Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5032
View
176
Reply

Mama si Queen Control

[Copy link]

Author: jas93       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-9-2019 10:38 PM | Show all posts
noor2 replied at 19-9-2019 10:27 PM
Kaka ada something fishy. ...mcm mana mama jas boleh serang bos jas. .sedangkan jas kerja Internatio ...

Jas bukan tak diberi project kak, Jas kena lucut dari project. Waktu kejadian Jas handle projects dkt 2 negara

Based dekat KL, tp selalu kena oustation. Boss Jas foreigner kak. Mama kerja biasa-biasa je tapi mmg perangai dia macamni. Officemate dia pernah mengadu dekat Jas dulu Mama suka maki-maki semua orang dekat pejabat

Dengan adik beradik pon dia serang, nenek sedara pon nasihat Mama suruh minta ampun dekat kubur atuk dengan nenek. Mama ni tak pernah lah buat jahat, tapi perangai dia buruk sangat. Tapi dia good citizen la kak tak ada lah buat jahat apa pon. Cuma nya perangai dia tu

Macam ada orang kan siap main bomoh kan nak bunuh orang sebab sakit hati tapi depan2 baik. Mama tak ada lah tahap macamtu. Dia depan-depan dah buruk, belakang mengata.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 10:05 PM
Mama tak kata pon Jas anak derhaka. Mama cuma nak semua benda ikut cakap dia. Queen Control. Semua ...

Ok enough

Ibu yang baik ingat Allah xln tgamak halau anak dia yang xde masalah dan xmenyusahaln dia

PINDAH. PACK YOUR THINGS.  Seriously..sooner or later u pulak yang dapat depression

carik kawasan dekat dgn rumah iols
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 10:38 PM
Jas bukan tak diberi project kak, Jas kena lucut dari project. Waktu kejadian Jas handle projects  ...


Dia boleh keluar masuk dalam kompeni jas kerja dengan mudah ka?...X de password atau kod no atau kad ka pintu masuk tu atau pintu office tu mudah dibuka oleh sesiapa ka apa....

Pening sikit kaka kat sini...cuba nak memahami. ..kiranya jurujual pun boleh masuk dengan mudahlah ya?....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 10:46 PM | Show all posts
Jas tak tahu lah kenapa ramai ingat Jas reka-reka cerita. Jas betul betul tak tahan bila hari ni Mama menjerit-jerit meraung sebab duit tak ada. Jas terfikir lah semua ni takkan jadi kan kalau Mama tak buat hal dulu.

Mama bukan lah totally jahat. Mama Queen Control. Kalau Jas ikut cakap dia walau Jas tak suka dia gembira lah, dia takkan kacau Jas. Cuba kalau dia tak suka, macam kerja Jas, dia sanggup lah sabotaj Jas.

Dia serang cikgu tu sebab dia tak bagi Jas masuk koko. Dia nak Jas belajar academic je. Bagi dia koko ni buang masa. Pdhal koko tu ada markah kan. Serang tu bukan lah dia bergusti, dia cuma marah-marah la kenapa anak dia balik lambat sebab involve koko.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 10:44 PM
Ok enough

Ibu yang baik ingat Allah xln tgamak halau anak dia yang xde masalah dan xmenyusahaln ...

No.. Jgn cari dekat.. Cari yg jauh..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa ang kena stop kata mama ang baik.. Mama ang x baik jass.. Mama ang monster one of her kind.. Manipulative to the max.. Tu mama ang sebenarnya.

Ang nak kami bg pendapat tapi ang tetap kata mama ang baik.. Yada.. Yada. Pendapat semua dah bagi.. Pindah rumah.

Tapi ang x dengar.. Atau ang nak kami pujuk ang kata mama ang baik.. Dia sakit?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 10:57 PM | Show all posts
noor2 replied at 19-9-2019 10:45 PM
Dia boleh keluar masuk dalam kompeni jas kerja dengan mudah ka?...X de password atau kod no atau ...

Ada admin yang jaga pintu. Memang selalu je ada tetamu datang. Benda ni biasa. Lagipon office style open concept. Bukan traditional macam cubicle tu. Office Jas modern la, ada snooker, ada tmpat sukan, nak kerja boleh buat dekat work station atau mana-mana. Buat kerja dekat luar pon boleh. Sebab tu Jas kerja situ, ramai foreigner, bebas dari segi kerja nya, cuma yelah kak, company tengah expanding kan, lagi-lagi bidang tech. Akak jgn imagine office Jas pakai Blazer walau international, pergi office ada yg pakai jeans je kak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
U ni baik lah Jas. Mak u patut syukur dpt anak mcm u. Aku harap kau dapat kerja yg lebih baik. Dan yes aku setuju kau kena duduk jauh dgn ur mom. Apa2 pun make sure everyday u doakan ur mom berubah tau. Sedih pulak aku sbb korang 2 beranak ajer.  Be strong and stand up for yourself ok dear. All the best.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 09:21 PM
Kesilapan seterusnya.. Bila ang keep tanya berbaloi ka dpt aniaya org lain. Mcm aku kata tadi.. Ka ...

