Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1421
View
86
Reply

Perbandingan di antara Telco di Malaysia

[Copy link]

Author: yumentos       Show all posts   Read mode

Post time 21-9-2019 09:26 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 09:21 AM
Sawah kat kmpg belakang tgh menguning.. Rasanya sebulan lagi boleh ambik dah.

jauh sgt OT ni..nak PM tepi xtau no. phone sarah.


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 21-9-2019 09:26 AM
jauh sgt OT ni..nak PM tepi xtau no. phone sarah.

Hahaha.. PM tepi kat msg boleh kan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:35 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 09:29 AM
Hahaha.. PM tepi kat msg boleh kan.

So nnti sy PM tepi kat msg minta no sarah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 21-9-2019 09:35 AM
So nnti sy PM tepi kat msg minta no sarah

Boleh saja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna tunetalk prepaid. Jenuh nak abiskan
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:40 PM | Show all posts
NaufRaudah replied at 21-9-2019 12:21 AM
6 bulan berturut yg sign up dgn XP Lite for both pass je yg dapat free one hour unlimited internet ...

Kalau gitu hari2 duk amik ultra hour pass sebab aku layan k drama. Berpuluh episod pakai banyak data jugak weii. 6 bulan standard laa sekarang sbb telco lain pun banyak gitu jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 12:23 AM | Show all posts
Ajis33 replied at 21-9-2019 11:40 PM
Kalau gitu hari2 duk amik ultra hour pass sebab aku layan k drama. Berpuluh episod pakai banyak da ...

Setakat 6 bulan tu kira dah okay dah tu sebab ada telco yg sampai setahun baru dapat rewards. Aku rasa XP Lite ni msti bnyk budak sekolah langgan sbb murah tu satu pastu free unlimited internet one hour tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
guna digi sebulan rm90.. i suka digi sbb network dia cover even ceruk kg pun.. last year pergi sabah dekat tengah pulau sempadan filipine pun still ada coverage lagi.. mesej pun boleh masuk lagi.. tapi lately ni network mcm haram.. stress i rasa mcm nak tukar guna line lain pula
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 11:46 AM | Show all posts
TalibanRock replied at 20-9-2019 08:07 PM
Hehe. Sy guna pakej utk staff TM. Pek JASA yg utk gomen tu RM69 tu still ade.

masih ada ke pek jasa tu? tetiber.. hahah.. nmpk sgt aku keje gomen.. hahah

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 09:58 PM | Show all posts
Bantalkuning replied at 22-9-2019 12:44 AM
guna digi sebulan rm90.. i suka digi sbb network dia cover even ceruk kg pun.. last year pergi sabah ...

Digi Infinite dia 150rm sebulan unlimited quota..sejak wujud
pakej ni,ada ketikanya slow sebab dah makin ramai guna,yela streamyx lembab
dan manjang tk ada port,nyampah betul..dan
mungkin sebab Digi tengah upgrade.
1 minggu saya kena haritu, lepas tu,berdesup laju balik hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 11:50 PM | Show all posts
Bantalkuning replied at 22-9-2019 12:44 AM
guna digi sebulan rm90.. i suka digi sbb network dia cover even ceruk kg pun.. last year pergi sabah ...

Baik tukar celcom je, line celcom laju je even kwsn pedalaman. Lagipun plan celcom xpax yg paling latest ni murah jugak kalau nak dibandingkan dgn digi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 08:11 AM | Show all posts
smartaleck07 replied at 22-9-2019 11:46 AM
masih ada ke pek jasa tu? tetiber.. hahah.. nmpk sgt aku keje gomen.. hahah

yes bos masih ade..boleh apply kat tmpoint berdekatan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 03:48 PM | Show all posts
Mobile plan skrg mahal, sikit2 pun mau lebih dari RM50 sebulan, tapi terpaksa juga sbb kerja perlu gunakan internet, nanti org Whatsapp datang x nampak, aku masih guna prepaid punya utk jimat...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 03:53 PM | Show all posts
Ajis33 replied at 21-9-2019 11:40 PM
Kalau gitu hari2 duk amik ultra hour pass sebab aku layan k drama. Berpuluh episod pakai banyak da ...

Kalau nak tengok drama knp x pasang je wifi kat rumah? Quota unlimited dan lebih murah lagi kalau kau guna utk setiap hari bernanding dgn ambil plan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:23 PM | Show all posts
FirdausSah replied at 23-9-2019 03:53 PM
Kalau nak tengok drama knp x pasang je wifi kat rumah? Quota unlimited dan lebih murah lagi kalau  ...

Kat rumah boleh laa pasang wifi. Aku ni student lagi duduk hostel tak baik amik yg celcom XP Lite plan je laa. Murah pun murah. Lagipun wifi hostel line slow line celcom lgi laju.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:24 PM | Show all posts
janekam replied at 23-9-2019 10:23 PM
Kat rumah boleh laa pasang wifi. Aku ni student lagi duduk hostel tak baik amik yg celcom XP Lite  ...

Murah ke tak x penting sngt. Yg penting birthday rewards kena best baru berbaloi nak subscribe. Dengar citer dapat 100GB free video walla. 100GB oiii
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 04:20 PM | Show all posts
janekam replied at 23-9-2019 10:23 PM
Kat rumah boleh laa pasang wifi. Aku ni student lagi duduk hostel tak baik amik yg celcom XP Lite  ...

Kalau student mmg terpaksalah pakai mobile data sendiri haih, dulu aku pun sama dgn kau juga, wifi hostel nak load FB pun x dpt, manalah masih dpt tengok video lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 05:23 PM | Show all posts
Syafi1 replied at 23-9-2019 11:24 PM
Murah ke tak x penting sngt. Yg penting birthday rewards kena best baru berbaloi nak subscribe. De ...

Eh? 100GB betul ke? Kalau mcm ni hari birthday ku tinggal kat rumah sudah cukup, tengok drama + main game puas2 sementara masih dpt hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 11:02 PM | Show all posts
Toneli replied at 24-9-2019 05:23 PM
Eh? 100GB betul ke? Kalau mcm ni hari birthday ku tinggal kat rumah sudah cukup, tengok drama + ma ...

Aku pun ada tengok yg XP Lite punya birthday rewards ni 100GB free Super Video Walla. Alah nak tnggu birthday aku bukan main lambat lagi. Tak pe laa dapat free unlimited internet sejam sehari pun dah jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 12:01 AM | Show all posts
Ameei replied at 24-9-2019 11:02 PM
Aku pun ada tengok yg XP Lite punya birthday rewards ni 100GB free Super Video Walla. Alah nak tng ...

Jenuh nak tnggu birthday ni. Free 3GB Video Walla pass M and L pun okay gak. Harga pun murah semua org mampu nak langgan kalau plan harga murah mcm ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092880s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list