Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2433
View
60
Reply

kesahnyeee

[Copy link]

Author: widad11    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali kalau family dia datang TT buat air kopi dengan hidang biskut je.
Tak payah la berlakon ala2 isteri mithali....
Lepas tu penat membebel buka thread kat forum...
Siap suruh jadi bibik?

Biarkan aje MIL nak perli ke, membebel ke....
TT kerja kan... Tau penat juga kan...
Yang tua pun tak tau adab jadi tetamu...
Menyusahkan aje...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 03:40 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 19-9-2019 03:09 PM
Lain kali kalau family dia datang TT buat air kopi dengan hidang biskut je.
Tak payah la berlakon a ...

ritu i baru buat hal... i malas masak..dorg dtg time maghrib, kalau ikutkan mmg kena masak..i da plan b4 tu nk mkn lua je dgn anak2 n husb...
tiber datang... dorg yg ckp xyah masak.. husb i le duk serba slh.. i wat bodo je.. las2 husb ajak dorg makan lua... i siap ckp, share2 le.. nk balanje mil fil ok je, kalo dgn adik2 n ipar skali xyah le
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 03:45 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 19-9-2019 01:36 PM
Yer noks tu la yang perlu dibincangkan
Bgtau la u penat..tiap mnggu ade tetamu datang kt umah.  ...

da noks... laki i tu xfaham bahase.. minggu yg i xnak balik kg tu, i bagi hint da yang fmly die kan baru datang, xperlu balik, malam tu datang bongok die, ajak lepak umah akk die..i mcm rse nak trajang... i nak free my mind too drpd dorggg.. i cakap je i letih, smbil maki dlmn hati, sedih dpt laki bodo.. dulu pernah gaduh dengan akak die, n akk die mroyan 1 fb..smpai skrg sdare die yg pecaye ckp akk die, duk pndg i slack.. tppp satu2 Allah bukak aib akk die..

skrg tibe2 nk bebaik blk smpi nak lepak2 umah org..xpayah leee.. nak baik bia so-so gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:24 PM | Show all posts
cerrr hakak plan hari jumaat mlm mendobi, kemas rumah siap2, lawa2...sabtu pagi smpai ahad mlm buat sakit, sakit kepala, pening, period pain  &etc.  diorang dtg je terperap dlm bilik. buat taktau pandai lee laki ko sampai taktahan kena belanja family dia mkn luar ahhaha
ceerrrr try 3mingu berturut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
widad11 replied at 19-9-2019 03:45 PM
da noks... laki i tu xfaham bahase.. minggu yg i xnak balik kg tu, i bagi hint da yang fmly die ka ...


Ok camni sis..

Weekend je chuols buat2 ade urusan. Tapi pergi amik bilik kat hotel lepak sorang tido rilek2

Buat la dua minggu sekali gitu
I is faham situasi chuols. Weekend mmg nak aman damai je privacy dan lazy
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sis...aku setuju dgn semua cadangan di atas..
lagi satu ko masak je x sedap...lebihkn masin ke..tawar ke.biar x kena dgn selera diorg...rimasnya klau org selalu dtg umah..n meletihkn kita tuan umah.
mmg la ttamu tu bawa rezeki tp agak2 la kan..
lagi satu kena terus terang ngan husbnd..sbb lelaki ni mmg la makhluk yg kena ckp satu2...kias2 x main
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:47 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

Apasal teringat terung? Bukan u ni laki ke? hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:51 AM | Show all posts
Dia balik sorang tak boleh ke? Wajib angkut u jugak? U stay rumah je, ambik kesempatan me time.  Kalau dia ajak balik, jawab je taknak. Tak payah justify. Tone kena tegas and final. Dia merajuk lantaklah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:19 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

yong...

ate ke terong jer kamu niii?
tersedak aku
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:28 PM | Show all posts
widad11 replied at 19-9-2019 08:54 AM
dah bincang le kome... kejap je ok..sebeno nye laki aku ok, kalau family die xdatang umah tiap min ...

kalau laki kau dek
x reti nak cakap
kau je lah bgtau

'''tak balik mak mentua, isnin sampai jumaat sy dah keje jadi sabtu ahad la sy nak malas2 kat rumah, nak rehat... dah la keje kena bantu laki bayar tanggungjawab dia jadi memang sabtu ahad nak dok tido terbongkang nak rehat dan x nak buat apa2 kerja'''

bgtau lah macam ni kat mak mentua yg x paham bahasa tu

bukan sbb x sayang laki dan rumahtangga
tapi xnak kena dera mental dan physical... bini pun manusia jugak.
kalau laki x pandai jaga isteri
hah ini lah jadinya

jadi sebelum bercerai
kau jer dek
bgtau family in law kauorg

tapi
kalau kau malu2 ayam
drpd diaorg datang rumah korang tiap2 minggu
kau je la balik rumah mak mentua kau setiap minggu
tapi jangan kau buat kerja
kau bodoh jer
tetamu apee kannn
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:35 PM | Show all posts
yang parents in law TT asyik datang rumah every weekend, kg husband tu tak jauh mane ke?
diorang ni mesti bosan, nak lepak ngan anak cucu? ke husband tt tu memang anak manja.

