
kenapa x ingtkan suami setiap pagi utk kiss pipi sblm pg kerja...  kalau dia terlupa ingtkan je lah... lg 1, jgn harap suami aje yg kena buat... isteri pun kena mulakan sesuatu yg baru... dah tau skg perhubungan hambar... cari aktiviti atau follo aktiviti utk ceriakan balik...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-9-2019 03:46 AM
Hang kongsi ler pengalaman hang dilla...eh nama macam sama jerk dgn tt??MN ke???

Anyway...cam ...

Hi manak.. tu la.. sy wish her well je la. Sebab kalau bagi tips nanti jadi no more to be seen.

Awak bagilah tips... kot I pun boleh copy nnt.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
carly_lah replied at 21-9-2019 11:48 AM
kenapa x ingtkan suami setiap pagi utk kiss pipi sblm pg kerja...  kalau dia terlupa ingtkan je lah. ...

We only hear one side of the story.....i am very much convince...TT nak kita beri dia dorongan untuk bercerai kerana sesungguhnya dia berhak utk bahagia....



Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-9-2019 11:47 AM
Kalau menuntut ilmu agama jer baru setan masuk jarum kah???

Ye la.. Menang kat manak laaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084687s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list