Iols rasa dia mmg dh xtahan..tp dia sgt berat dan ssh nk meninggalkan mama dia tu..baca cerita dia mmg saiko juga mama ni..kita xtau arwah atok nenek dia pendam apa smpi anaknya jd saiko cmni..hrpnya sebelum arwah2 tu pergi hrtu smpt dia mohon ampun maaf..takut kelakuannya peliknya ni disebabkan balasan kelaku2 x bape nk baik pd mak ayahnya dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 10:44 PM
Ok enough

Ibu yang baik ingat Allah xln tgamak halau anak dia yang xde masalah dan xmenyusahaln ...

Walau dia slalu pergi masjid semua..tp sebenarnya amal ibadat dia x membantu dia dr jd org yg posituf dlm kehidupan dia...means ada lompong dalam amalan hidup dia atau perbuatan dia..maybe yg pertama skali dia kne buat solat taubat mohon ampun maaf byk2...takot dia dh byk lukakan hati mak ayah dia dedulu..sehingga dia xdpt ketenangan dlm hidup dia..so sad
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 19-9-2019 11:14 PM
Iols rasa dia mmg dh xtahan..tp dia sgt berat dan ssh nk meninggalkan mama dia tu..baca cerita dia ...

Dia kena keras hati.. Sy faham.. Dia syg mama dia.. Pernah berada ditempat dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:40 PM | Show all posts
ramai ye keluarga broken dalam ni, kalau ada gam uhu nak je kaka bantu baiki relationship family kawan2 dalam cariforum

cuma masalahnya gam uhu kaka, malaysia.doom buat isap gam
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:41 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 10:44 PM
Ok enough

Ibu yang baik ingat Allah xln tgamak halau anak dia yang xde masalah dan xmenyusahaln ...

somehow kita tak dengar full story dari jas, tak boleh nak pukul rata camtu.

pe yg terbaik untuk jas dengan mama dia kita sokong



Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:43 PM | Show all posts
rayray28 replied at 19-9-2019 11:19 PM
Walau dia slalu pergi masjid semua..tp sebenarnya amal ibadat dia x membantu dia dr jd org yg posi ...

kes cmni banyak, jom jd baik
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-9-2019 05:45 PM
Suruh mama u cari kerja...Aeon masih amik org tua jd promoter.....

Atau u cadangkn mama u jaga an ...

Elokkkkkkkkk.

Banyak cekadak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 19-9-2019 10:16 PM
Kesian nye hidup jas.. It sounded like u have a toxic mother,  sorry to say.   U pernah come clean t ...

I agree. Controlling toxic mother.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:59 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-9-2019 11:40 PM
ramai ye keluarga broken dalam ni, kalau ada gam uhu nak je kaka bantu baiki relationship family kaw ...

itulah..jom la kite jmpe gather2

tapi time jumpe masing2 tak tau nick porum memasing. kire in disguise gittew
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 08:39 PM
Akak, Jas tak kuat nak tinggalkan Mama sorang-sorang sebab Jas je Mama ada. Tapi kenapa Mama buat  ...

Part kena sumpah tu dh mmg slalu dik..akak dlu tahap nk lari jauh apply kje airline..dia slalu gak la ckp ko x kan dpt..tp dia still suh pg interview..byk kali pg aleh2 ada 1 airline ni dpt gak smpi final stage..tggl nk pg training je..aleh2 tu tah camna sangkut gak..redha mak ni mmg penting..smpi skrg pun klo tanya akak pun x twu mak akak nk apa dr akak..cuma nmpk dia lebih syg kt adik lelaki la..yg tu buat apa sume kena puji..sedih tu x yah ckp..mmg mkn hati dh bertahun.. klo mak adik approve jd cikgu..try buat biz online ke benda2 yg adik minat..maybe dia lonely nk ada org teman dats y dia x suka adik kje yg berat2 kut..x byk masa dgn dia..n adik kena try la cari punca y ur mum mcm tu..mcm mak akak nk adik bradik rmai n dia mcm lost child gitu..apa2 dia buat mesti nk akak ada..ni akak dh kawin pun nasib husband terima keadaan klo x ..x twu la

Pastu cuba adik google psl 'narcissitic mother'...tgk mak adim ada ciri2 tu x? Ada byk artikel cara nk handle incase ur mum is 1
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:07 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 11:59 PM
itulah..jom la kite jmpe gather2

tapi time jumpe masing2 tak tau nick porum memasing. kire in d ...

jap tunggu kaka salin  kulit baru jumpa

bahaya jumpa2 ni nak2 lg ada mulut jubor ayam cm sis vokuru tu, habis dia jadi paparazi
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:09 AM | Show all posts
KekDurian replied at 20-9-2019 12:00 AM
Part kena sumpah tu dh mmg slalu dik..akak dlu tahap nk lari jauh apply kje airline..dia slalu gak ...

waw stewerdes ke sis?

hai iols is pailet
cabin kru ples take yu seat we gonna take off gittew
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list