Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5212
View
176
Reply

Mama si Queen Control

[Copy link]

Author: jas93    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa umur mak jas. ...kalau jas lahir tahun 93. ..umur jas dalam 26 lah dan mak jas mesti umur 40an. ...kalau 40an baya2 acik noor lah. ..

Jas buatlah apa yang jas rancangkan. ...bukan niat jas nak derhaka tapi jas nak diri jas happy dan membantu mak jas walau dia tak memahami isi hati jas..

Moga dipermudahkan Allah hidup jas. ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suspek mama ang ni cemburu.. Same case dgn mama aku..

Hidup ni Jas.. Kalau ang layan sgt.. Ang akan sedih.. Jadi keluar dari rumah tu.. Cari kerja dan hidup sepenuhnya.. Jgn biar org lain kawal hidup ang hatta mak sendiri.

Pilihan kedua sudah tiba masanya mama ang dinikahkan semula
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 05:57 PM
Jas

Move out. Sewa rumah jgn duduk dgn mama. From start dapat keje awal2 dulu, dh perlu duduk asi ...

Weiii...klu jas kenalkn kau sbg skandal dia...mau mama dia tak bg dia kuar rumah langsung.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:10 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 05:57 PM
Jas

Move out. Sewa rumah jgn duduk dgn mama. From start dapat keje awal2 dulu, dh perlu duduk asi ...

Mama ibu tunggal, dan dia ada Jas sorang je. Jas tahu Mama memang tak suka kerja Jas. Tp Jas tak expect la dia sanggup buat sampai macamni. Jas ingat setakat cakap tak suka atau doa bukan-bukan je

Dia asyik-asyik nak Jas masuk gov. Terjamin katanya. Mama ni fikiran dia pelik

Pelik yang sangat pelik

Sepanjang hidup Jas dah hilang macam-macam sebab Mama

Dulu Jas ada bestfriend, Mama serang bestfriend Jas dan smpai skrg kami tak baik sedangkan kami kawan rapat lebih 5 tahun

Dan sesiapa je kawan dengan Jas, bila jumpa Mama terus tak nak kawan dengan Jas lagi

Mama akan buat sampai orang tak nak kawan dengan Jas

Kecuali sorang kawan, dia je faham sebab family dia macamtu

Jas pernah tanya Mama, knp sanggup burukkan Jas depan kawan2 smpai kawan2 benci Jas

Dia kata dia malu dengan Jas

Dan dia tak suka Jas ada kawan. Sekarang ni baik laki atau perempuan semua takut nak kawan dengan Jas. Benda ni jadi dari Jas sekolah rendah

Jas ingatkan Mama being overprotective. Now Jas wonder apa yang tak kena sebab bagi dia semua benda tak kena

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:13 PM | Show all posts
noor2 replied at 19-9-2019 06:03 PM
Berapa umur mak jas. ...kalau jas lahir tahun 93. ..umur jas dalam 26 lah dan mak jas mesti umur 40a ...

Tak. Mama Jas dah 60 lebih kak. Dah berhenti kerja. Dia susah dapat Jas. Dia dapat Jas pon dkt 40 an.  Sebab tu Jas anak tunggal. Nak dapat Jas pon ambil masa yang sangat-sangat lama. Sebab tu Jas ingatkan selama ni Mama cuma be over protective sebab nak dapat Jas susah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 06:13 PM
Tak. Mama Jas dah 60 lebih kak. Dah berhenti kerja. Dia susah dapat Jas. Dia dapat Jas pon dkt 40  ...

Tu bukan over protective dah.. Tapi CEMBURU melampau
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:16 PM | Show all posts


lagu untuk jas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:21 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 06:03 PM
Aku suspek mama ang ni cemburu.. Same case dgn mama aku..

Hidup ni Jas.. Kalau ang layan sgt.. A ...

Thread akak kat mana? Boleh Jas baca jugak?

Mula-mula Jas rasa sebab Jas sorang dia nak Jas ada kehidupan yang stabil. Tapi adakah dia ingat bila Jas berhenti, Jas akan terus dapat masuk government?

Dia suka bila Jas dapat offer cikgu tadika dengan gaji RM 1000+++ tp tak cukup nak bayar hutang dia.

Sekarang hari-hari menyalak kenapa hidup dia macamni. Sebab kami sekarang terpaksa catu makan.

Jas bersyukur je. At least kami selesa hidup bawah bumbung. Rumah pon dah habis bayar. Cuma fikir nak bayar hutang, bill dengan duit makan je.

Dengan gaji guru tadika tu, cuma cukup-cukup bayar hutang dan bill.

