Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1702
View
86
Reply

Perbandingan di antara Telco di Malaysia

[Copy link]

Author: yumentos    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-9-2019 09:15 AM | Show all posts |Read mode
Edited by yumentos at 19-9-2019 10:10 AM

Sudah tentu mereka yang tidak mempunyai pendapatan tetap tidak mahu tersangkut dengan komitmen bulanan. Saya cenderung kepada XPAX sekiranya saya kerap berada di YouTube menonton video. Tapi, untuk hantu sosial, U Mobile, Hotlink RED, dan XPAX yg mana lebih mnjadi pilihan yang lebih sesuai kerana maisng-masing berikan kuota Facebook, Instagram, dan Twitter.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy guna xpax postpaid..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:47 AM | Show all posts
sy guna umobile sbb youtube unlimited dan laju
tp utk fb bagai lembab sikit.. kena ikut kawasan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:06 AM | Show all posts
sy guna unifi mobile.rm59 shj bulanan.ehem.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:09 AM | Show all posts
sy guna webe. unlimited mobile data and free phone call to all network.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:55 AM | Show all posts
yg ada pendapatan tetap pun tak mau tersangkut dgn komitmen bulanan..esp yg tinggi.. haha..

guna digi infinite 100.. unlimited data tapi speed capped to 10mbps.. utk streaming ok je.. ada quota utk call & sms, tp x pnh guna.. haha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 12:38 PM | Show all posts
awanysss replied at 19-9-2019 09:47 AM
sy guna umobile sbb youtube unlimited dan laju
tp utk fb bagai lembab sikit.. kena ikut kawasan..

Ha ah ye do. Aku pernah guna juga dulu dkt kawasan bandar pun kebanyakan tempat x dpt coverage 4G. Alhamdulillah skrg guna Celcom masuk dlm hutan pun line still ada lagi hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 12:52 PM | Show all posts
sabunkk replied at 19-9-2019 12:38 PM
Ha ah ye do. Aku pernah guna juga dulu dkt kawasan bandar pun kebanyakan tempat x dpt coverage 4G. ...

aku suka umobile sbb family aku semua umobile, setiap hari dpt call free kan, so kredit aku tak gerak
aku beli internet sebulan tu utk tgk youtube je.. utk keje guna henpon office.. byk jimat aku haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:48 PM | Show all posts

ni ada quote kan awak? quota internet,berapa sebulan dia bagi
call unlimited ye?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:50 PM | Show all posts
awanysss replied at 19-9-2019 09:47 AM
sy guna umobile sbb youtube unlimited dan laju
tp utk fb bagai lembab sikit.. kena ikut kawasan..

dia buka unlimited quota untuk youtube aje kot..umobile ni awak beli yag prepaid ke? sebulan berapa ringgit?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:51 PM | Show all posts
TalibanRock replied at 19-9-2019 11:06 AM
sy guna unifi mobile.rm59 shj bulanan.ehem.

fuh bestla unifi ada mobile punya.
kat rumah ada langgan unifi juga ya?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:52 PM | Show all posts
epuepy replied at 19-9-2019 11:09 AM
sy guna webe. unlimited mobile data and free phone call to all network.

pakej webe ni dah tak wujud lagi kan awak?
kalau ya.rugi betul tak langgan dulu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:54 PM | Show all posts
smartaleck07 replied at 19-9-2019 11:55 AM
yg ada pendapatan tetap pun tak mau tersangkut dgn komitmen bulanan..esp yg tinggi.. haha..

guna  ...

yang digi infinite 100 ada quotala kan?
saya langgan yang 150rm tu,unlimited semuanya hehe
laju pun bolehlah kadang dapat 27 mbps..ikut  signal  bar tu
kalau penuh dapatla speed tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 19-9-2019 06:48 PM
ni ada quote kan awak? quota internet,berapa sebulan dia bagi
call unlimited ye?

Sy tak pandai terangkan.. Nah ss plan data sy.. Sebulan rm100 sbb sy layan netflix.. Data mmg habis 40GB..

Call unlimited.

Screenshot_20190919_194739.jpg
Screenshot_20190919_194814.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 19-9-2019 06:52 PM
pakej webe ni dah tak wujud lagi kan awak?
kalau ya.rugi betul tak langgan dulu hehe

Yup. Dh lama hbis dh trunks. Tp pengalaman pakai webe ni xde la best mana. Certain area mmg tenat habis. Depends kt smartphone awk pakai gak.

Tp sbb unlimited, so layan kan jela. Giteww

Skrg ni kalo nk unlimited serba serbi, awk bole cek u mobile kot.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 19-9-2019 06:54 PM
yang digi infinite 100 ada quotala kan?
saya langgan yang 150rm tu,unlimited semuanya hehe
laju  ...

Digi punye line agak bole caya. So far ok la  ada gak 1 bar masuk ceruk kampung. Lepas la nk wat Phone kol sambil check watsap

Ehem, smod pakai line baya mahal la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:25 PM | Show all posts
Edited by Ami113 at 19-9-2019 11:29 PM

Sama laa sbb xpax lgi murah compare dgn telco lain. Ada tengok Celcom Xpax  XP Lite yg RM28 sebulan tu tpi xtahu sngt psal ni. Ada yg dah try ke sbb baru je launching hari ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ami113 replied at 19-9-2019 11:25 PM
Sama laa sbb xpax lgi murah compare dgn telco lain. Ada tengok Celcom Xpax  XP Lite yg RM28 sebula ...

Yg tu lagi murah ka? Nak tukar ke plan murah x boleh sbb baru 3 bulan.. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:37 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 11:32 PM
Yg tu lagi murah ka? Nak tukar ke plan murah x boleh sbb baru 3 bulan.. Huhuhu

Unlimited calls dan 1GB internet per month. Ni mcm basic plan sesuai utk yg x guna data sngt. Kalau x silap ada dua pass kan, M & L.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KakakCun replied at 19-9-2019 11:37 PM
Unlimited calls dan 1GB internet per month. Ni mcm basic plan sesuai utk yg x guna data sngt. Kala ...

Oohh.. Mmg x sampai sehari habis sy kerjakan 1GB tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105500s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list