TT cakap je kat husband TT penat. kalau dia tak paham2 memang sah ni husband tak guna!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 02:07 PM | Show all posts
anakmak replied at 20-9-2019 12:28 PM
kalau laki kau dek
x reti nak cakap
kau je lah bgtau

pernah sy bgtau gitu.. meroyan akk ipa sy sis... fil pnah ckp, ala blk bukan buat kerja ape pon, gitu leeeee..bis dorg pk, kat umah aku sndri xde keje kah?? xbape nk jauh gak, sejam gak la...kdg pas ckp smthng, dorg wat muke xpuas hati...nape lah dorg xmcm mak ayh sy..rileks je abg xbalik 2 bulan pon.. ayat mak mesti ceni, dorang keje senin smpai jumaat, sabtu ahad nk berehat, nak bjalan2... jgn aku sakit esok xdtg jnguk sudahhhhh... asal kol ok saja! mak ayh sporting jehhhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 02:09 PM | Show all posts
aunty_onion replied at 20-9-2019 12:35 PM
yang parents in law TT asyik datang rumah every weekend, kg husband tu tak jauh mane ke?
diorang ni ...

xde la manje.. bosan pon duduk je la umah korg tu.. dulu ade selisih fhm dgn akk ipar, aku aman2 je..sbb dorg jrg dtg umah aku..skrg mcm da baik ckit dgn akk ipa aku tuh, kemain nk rapat2 lg, asik dtg je..jenuh aku..takut le aku nk bebaik sgt dgn akk ipar aku tuh, esok meroyan kt fb, abis sedare sume ckp aku jahat lg,... pdhal sekarang die yg duk gaduh dengan sedare, rmai dah nmpk true color die...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 02:10 PM | Show all posts
mongoose_kidz replied at 20-9-2019 12:25 AM
sis...aku setuju dgn semua cadangan di atas..
lagi satu ko masak je x sedap...lebihkn masin ke..taw ...

mgkin juge sbb aku masak sedap, hahahha..sbb dorg puji aku masak, th le aku pkio dorg cume berbahasa basi, sbb bg aku , aku masak beshe2 je..mgkin aku akan masak xsedap...kite tengok nnt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 02:16 PM | Show all posts
supermum replied at 20-9-2019 11:51 AM
Dia balik sorang tak boleh ke? Wajib angkut u jugak? U stay rumah je, ambik kesempatan me time.  Kal ...

dah noksssss...da suruh die balik sorg2... die xmahu, sbb nnt kena jawab soklan mil pil, mane bini hang? nape xblk.. bkn reti nk backup aku... die xnk parents die berkecil hati terhadap aku.... cehhhhhhhh
kalau die xblk umah mak aku, aku slalu bckup ckp die letih, td die keje sume..ko tipu sunat je lah bhai... mangkuk punye laki, hahahhaa
ni sbb die xmerajuk, tp mulut die hangsuang... die suruh aku crik kerja sbtu ahad, so senang die nak balik kg...see pemikiran die... so, aku kerja, mak ayh die tye, die bule jwb dgn jujur...

tp ok la noks..dlu mase br kawen smggu sekali blk.. pastu 2 mggu skali..skrg ni 3 mggu skali, kdg sebulan skali.. mgkin bile da kurang ni, mak ayh die ambil inisiatif iaitu, kite dtg ghumah depa, hahaha... tu yang aku nyampah tu..dtg umah aku, aku letih la...dtg tiap mggu..lom msuk pakej order suruh blk umah sedara sekian2 time weekend ade kendurik lg...aku xsuke org kongkong hidup aku...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 02:23 PM | Show all posts
jangan buat rajin sangat masak, kemas rumah, cuci pinggan bila family inlaw datang..
kau buat bodoh je..
kalau lapar suruh laki kau ajak semua tu makan luar, baru kepala laki kau tu gerak sikit.. tau penat...
jangan di layan sangat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 02:52 PM | Show all posts
amerald replied at 20-9-2019 02:23 PM
jangan buat rajin sangat masak, kemas rumah, cuci pinggan bila family inlaw datang..
kau buat bodoh ...

da buat da, hahahah.. memang sebab time tu rase geram yang amat.. asyik muke korg dtg, pastu nak makan2 minum2 umah aku..pkir kedai makan ke..sekali sekala aku ikhlas le, kalau tiap minggu gini, pastu sembang mcm babi pon bole terbang, mmg terganggu amat le aku...pernah dulu aku tido time dorg dtg, sbb mmg aku demam... kena marah dgn laki aku, ckp aku xrespek mak pak die..heklehhhh.. aku rse la kan, key die adalah laki aku, kalo laki aku tegas, mst xkan jd ceni
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian KO del dpt Laki gitu
Gadoh dah, terus terang dah,
KO pun dah penah demam, tak DPT layan family mertua yet kene marah pulak dgn Tok Laki

Akak punya cadangan, next time ko buat air teh Dan biskut Kering jah
Then ko buat2 bizi tgk kerja skolah anak
Then ko bior situ jgn kemas
Soh Laki Kau yg kemas
Kalau dia malas, biar berkulat kat situ
Beso ke elaun tok Laki Kasi utk ko jadi maid?
Kalo dia Kasi elaun bulanan 2-3 ribu sebulan boleh la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 04:07 PM | Show all posts
penmerah replied at 20-9-2019 04:00 PM
Sian KO del dpt Laki gitu
Gadoh dah, terus terang dah,
KO pun dah penah demam, tak DPT layan fami ...

aah, mmg jnis kena gaduh maki2 truk br die fhm...dulu lg teruk dr ni..lepas akk die kena kes besar punye, baru nk terhantuk pale die ape yg aku ckp selama ni betul..pas akk die kawen, die baik dgn abg ipar aku..tu yg jd rapat blk
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 20-9-2019 04:00 PM
Sian KO del dpt Laki gitu
Gadoh dah, terus terang dah,
KO pun dah penah demam, tak DPT layan fami ...

Cakap pasal elaun nee....hang bagi tok laki hang berapa banyak elaun supaya dia tak tambah bini untuk dapatkan anak eh???
#tanyajer....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085990s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list