Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9505
View
220
Reply

[Tempatan] Amoi kad OKU bakal cash (update video di post #177)

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Oku ape ko ni setan? Lembam??  
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:25 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 20-9-2019 06:46 PM
Yg ni kat penang kannn....

Brp org mati?....

Yg joho tu aku takberkenan sgt nak follo apasal bebudak dekat subuh duk main basikal kat jln besar?
Kes ni aku tunggu sgt sebb mangsa tak bersalah langsung
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:27 PM | Show all posts
tak faham?
cina tanah besar ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:30 PM | Show all posts
Kalau dia oku pun kenapa nak lepas..family dia patut bayar pampasan byk kat family mangsa..tu anak mangsa lahir je ayah dah takde.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru 21 tahun. Sia2 ja hidop kau dik amoi
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by plasterhati at 20-9-2019 11:02 PM

IC malaysia..bahasa malaysia tak pandai. Apply kad oku pandai plk. Elok spesis gini balik tanah besar beramai2
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 20-9-2019 04:58 PM
rasanya amoi ni bukan betul2 lembam
aku kira dia kategori slow learner
sebab tu dia mampu dpt lese ...

Slow learner tapi pandai amik dadah.. hebat bukan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Asdan replied at 20-9-2019 03:16 PM
manusia mana yg tak buat salah

Betul semua org pernah buat salah..

Tapi kalau kena dekat family u sendiri, contoh la ada org langgar family u sampai meninggal, u akan cakap yg sama ke, 'manusia mana yg tak buat salah' then biarkan je penjenayah tu bebas bersuka ria seolah-olah dia tak pernah buat salah'?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kate oku lembam...tp elok je dpt lesen...cemane tu? ingat senang ke soalan komputer tu kalo dia lembam...yg xlembam pon ada xlulus memanjang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
imissmyseoul replied at 20-9-2019 11:23 PM
Betul semua org pernah buat salah..

Tapi kalau kena dekat family u sendiri, contoh la ada org l ...

Asdan tu bekap kaum dia.
Asal kaum dia semua boleh.
Toksah layan dia weyyhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 20-9-2019 04:11 PM
oku lembam katanya..
bila ditanya..kenalah buat2 tak paham..
tanyer kang terus paham..kena tarik b ...

Betul jgk tu.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ha bagus ada update kes ni. Selayaknya dibicarakan amoi sebab dah bersalah.
Off topic, sekarang guna browser Brave pun keluar mcm2 ads. Leceh lah nak pangkah2 utk baca forum. Ada cadangan lain tak forumers sekalian?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 20-9-2019 03:22 PM
Ada ker OKU jadi model sambilan dan hisap dadah? First time dengar ni....

Hisap dadah ade je..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:17 AM | Show all posts
norhaz replied at 20-9-2019 03:38 PM
'Ketika disoal sama ada tertuduh tahu bahawa memandu melawan arus adalah satu kesalahan, Ng memberit ...
Ketika disoal sama ada tertuduh tahu bahawa memandu melawan arus adalah satu kesalahan, Ng memberitahu mahkamah dia tidak faham dengan soalan yang diajukan.'

Soalan mcmni punya senang pun tak faham?? Memang kena antar balik tanah besar lah ni...memang salahlah ngokkk...sebab kau melawan arus..
i) kalau dia tak faham soalan tu - macam mana dia faham itu satu SOALAN atau statement , kan? tahu pulak itu satu soalan , kan?
aneh kan

ii) kalau dia jawab faham - maka dia sah sah ngaku salah sebab tahu tapi buat salah pandu lawan arus

iii) kalau dia jawab tak faham - makna kata dia nak keep her stand that she is an OKU and does not know yg pandu lawan arus tu salah


KALAU i lah peguam tu - i akan tanya

sedar tak ketika dia tahu dia berada di jln yg salah
MACAM MANA DIA SEDAR
sebab  ini insight awareness dalam diri dia

tapi depa tak tanya pulak


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:55 AM | Show all posts
pandai dia punya peguam ajar...
apa2 ckp tak paham soalan...
Klu x paham, mcm mana leh dapat lesen dulu ek?
Mcm mana plak dia amik test?
Musykil gak, heheh

Btw, Seriuslah aku rasa, kena check balik semua ic yang kuar kat area penang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama kes ni. Bru skrg masuk Court balik. Kesian kt anak bini arwah. Dh la arwah baru kawin n expecting first bby time tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgnkn tanya lesen mcmna dpt.. elok tnyakan MACAM MANA DPT IC MALAYSIA tp x boleh bbahasa Melayu???
Dapat lesen tp OKU yg " terpinga2" mcmna buat test?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga mendapat balasan setimpal.... she should be held responsible for her actions.... since dah layak dpt lesen memandu kan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi tang ckp Bahasa melayu pon tak paham ni aku agak angin.... our sistem persekolahan mmg is a total failure!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes ni bakal jadi satu kes yg mencabar utk para hakim, kalau verdict meragukan mmg blrh jadi punca keadaan x tenteram....

Andai amoi ni terlepas hukuman atas alasan OKU adakah kemungkinan keluarga mangsa buat kes dakwa keluarga amoi tu plak atas alasan kecuaian? Saman kerugian ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079166s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list