Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5962
View
140
Reply

Tunku Azizah Komen Mi Bandung Sungai Lembing Paling Sedap di Dunia.

[Copy link]

Author: BlueRose99    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-9-2019 10:45 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 18-9-2019 05:21 PM
ur husband punya mee bandung nmpk lebih nyum3

Mee bandung tulang + daging.
Mr Husband memang pandai masak.. Hakak pandai makan je!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 10:47 AM | Show all posts
MissVixen replied at 18-9-2019 06:38 PM
Sedapnya. Nak resepi puan ros.

Hahaha..
Tak tanya pun kat Mr Husband. Masa dia sibuk masak kat dapur.. Hakak nengok TV.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka mee bandung yg ada letak kacang dsn mesti ada daging dan udang banyak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 19-9-2019 10:43 AM
ye ker? kat mana tuh?share lah sis...i suka mee rebus haji wahid tuh

Kat food court Aeon Nilai, depan La Boheme. Portion dia kecik sikit, kalau suka makan beli yang mangkuk besar tu baru puas
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:32 AM | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 11:27 AM
Kat food court Aeon Nilai, depan La Boheme. Portion dia kecik sikit, kalau suka makan beli yang ma ...

alah..nilai ker...jauhnya.....kl xder ker?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 19-9-2019 11:32 AM
alah..nilai ker...jauhnya.....kl xder ker?

Dekatlah tu dengan KL, daripada kena turun JB
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 11:33 AM
Dekatlah tu dengan KL, daripada kena turun JB

kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:25 PM | Show all posts
moonbug replied at 18-9-2019 11:52 PM
Syukur mee rebus Haji Wahid dah ada kat Aeon, tak payah tunggu turun JB baru nak makan

kat hartamas area duta tu ada mi rebus hj wahid...kat ajidon..kuetiaw goreng pn sedap gile...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
pilot replied at 19-9-2019 01:25 PM
kat hartamas area duta tu ada mi rebus hj wahid...kat ajidon..kuetiaw goreng pn sedap gile...

Haa thank you share @msdummy.2018 bolehlah terjah ye
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kakanne replied at 19-9-2019 01:09 PM
kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm

Wah lagi dekat dengan iols, bolehlah singgah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:47 PM | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 01:39 PM
Haa thank you share @msdummy.2018 bolehlah terjah ye

klu uols nk masuk dalam plaza tu nt lepas gate parking kedai dia lepas skit dari 1st corner sebelah depan dia ada restoran apa tak igt..

sebab dlm plaza tu ada lg 1 nama warung ajidon kot dulu iols penah trsilap cari mi rebus hj wahid punye pasal la..

yg ni aji don cafe...dah makan nnt update sini sedap ke tak sedap mi rebus dia...oh ada mi rebus tulang jgk hehee
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kakanne replied at 19-9-2019 01:09 PM
kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm

Putrajaya dekat giler dgn i.. Kat mana tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mee bandung muar yg ade letak kacang n kuah rsa udang kering sgt kuat huuu..

Stay johor stahun tp makan lontong je byk hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kakanne replied at 19-9-2019 01:09 PM
kat ptrajy pn ada stall mee rebus hj wahid. yumm

I know where... I pun br boleh recall.. Pernah mkn kat situ.. Cuma mahal sikitlah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I dlu bljr matrik tangkak, memang mee bandung tersedap di blkg stesen bas tangkak hahahaha

Di muo pulok, circa 2007 i try blkg bas station muor.. wujud lagi ke idok..

Memang lepas belajar kat matrik try mee bandung negeri lain xsesedap mee bandung tangkak-muo..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 18-9-2019 03:52 PM
Nmpk gmbr mcm x sdp je...ampun tungku

haah. mcm xde sawi, carrot, tomat. klu meols sawi tu penting.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 18-9-2019 04:04 PM
Mi bandung tulang Mr Husband buat hari Ahad hari tu.. agak2 mana lagi sedap?!

Yg ni nampak sedap sama mcm mi bandung muar yg selalu jual kat pasar ramadhan  bdr baru bangi tu.
Sedap, tp tahun ni tak jumpa plak.
Yg mcm hat kat sg lembing tu dh mcm pekat kuah ala2 mi jawa ke apatah.
Iols tak gemar sgt kuah mi pekat2 mcm sup kaki ayam bila sejuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-9-2019 07:05 PM
Dekat bangi gateway belakang petronas ada kedai makanan johor. Sebelah kompleks sukan bangi

Ade bukak lg ye kedai ni,penah g sekali sbb iols teringin nk makan lontong kering.
Tp skrg ni kalau nk makan lontong kering leh g beli kat flea market kat bangi gateaway tu gak.
Situ mcm ala2 downtown tp byk jual makanan.
Ade akak tu jual lontong kering, nasi ambeng bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 19-9-2019 02:58 AM
Tak suka mee bandung tp laksa johor mmg thorbaik..

Suka gak laksa johor tp kalu buat iols sorang je makan pastu lebihan kuah kalau byk iols masak atas kuali sampai kering jd serunding sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 18-9-2019 04:04 PM
Mi bandung tulang Mr Husband buat hari Ahad hari tu.. agak2 mana lagi sedap?!

Kuoh cair nau laa..tengok taww

Kasik pekat lai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.243008s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list