Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2206
View
60
Reply

kesahnyeee

[Copy link]

Author: widad11       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2019 05:22 PM | Show all posts |Read mode
hai uolsss... nakk tanye ni...

kalau dah tiap minggu fmly husband duk datang ghumah aku..perlu ke aku balik kampung..contoh lah: sebulan ni, tiap minngu dorang datang ghumah.. tak lah tidor, tapi seharian juge lah datang time coti.. minggu ke empat, perlukah kami balik kampung???

aku tengah gaduh dengan husband aku ni..dia ajak balik, aku malas sebab nak berehat memandangkan aku ni kejeeeee...time sabtu ahad je nak coti... kalau fmly laki aku datang, aku ler masak sambil panggil laki aku datang tolong... dorang dah makan, pinggan xberbasuh, lauk xberangkat..lepas makan di suruhnya aku ni buat air pulak...

bila masing-masing balik terkial-kial aku mengemasnyerrr..bersembang masing gebang..sakit telinge aku dengor...ni ajak balik..katenye lame xbalik kampung die.. aku suruh balik sorang, die yang xmahu...nak2 mil aku perli tanye2 bile nak balik umah dierrrr.... wehhh, baru jumpa minggu lepasssss...agak lahhhh...so sekarang laki aku nak ajak fight...siap suruh aku carik kerja yang kerja sabtu dan ahad, senang die kate die nak balik kampung tanpe serba salah..dalam hati, aku cakap, cerai je ele, lagi senang...ko pikir aku cuti nak tengok fmly ko je ke? nak jugak berjalan dengan ank2 aku...nak jugak menelentang tak mandi n makan lua time hujung minggu..bukan jadi bibik!!


aku stress.. tadi aku meluah perasaan dah, die tak faham... kemuncak die tadi ler time die suruh aku carik kerja yang kerja sabtu ahad, supaya senang die balik kg tiap minggu...sekarang balik 3mggu sekali, itu pon die kate terpakse sebab aku..die tau aku xsuke balik kg die.. da kami xbalik, fmly die datang pulak... asal sabtu ahad je aku gelabah dah.... jenguk de org dtg x..tibe2 lak tu datang...stressss!!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit
Cerai ni bkn best noks..nanti lonely mcm iols

Malam2 teringat terung smbil gigit selimut
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

Ayat kulit ke kulit.. Terus aku x tau nak bagi pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-9-2019 05:41 PM
Ayat kulit ke kulit.. Terus aku x tau nak bagi pendapat

Dorg laki bini..halal sis

Ekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:44 PM
Dorg laki bini..halal sis

Ekekekeke

Hahaha.. Betul juga.. Biasa nya gaduh2 tup2 mengandung lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:47 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

ayat last tu untuk tt atau untuk abam Vic?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg tau la dulu u dok mana..kg kat mana gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:50 PM | Show all posts
husband TT anak mak ke? pah tak reti balik jenguk mertua pula ke?
biasa sabtu ahad la boleh luruh badan, tu pun tak sgt la. Dengan anak2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:02 PM | Show all posts
sis kalau nak tambah stress  huruf s kena tukar times new roman huruf besar  ye sis
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:06 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

haha..gitu kulit ke kulit
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat tiap minggu sibuk bertenngek umah org ni.. tak tau ke hujung minggu nak rehat kemas umah..

Bagi ler alasan.. hujung minggu nak keluar.. umah kosong..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau da setiap minggu datang bertandang pon tak seronok jugak. Da jadi 1 keja plak nak melayan dieorang. Orang nak rehat pon tak senang. Tt balik kampung tt sorang2 je la setiap mggu. Biar hasben tu yang layan family dia sendiri. Nanti lama2 bosan la family dia tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 08:49 AM | Show all posts
umbut replied at 18-9-2019 07:29 PM
Awat tiap minggu sibuk bertenngek umah org ni.. tak tau ke hujung minggu nak rehat kemas umah..

B ...

xsempat uolsss nak bagi alasan...dorang xtanye pape pon... terus datang terjah je.. kalau keluar dekat2 pun, nanti dorang datang mesej kol laki aku, tnye dekat mane, dorang kat umah ni, xde orang pon...dah dekat gitu, pulang saje la berjumpa mak ayah tercinta die tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 08:51 AM | Show all posts
Gomea replied at 18-9-2019 07:45 PM
Kalau da setiap minggu datang bertandang pon tak seronok jugak. Da jadi 1 keja plak nak melayan dieo ...

masalahnye, rumah mak kite dekat je awok... tp kite bukan jenis duduk umah mak, dan mak kite faham privacy kite... dekat pon, xde aku nak bertenggek umah mak, tahu mak letih... mak nak privacy... centu la mak pikirkan aku juge...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 08:54 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

dah bincang le kome... kejap je ok..sebeno nye laki aku ok, kalau family die xdatang umah tiap minggu... dah datang, tye kite pule bile nak balik kg? haram jadah betuiiii... bile dorang tye tu le husb aku tu tiber rse bersalah...ehhhh, kalau mak aku le, aku cakap aje...ateee aku koje senin smpi jumaat, sabtu ahad le nak berehat... laki aku ni xmampu nak cakap..xdapat nak fulfill kehendak mak ayah die, die marahkan aku pule... padahal ko balik keje main game je, tanye keje sekolah anak pun xnak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
widad11 replied at 19-9-2019 08:51 AM
masalahnye, rumah mak kite dekat je awok... tp kite bukan jenis duduk umah mak, dan mak kite faham ...

Kalau macam tu kena berterus terang jelah. Kalau suami taknak ckp dengan family dia sendiri, apa kata tt sendiri yang cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 12:21 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-9-2019 05:37 PM
Bincanglah elok2..

Hati ke hati, kulit ke kulit

lonely cari la pengganti vic.
ko dah ada terung nak teringat terung pebenda laginyaaaa..puiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
putribonda replied at 19-9-2019 12:21 PM
lonely cari la pengganti vic.
ko dah ada terung nak teringat terung pebenda laginyaaaa..puiii

Hahahaha iols mendalami perasaan tt sbg perempuan

Dah semestinya perempuan dan terung itu bersahabat baik
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Victorioussss at 19-9-2019 01:37 PM
widad11 replied at 19-9-2019 08:54 AM
dah bincang le kome... kejap je ok..sebeno nye laki aku ok, kalau family die xdatang umah tiap min ...


Yer noks tu la yang perlu dibincangkan
Bgtau la u penat..tiap mnggu ade tetamu datang kt umah. Xde masa nak rest dgn abang syg

Mmg lelaki ego dan bongok..sbb tu kene ckp elok2 slow slow la smpai dia faham

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali kalau family dia datang TT buat air kopi dengan hidang biskut je.
Tak payah la berlakon ala2 isteri mithali....
Lepas tu penat membebel buka thread kat forum...
Siap suruh jadi bibik?

Biarkan aje MIL nak perli ke, membebel ke....
TT kerja kan... Tau penat juga kan...
Yang tua pun tak tau adab jadi tetamu...
Menyusahkan aje...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092373s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list