Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1504
View
86
Reply

Perbandingan di antara Telco di Malaysia

[Copy link]

Author: yumentos       Show all posts   Read mode

Post time 26-9-2019 05:30 AM | Show all posts
Janet321 replied at 25-9-2019 12:01 AM
Jenuh nak tnggu birthday ni. Free 3GB Video Walla pass M and L pun okay gak. Harga pun murah semua ...

Itulaa. Harga plan yg latest ni memang murah. Aku ada survey jugak telco lain tapi harga mahal sikit laa dari celcom. Tapi aku lgi prefer celcom sbb line celcom laju je xde problem.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 05:35 AM | Show all posts
Ameei replied at 26-9-2019 05:30 AM
Itulaa. Harga plan yg latest ni memang murah. Aku ada survey jugak telco lain tapi harga mahal sik ...

Line celcom memang okay je setakat aku guna celcom ni. Dulu aku guna telco lain tpi line selalu ada problem and slow giler. So, aku tukar ke celcom baru laa line okay sikit and hrga plan pun murah je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 12:17 PM | Show all posts
Ameei replied at 24-9-2019 11:02 PM
Aku pun ada tengok yg XP Lite punya birthday rewards ni 100GB free Super Video Walla. Alah nak tng ...

Aiya, tu birthday reward kira bonus je, yg penting ialah penggunaan kita seharian, asalkan setimpal dgn harga yg kita bayar sudah cukup lah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 12:20 PM | Show all posts
Janet321 replied at 25-9-2019 12:01 AM
Jenuh nak tnggu birthday ni. Free 3GB Video Walla pass M and L pun okay gak. Harga pun murah semua ...

Bagus utk org mcm ku ni yg selalu tengok video masa dlm perjalanan pulang ke rumah dari kerja naik komuter, kalau x tengok mmg boring dan x tau nak buat apa benda lagi hmm.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 12:23 PM | Show all posts
Ameei replied at 26-9-2019 05:30 AM
Itulaa. Harga plan yg latest ni memang murah. Aku ada survey jugak telco lain tapi harga mahal sik ...

Line celcom laju ke?
Sbb ku pernah dengar komen2 yg positif serta negatif tentang line celcom, jadi mungkin terpulang kpd area juga...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 12:24 PM | Show all posts
sotuna replied at 26-9-2019 12:17 PM
Aiya, tu birthday reward kira bonus je, yg penting ialah penggunaan kita seharian, asalkan setimpa ...

Yg plan ni mmg murah dan sesuai utk mrk yg mau belanja byk hanya utk bil handphone sebulan, kalau yg ambil plan berserta dgn handphone baru tu biasanya mencecah RM100 sebulan, mahal betul...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 06:50 AM | Show all posts
Edited by Azamhelmi22 at 27-9-2019 06:51 AM
sarah82 replied at 20-9-2019 11:59 PM
Tu la.. Tapi tak nak tukar.. Cukup la 40GB sebulan.dah boleh joli katak layan netflix dah

Taknak tukar pass nanti tak dpt extra GB laa. Kalau guna banyak GB utk tengok netflix better tukar ke L terus. tambah 30 hinggit je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 06:55 AM | Show all posts
Ajis33 replied at 21-9-2019 11:40 PM
Kalau gitu hari2 duk amik ultra hour pass sebab aku layan k drama. Berpuluh episod pakai banyak da ...

Itu lah, ramai yg complain kena tunggu 6 bulan utk dpt free one hour unlimited internet tpi aku rasa ada telco lain lgi lama dekat setahun jugak nak tnggu. Berbaloi laa tnggu pun dpt free unlimited internet kan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Azamhelmi22 replied at 27-9-2019 06:50 AM
Taknak tukar pass nanti tak dpt extra GB laa. Kalau guna banyak GB utk tengok netflix better tukar ...

Blur jap.. Pass apa?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 08:42 PM | Show all posts
Saya punya U Mobile kerana ia senang.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 09:30 PM | Show all posts
I also wonder, yang mana satu ketiga-tiga mobile servis ini (XPax, Hotlink, atau UMobile) sudah lebih popular di Seremban?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 12:31 AM | Show all posts
apakampong12 replied at 27-9-2019 09:30 PM
I also wonder, yang mana satu ketiga-tiga mobile servis ini (XPax, Hotlink, atau UMobile) sudah lebi ...

saya rasa,awak kena join group seremban di facebook.dan tanya..di forum ni.agak susahlah orang nak jawab tu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 06:05 PM | Show all posts
KakakCun replied at 19-9-2019 11:37 PM
Unlimited calls dan 1GB internet per month. Ni mcm basic plan sesuai utk yg x guna data sngt. Kala ...

Ramai yg nak subscribe plan xp lite sebab unlimited internet tiap hari utk sejam. Tapi utk sape2 yg amik L pass ye.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 06:10 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 11:50 PM
Oohh.. Mmg x sampai sehari habis sy kerjakan 1GB tu

1GB memang x cukup. Apa lagi amik laa L pass terus. Confirm x habis dlm sehari sebab nanti siap ada one hour free unlimited internet.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
KakakCun replied at 28-9-2019 06:10 PM
1GB memang x cukup. Apa lagi amik laa L pass terus. Confirm x habis dlm sehari sebab nanti siap ad ...

Skrg guna celcom..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 11:56 PM | Show all posts
apakampong12 replied at 27-9-2019 09:30 PM
I also wonder, yang mana satu ketiga-tiga mobile servis ini (XPax, Hotlink, atau UMobile) sudah lebi ...

Tempat lain aku x tahu sngt tpi seremban mmg celcom laju laa. Coverage area laju je siap 4G. Plan celcom xpax pun boleh tahan murah gak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 11:59 PM | Show all posts
Ajis33 replied at 28-9-2019 11:56 PM
Tempat lain aku x tahu sngt tpi seremban mmg celcom laju laa. Coverage area laju je siap 4G. Plan  ...

Birthday rewards pun dah cun dpt free 100gb nnti birthdayy. Boleh laa layan video bnyk2 smpai lebam bijik mata.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 07:27 PM | Show all posts
Ajis33 replied at 28-9-2019 11:56 PM
Tempat lain aku x tahu sngt tpi seremban mmg celcom laju laa. Coverage area laju je siap 4G. Plan  ...

Terima kasih!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 06:23 AM | Show all posts
Ami113 replied at 28-9-2019 06:05 PM
Ramai yg nak subscribe plan xp lite sebab unlimited internet tiap hari utk sejam. Tapi utk sape2 y ...

Itulaa, kena faham dulu plan XP Lite pun ada terms and condition gitu. Harga still murah je kalau pair dgn mana2 pass, M/L.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 06:28 AM | Show all posts
Ishtar replied at 26-9-2019 12:23 PM
Line celcom laju ke?
Sbb ku pernah dengar komen2 yg positif serta negatif tentang line celcom, j ...

Line celcom laa yg paling laju bgi aku sbb area aku semua telco line mcm slow je. If ada problem line better refer customer service nnti mereka guide mcm mana nak overcome line coverage punya problem.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081236s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list