Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9732
View
220
Reply

[Tempatan] Amoi kad OKU bakal cash (update video di post #177)

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-9-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 21-9-2019 12:41 PM

Terpinga-pinga di kandang tertuduh

Screenshot_2019-09-20-15-01-40-1.png

Shamsul Munir Safini
shamsulmunir@hmetro.com.my


PIHAK pendakwaan memohon Mahkamah Majistret, di Bukit Mertajam memasang penghadang bagi mengelak tertuduh kes pandu lawan arus, Ng Pei Ven, 21, berkomunikasi dengan keluarganya dari kandang saksi.

Mahkamah kemudian membenarkan permohonan pihak pendakwaan sebelum tertuduh dilihat terpinga-pinga dan mengalirkan air mata.

Pihak pendakwaan yang diwakili Timbalan Pendakwa Raya Mohd Amril Johari membuat permohonan itu selepas tertuduh dilihat berkomunikasi dengan keluarganya yang duduk di tempat awam setiap kali diajukan soalan.

Pada hari pertama kes bela diri pagi hari ini, tertuduh memilih untuk memberikan keterangan pembelaan bersumpah di kandang saksi di hadapan Majistret Sri Prancha Nanthini Balabedha.

Dalam prosiding dikendalikan dalam bahasa Mandarin itu, peguam tertuduh, Lim Boon Beng juga mengemukakan dua dokumen kepada mahkamah masing-masing laporan doktor dan surat pengesahan kad Orang Kurang Upaya (OKU) milik tertuduh.

Pada prosiding itu juga, tertuduh mengaku sudah sembilan bulan memiliki lesen memandu sebelum kejadian berlaku pada 14 Mac 2017.

Pihak pembelaan juga akan memanggil dua saksi, doktor dan pegawai daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) yang mengeluarkan kad OKU berkenaan.

Mahkamah juga diberitahu tertuduh bahawa dia terpaksa membuat pusingan sebelum Plaza Tol Sungai Dua kerana melihat sebuah lori yang cuba melanggarnya di hadapan.

Ketika disoal Mohd Amril, tertuduh mengaku bahawa dia mempunyai lesen memandu yang sah dan sudah melalui ujian lalu lintas dan isyarat jalan raya.

Ketika disoal sama ada tertuduh tahu bahawa memandu melawan arus adalah satu kesalahan, Ng memberitahu mahkamah dia tidak faham dengan soalan yang diajukan.

Mahkamah ditangguh dan akan disambung petang ini.

Tertuduh sebelum ini dituduh mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu dengan cuai dan melulu sehingga menyebabkan kematian Mohamad Fandi Rosli, 26, di Lebuhraya Utara Selatan, arah utara, pada 7.50 pagi 14 Mac 2017.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:08 PM | Show all posts
akhirnya..ada jg update amoi oku ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Terpinga2 lah sangat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarmatahari replied at 20-9-2019 03:08 PM
akhirnya..ada jg update amoi oku ni..

Rugi cantik mcm klu msk penjara..semoga hakim memberikan belas ihsan yg selayaknya..

61_1_58c933d4a4923.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Lucut kan kewarganegaraan.. bahasa melayu pun tak pandai cakap. Dah cakap mandarin pun tak paham pandu lawan arus. Mcm mana dpt lesen. Padahal soalan test teori tu very technical.

Lama betul kes ni, baru masuk court.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:14 PM | Show all posts
haaa kes ni yg aku tunggu sesangat..tak memasal jerr aku hangin kenapa family si mati tak bawak kes ni, senyap.
tu dulu lahh...
aku harap sgt depa dpt pembelaan, amoi tongong ni aku rasa sekeh luku bodo
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:16 PM | Show all posts

manusia mana yg tak buat salah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 20-9-2019 03:14 PM
haaa kes ni yg aku tunggu sesangat..tak memasal jerr aku hangin kenapa family si mati tak bawak kes  ...

Muka masa selebet..
Cindy-Ng-Pei-Ven.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:17 PM | Show all posts
bersalin dah kot dah wife si mangsa ..ada info lain??

https://www.utusan.com.my/berita ... pat-minggu-1.457087
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya.. Cantik tak cantik.. Sebab kamjad ni seorg anak tak kenal bapa dia.. Aku doakan kemenangan berpihak kepada Pendakwaraya.. Biar mampos meringkuk dlm penjara..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:21 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 20-9-2019 03:14 PM
Lucut kan kewarganegaraan.. bahasa melayu pun tak pandai cakap. Dah cakap mandarin pun tak paham pan ...

dia saja jeerr tu ckp tak paham..boleh lengah2 kan masa, court plak kena cari juru alih bahasa..elleeeh taktik je tu , celaka kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:22 PM | Show all posts
bawah pengaruh dadah
rasanya ada berita sebut kereta amoi ni tak dilekat pun sticker OKU
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 20-9-2019 03:17 PM
bersalin dah kot dah wife si mangsa ..ada info lain??

https://www.utusan.com.my/berita/nahas-benc ...

Masa kejadian 14 march 2017..klu ikut dh 2 thn baby tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ker OKU jadi model sambilan dan hisap dadah? First time dengar ni....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Iola cuma nak tau biler tarikh kad oku tue.. Amek time biler.. Sama ada baru amek or dah lama.. Sesajer jer tanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bole trending kan balik bia tuntut keadilan yg sewajarnya
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 20-9-2019 03:13 PM
Rugi cantik mcm klu msk penjara..semoga hakim memberikan belas ihsan yg selayaknya..

Cantik tp pembunuh dan kemungkinan jd pembunuh bersiri buat pe kan..duk dlm jail lagi baik utk kebaikan org ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 20-9-2019 03:14 PM
Lucut kan kewarganegaraan.. bahasa melayu pun tak pandai cakap. Dah cakap mandarin pun tak paham pan ...

Dia saja buat tak faham..nk drag kes lagi lama ler tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:27 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 20-9-2019 03:22 PM
Masa kejadian 14 march 2017..klu ikut dh 2 thn baby tu..

kes ni lambat sebab apa...aku smpai salah speku family mangsa redha (maaf)takmo serabut bwk kes, takde duit maybe..memang court ambil masa lama ke?ke ada tangan2 ajaib (golong sepet) yg buat kes ni jadi rumit.
apa yg susah sgt..memang terang lagi bersuluh,bukti amoi tongong ni salah
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Amoi lawan arus oku 14 March 2017 dah kena dakwa. Amoi lawan arus BMW bulan feb 2017 pemandu  myvi meninggal bila nak dakwa?

Ke sebab anak orka boleh settle, tak pun amoi dah lari balik Aussie.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.028667s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list