Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9522
View
220
Reply

[Tempatan] Amoi kad OKU bakal cash (update video di post #177)

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2019 04:04 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-9-2019 03:39 PM
haah.. manusia agama lain memang tak pernah buat salah..
islam je yang selalu salah.. eh.. bukan  ...

apa agama dia ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:04 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 20-9-2019 03:14 PM
Lucut kan kewarganegaraan.. bahasa melayu pun tak pandai cakap. Dah cakap mandarin pun tak paham pan ...

tu lah pasal... nk duduk malaysia tp xtau ckp BM... sila lah pindah ke negara asal.. xsedar diri & xsedar di huntongg betul cinun jenis cenggini... arwah Tunku AbdulRahman mesti menyesal bagi diorg terus tinggal kt malaya masa merdeka dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:08 PM | Show all posts

mesti sama agama ko la..buat-buat tanya pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:09 PM | Show all posts
slavehunter replied at 20-9-2019 03:22 PM
Ada ker OKU jadi model sambilan dan hisap dadah? First time dengar ni....

ni OKU masalah pembelajaran..
tanya soalan simple pun tak paham..or buat2 tak paham..
pasal duit jek paham
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
norhaz replied at 20-9-2019 03:38 PM
'Ketika disoal sama ada tertuduh tahu bahawa memandu melawan arus adalah satu kesalahan, Ng memberit ...

Cemane leh lulus ujian komputer time nak amek lesen? Orang tanya pandu lawan arus salah ke x pun x faham soalan
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:11 PM | Show all posts
oku lembam katanya..
bila ditanya..kenalah buat2 tak paham..
tanyer kang terus paham..kena tarik balik pulak kad oku tuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 20-9-2019 03:22 PM
bawah pengaruh dadah
rasanya ada berita sebut kereta amoi ni tak dilekat pun sticker OKU

Katanya negative dadah..

BUKIT MERTAJAM: Nineteen-year-old Ng Pei Ven, who claimed trial to a charge of administering drugs into her body after a fatal road accident which killed a man in March, was released by the magistrate's court today.

This comes after the deputy public prosecutor told the court that Ng's urine test came back negative.

"Your urine test came out negative.

"You have been acquitted and discharged. You can take back the bail money," Magistrate Jamaliah Abd Manap told Ng.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 20-9-2019 03:42 PM
cantik celah mana
busuk jek

Celah luar..celah dlm x tau..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 20-9-2019 03:50 PM
Baru jumpa,lembam katanya..
Pei Ven is a person with learning disability.

Learning disability.. bukannya tidak waras (gila). Should be held accountable for her action
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 20-9-2019 03:37 PM
wowwww
OKU fizikal/mental?


OKU masalah pembelajaran..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:16 PM | Show all posts
OKU. pastu apa kena mengena lawan arus? OKU otak? kalo OKU fizikal, nape lawan arus? Kalo OKU otak, haku boleh terima la. tp OKU otak, kita gelar orang giler.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:17 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 20-9-2019 03:50 PM
Baru jumpa,lembam katanya..
Pei Ven is a person with learning disability.

aikkk lembam pun tau hisap dadah... tau pulak nk order ikut kehendak...

memang alasan jer ni.. kwn aku cina ade adik lembam jgk tp lemban ni sendiri ade kategori low medium worse jgk... adik dia medium kot sbb punye slow xlayak drive kete motor pun... itu yer lembam yg xpaham nk jawab test driving.. spm pun failed..

si pei pek nih kalo bole thru driving & dpt lesen means dia kategori low jerrr... patut nyer masalah OKU xbole dijadikan alasan tuk dilepaskan.. pandai hisap dadah lagi apekah...




Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:18 PM | Show all posts
Meiizu replied at 20-9-2019 03:27 PM
kes ni lambat sebab apa...aku smpai salah speku family mangsa redha (maaf)takmo serabut bwk kes, t ...

cha yaa nun alip kan, penang pulak tu,. depa kaum majoriti kat sana, banyak la pihak yg tolong kot.. kot....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:19 PM | Show all posts
bangangnya. itu tak faham ini tak faham. hantar balik tanah besar je la.
tolong bagi hukuman berat kat dia ni. sebab dia ni la role model terunggul di arena pemanduan lawan arus di Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:19 PM | Show all posts
taruk je dlm penjare 30 tahun.. mereput la ko kat dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:21 PM | Show all posts
BM x paham camne bleh lulus test jpj

atau test jpj ade versi BI/mandarin?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:21 PM | Show all posts
OKU ni satu row rumah ngan aku.. masa tengah heat, hari2 ada press and police.. and masa accident tu aku otw g kerja nmpak kereta berlanggar dah.. mayat dah tepi jalan time tu.. geram gila.. still, ada la makcik2 sepet area rumah aku defend oku ni.. kata muda lagi la apa... selamba ja aku laser, kalau langgar anak hang, nk defend lagi ka, senyap mencicit lari.. faham ja melayu, tpi buat2 bodoh.. konon ada learning disabilities gitu.. skang ni mcm nampak dia area situ, tp kereta gen2 biru tu dah tak nampak dah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:24 PM | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 04:21 PM
OKU ni satu row rumah ngan aku.. masa tengah heat, hari2 ada press and police.. and masa accident tu ...

dah buang la tu..or jual..pasal suwey
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 20-9-2019 03:21 PM
dia saja jeerr tu ckp tak paham..boleh lengah2 kan masa, court plak kena cari juru alih bahasa..el ...

Ya slh satu trick n taktik.. Nk hidup maa
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:30 PM | Show all posts
tak paham aku...ko sah2 lahir kat mesia kan? sepatah haram cakap melayu ko tak paham...dalam court pun cakap mandarin...ko ni rakyat mesia ke idok?

aku harap sangat ko mereput dlm penjara, takyah nak acah2 fefeeling model...dalam penjara ko catwalk la dlm sel sampai habis tumit...reverse catwalk pun dibenarkan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105708s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list