Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1525
View
86
Reply

Perbandingan di antara Telco di Malaysia

[Copy link]

Author: yumentos    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2019 09:19 AM | Show all posts
trunks replied at 19-9-2019 06:50 PM
dia buka unlimited quota untuk youtube aje kot..umobile ni awak beli yag prepaid ke? sebulan berap ...

ye sy guna yg prepaid.. sebulan topup 35 je.. 30 internet, 5 tu utk guna (tp jarang la habis sbb family semua guna umobile jugak so free)
setiap bulan umobile mmg ade bg free 1gb.. pastu kalau beli yg internet 30 tu, dpt 3gb utk hotspot..

yg lain semua unlimited, cuma tak laju je kecuali youtube.. kalau kat area office i ni umobile laju, so takde masalah sgt.. bila kat umah susah sikit..
so far rasanya umobile je yg offer unlimited bagai ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:39 AM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 07:54 PM
Sy tak pandai terangkan.. Nah ss plan data sy.. Sebulan rm100 sbb sy layan netflix.. Data mmg habi ...

hehe aah.quota 40 GB aje..cukupke tu awak nak layan netflix? haha
saya dulu masa guna quota YES tu..80 GB pun tak cukup,hardcore Netflix kaedahnya
lebih2 lagi layan TV series estrugul dan lain masa itu..asikla kena topap quota mahal pula tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 20-9-2019 10:39 AM
hehe aah.quota 40 GB aje..cukupke tu awak nak layan netflix? haha
saya dulu masa guna quota YES t ...

Cukup.. Sbb dpt free video walla sebulan 100GB + 1000gb.. Hahahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:46 AM | Show all posts
epuepy replied at 19-9-2019 10:52 PM
Yup. Dh lama hbis dh trunks. Tp pengalaman pakai webe ni xde la best mana. Certain area mmg tenat  ...

hehe..kalau ada yang murah dan unlimited,tentu kita akan langgan yang itu
yang portable boleh bawa ke sana kemari..masalahnya yang gitu ikut area
pula tu..hampeh..itu nasib baik dengar cerita streamyx dah turun harga
kalau tak,dulu lagi hazab..1 mbps harga 120rm ekeke..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:50 AM | Show all posts
awanysss replied at 20-9-2019 09:19 AM
ye sy guna yg prepaid.. sebulan topup 35 je.. 30 internet, 5 tu utk guna (tp jarang la habis sbb f ...

wah jimat gila 35rm sahaja sebulan
tapi iyelakan..ikut awak guna juga
awak tak hardcore download movies
dan netflix dan seumpama..ini sesuai dengan awak keke..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:55 PM | Show all posts
trunks replied at 20-9-2019 10:50 AM
wah jimat gila 35rm sahaja sebulan
tapi iyelakan..ikut awak guna juga
awak tak hardcore do ...

movie2 semua guna internet opis je
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 19-9-2019 06:52 PM
pakej webe ni dah tak wujud lagi kan awak?
kalau ya.rugi betul tak langgan dulu hehe

Hehe. Sy guna pakej utk staff TM. Pek JASA yg utk gomen tu RM69 tu still ade.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 19-9-2019 06:51 PM
fuh bestla unifi ada mobile punya.
kat rumah ada langgan unifi juga ya?

Haruslah sokong produk company tempat cari rezeki. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:47 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 11:50 PM
Oohh.. Mmg x sampai sehari habis sy kerjakan 1GB tu

Download game pun x lepas 1GB ni. Aku rasa better amik yg M Pass atau L Pass sebab dapat 1GB Video Walla and additional 1-hour of unlimited internet tiap hari. Berbaloi laa jgk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:50 PM | Show all posts
TalibanRock replied at 20-9-2019 08:09 PM
Haruslah sokong produk company tempat cari rezeki. Hehehe

pergh haha

laju ke speed nya awak? mobile unifi ni?
boleh belanja speedtest tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Azamhelmi22 replied at 20-9-2019 11:47 PM
Download game pun x lepas 1GB ni. Aku rasa better amik yg M Pass atau L Pass sebab dapat 1GB Video ...

Tu la.. Tapi tak nak tukar.. Cukup la 40GB sebulan.dah boleh joli katak layan netflix dah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 20-9-2019 08:07 PM
Hehe. Sy guna pakej utk staff TM. Pek JASA yg utk gomen tu RM69 tu still ade.

Ooo.. Ingatkan buka utk semua..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:21 AM | Show all posts
Azamhelmi22 replied at 20-9-2019 11:47 PM
Download game pun x lepas 1GB ni. Aku rasa better amik yg M Pass atau L Pass sebab dapat 1GB Video ...

6 bulan berturut yg sign up dgn XP Lite for both pass je yg dapat free one hour unlimited internet tu. Lagipun boleh je tambah masa unlimited internet dgn guna Ultra Hour Pass.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:51 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 12:00 AM
Ooo.. Ingatkan buka utk semua..

tapi setakat guna alhamdulillah sgt mantap. ikut area jgk (sama macam semua telco). kadang tu ade jgk duk tgh KL pon xde line..hahaha..tapi kat jitra/alor star insyaAllah line cun. nnti sy construct infra depan umah sarah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 20-9-2019 11:50 PM
pergh haha

laju ke speed nya awak? mobile unifi ni?

Screenshot_20190921_084923_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
Boleh la geli2 main pabji
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 21-9-2019 09:03 AM
TalibanRock replied at 21-9-2019 08:51 AM
tapi setakat guna alhamdulillah sgt mantap. ikut area jgk (sama macam semua telco). kadang tu ade  ...


Ya ka.. Ok.. Kalau construct infra depan rumah sy.. Nanti sy buat kan cucuq jagung dan kopi O
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:00 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 08:58 AM
Ya ka.. Ok.. Kalau construcy infra depan rumah sy.. Nanti sy buat kan cucuq jagung dan kopi O

Allahu sedapnya itu kalau makan pagi2 embun..nak plak depan sawah menghijau..menggamit sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 21-9-2019 09:00 AM
Allahu sedapnya itu kalau makan pagi2 embun..nak plak depan sawah menghijau..menggamit sgt..{:teat ...

Hahaha.. Rumah sy x ada sawah..buka pintu nampak masjid dan tadika.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:08 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2019 09:06 AM
Hahaha.. Rumah sy x ada sawah..buka pintu nampak masjid dan tadika.

sokayyy...nnti kita lepak la bendang mana2...sarah maybe da biasa tgk sawah...tp saya mmg always jatuh hati dekat suasana sawah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 21-9-2019 09:08 AM
sokayyy...nnti kita lepak la bendang mana2...sarah maybe da biasa tgk sawah...tp saya mmg always j ...

Sawah kat kmpg belakang tgh menguning.. Rasanya sebulan lagi boleh ambik dah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097847s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list