Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9526
View
220
Reply

[Tempatan] Amoi kad OKU bakal cash (update video di post #177)

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 21-9-2019 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Finally ada update jugal kes ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 04:25 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 21-9-2019 03:15 AM
Kes ni bakal jadi satu kes yg mencabar utk para hakim, kalau verdict meragukan mmg blrh jadi punca k ...

Kalau family yg meninggal minta derma utk cost lawyer aku sanggup derma walaupun tak byk
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila ada sjkc inilah masalah rasis berlaku.bdk2 kt skjc xreti pn ckp melayu.. xcaya..g masuk sjkc dn kdg2 sedih sbb mereka xpaham.ada paham tp minoriti.kdg terpk..y wujudkan sjkc,sjkt lg.manduhkan dn jdkan sek satu aliran.kan jd mudah .ni sjkc semua cikgu2 bangsa durang ja.masuk bangsa lain jd stress jgk bila ada yg xpaham mandarin.xmasuk bulian secara halus.pls bgtau kerajaan..mansuhkan sjkc sjlt pls.buatlah sek satu aliran.barulah malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:28 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 21-9-2019 07:34 AM
Eric.n9 replied at 21-9-2019 12:55 AM
pandai dia punya peguam ajar...
apa2 ckp tak paham soalan...
Klu x paham, mcm mana leh dapat lesen ...

yups kalau pendakwa raya ni ALERT  , maka semua saksi yg bagi dia lesen dan etc KENA DISOAL SILANG cross question

atau ada syak  penerimaan lesen macam mana tu/ ni dah tahap dzann syak ni ...

haaa

lagui teruk implikasi kalau si pesalah cuba nak main undang2

akan ada banyak persoalan

tak faham BM  so macam mana dapat lesen
tak faham soalan macam mana dapat lesen

MANA PENILAIAN  PAKAR PSYCHIAtrist /child psychiatrist atau clinical psychologist yg INDEPENDENT akan tahap IQ dia?
cari balik medical records dia. sebab nak established ada tak risiko masalah IQ ni, kalaulah.

ade tak penilaian IQ oleh pakar sejak kecil? kalau betullah ada masalah yg dinyatakan.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 20-9-2019 04:21 PM
BM x paham camne bleh lulus test jpj

atau test jpj ade versi BI/mandarin?

Ptt pggl skali pegawai JPJ yg test dia tue..mcm nie x fhm.melayu mcm mn blh lulus?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 04:32 PM
mungkin claim total lost la tu.. suwey kan... slalu gen2 tu org taman dok maki sbb bawak mcm apa.. ...

Bangang je ape nk kesian2 kt dia?manusia cha ya nie x yh nk kesian sgt,depan duk sengih2 kt melayu,belakang bakul2 dikatanya
.
Aku sokong ko tulis tue..parents dia mcm mn?ada rs bersalah x?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 20-9-2019 04:51 PM
Model sambilan hada.. haneesya hanee tp x sap dadah la kot

Dia OKU ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina prc baru dpt ic kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 20-9-2019 03:27 PM
kes ni lambat sebab apa...aku smpai salah speku family mangsa redha (maaf)takmo serabut bwk kes, t ...

Kes accident arwah adik i pun ambil masa 2 tahun baru selesai.
I tak rasa isu duit sbb parents i dulu mana ada kena bayar apa2. Duit lawyer 10% dr pampasan yg family i dapat.
So memg takde bayar duit sendiri pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg aku tak faham dia kata buat u turn sbb lori kt depan nak langgar dia? Lori kt depan mcm mana nak langgar kereta kt blkg?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 21-9-2019 08:59 AM
Yg aku tak faham dia kata buat u turn sbb lori kt depan nak langgar dia? Lori kt depan mcm mana nak  ...

Mgkn imaginasi dia je sis..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:06 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 20-9-2019 04:13 PM
Celah luar..celah dlm x tau..

celah berkerak atau celah berkerinting amazon?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:08 AM | Show all posts
pheonix84 replied at 21-9-2019 07:56 AM
Ptt pggl skali pegawai JPJ yg test dia tue..mcm nie x fhm.melayu mcm mn blh lulus?

yes macam mana pegawai JPJ tu menilai pemahaman dan keboleh  fahaman dia dalam mendapatkan lesen memandu, i am curious

siapa
apa yang dijadikan bhn ujian ketika itu
bagaimana ujian tu dijalankan

dan siapa bersama dia ketika ujian memandu itu
dan adakah PENDOKUMENTASIAN  budak ni berlaku ketika ujian mendapatkan lesen memandu
sedangkan org yg gabra dan normal pun kalau  fail kena banyak kali ambil

so... agak mendatangkan sangkaan yg paling banyak kalau dia dapat lesen dengan keadaan tak faham BM, lesen dan pemahmaan dia tentang jln raya  apabial kalau ditanay diatak faham

lebih baik dia JUJUR saja
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:17 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 21-9-2019 07:28 AM
yups kalau pendakwa raya ni ALERT  , maka semua saksi yg bagi dia lesen dan etc KENA DISOAL SILANG ...

semua ni melibatkan banyak kos dan extra commitment. kalau famili si mati banyak duit, boleh gunakan untuk advance investigation. eventhough all of that, nnti terpaksa hadap birokrasi gomen, extra hidden hands. money can help people but money also can buy people.



Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:21 AM | Show all posts
TalibanRock replied at 21-9-2019 09:17 AM
semua ni melibatkan banyak kos dan extra commitment. kalau famili si mati banyak duit, boleh gunak ...

see? mahkamah manusia...tak pe akan ada mahkamah yg paling paling adil sebab MAHA ADIL itu akan menilai. kat situ akan diketahui secara hakikinya dan KEKAL , bahawa  .....itu benar,...itu benar...


tak palah. ini dunia. sebab tu tak ke ini menguatkan  iktikad yg paling logik - iaitu akan ada hari pembalasan. seadil adilnya sebab di dunia , atas alasan teknikal etc , pesalah boleh terlepas.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 20-9-2019 07:37 AM
wowwww
OKU fizikal/mental?


Menipu ler tu..kena ada sticker oku tu baru ya.. ayah i dulu letak kad oku tu je dkt dashboard..apply sbb sakit jantung, jkm bagi ye..bagus jkm memudahkan urusan org sakit
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:12 AM | Show all posts
nak lepas OKUlah

dadahlah

Mabuklah

cina jika tak tipu bukan cina namanya

nilah dia kafir lakhanat

bakar je
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 20-9-2019 06:46 PM
Yg ni kat penang kannn....

Brp org mati?....

itu bukan kes lawan arus..
tu kes amoi drive kat jalan dia but budak-budak basikal lajak yang berkumpul atas jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lamanyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:53 AM | Show all posts
Mana geng2 yg sikit2 kalo jadi eksiden je crita pasal kad OKU boleh lepas?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list