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 06:21 PM
Thread akak kat mana? Boleh Jas baca jugak?

Mula-mula Jas rasa sebab Jas sorang dia nak Jas ad ...

Uish.. Bukan kak buka.. Just tumpang citer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:29 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 06:22 PM
Uish.. Bukan kak buka.. Just tumpang citer

Lupa Jas nak cerita. Lepas tolak KWSP gaji Jas dalam RM 5000 sharp. Setiap bulan Jas cuma ambil RM 800 - RM 1200 je. Yang lain-lain semua Jas bagi Mama untuk bayar hutang, simpan, Etc. Selalu Jas ambil dalam RM 800 je. Jarang sangat lebih dari tu. Sebab Rm 800 tu cukup untuk duit pergi balik kerja, makan minum, untuk shopping sikit2. Sebab tu Jas tak faham kenapa Mama tak happy sedangkan Jas try hard nak pleasekan Mama



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:31 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 06:22 PM
Uish.. Bukan kak buka.. Just tumpang citer

Akak tumpang sini pon takpe. Jas pernah baca banyak je confession serupa dkt Fb, tapi Jas tak nak confess situ sebab Jas takut Mama baca. Yang pelik tak ada lah mak lain sampai tahap pergi jumpa majikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 06:31 PM
Akak tumpang sini pon takpe. Jas pernah baca banyak je confession serupa dkt Fb, tapi Jas tak nak  ...

Oh.. Malas nak menaip balik..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-9-2019 06:05 PM
Weiii...klu jas kenalkn kau sbg skandal dia...mau mama dia tak bg dia kuar rumah langsung.....


Xpe..masatu jas dah duduk asing kat luar. Tiap2 malam dating dgn iols dekat william pj

For jas, move out. Make a big step. Pekakkan telinga dan who are yuss kan aje bebelan mama

One day she realized semua kesalahan2 dia but its too late sebab masa tu kite dh hntr mama kat rumah org tua
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
jas93 replied at 19-9-2019 05:55 PM
Semua orang pon pelik kenapa Mama buat macamni

Jas tak sangka dia sampai tahap tabur pasir dala ...

Suruh mama bukak company hire awak, pastu bg la gaji 2juta pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:52 PM | Show all posts
Jas tahu sebelum Mama ada Jas. Mama dah set dia nak macam ni macamtu. Tapi apa yang dia nak tak dapat. Mama susah dapat anak. Jadi Mama nak sangat anak lelaki. Dapat sorang pon jadi lah. Punya lah dia tunggu-tunggu dan dapat anak perempuan. Waktu Mama beranak Jas dia dah 38. Jadi macam Jas ni the only one. Tapi sayangnya Jas ni bukan macam yang dia nak

Waktu kecil dulu Jas selalu ingat Jas anak angkat sebab Jas ni anak tunggal. Arwah ayah pulak dah tak ada waktu Jas sekolah rendah. Arwah ayah pon lagi berusia dari Mama. Dalam 20+++ tahun beza. Jas cuba fikir mama cuma overprotective
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:55 PM | Show all posts
krustykrab replied at 19-9-2019 06:37 PM
Suruh mama bukak company hire awak, pastu bg la gaji 2juta pun

Sedihlah, Mama kata patut tak payah belajar tinggi-tinggi. Mama ingat lepas grad je boleh dapat gaji RM 10000
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 06:57 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 06:37 PM
Xpe..masatu jas dah duduk asing kat luar. Tiap2 malam dating dgn iols dekat william pj

For ja ...

Selama ni memang Jas buat tak duli je dengan apa yang Mama cakap. Tapi Jas ingatkan Mama tahu lah beza antara Professional dengan tak. Tapi bila Jas fikir-fikir balik, dekat sekolah dulu pon Mama sampai serang cikgu, tak pelik lah Mama buat macamtu dekat boss Jas.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
peningnya.. Jas, jas pertama sekali carikan mama pakwe. Bila mama ada pakwe dia dah x pikir sgt tentang jas. Pastu apply keje overseas terus. Tiap bulan bagi duit. Pastikan mama sihat and terjaga. Then u start ur life! If i were u... young.. i will leave all. I put myself first!

Biarla nampak selfish.. as long u tau apa u buat cukup
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-9-2019 07:22 PM
peningnya.. Jas, jas pertama sekali carikan mama pakwe. Bila mama ada pakwe dia dah x pikir sgt tent ...

Kannn.. Kena ada pakwe mama jass ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada sapa ke boleh  tarbiah mama jas tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090565s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list