Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5732
View
140
Reply

Tunku Azizah Komen Mi Bandung Sungai Lembing Paling Sedap di Dunia.

[Copy link]

Author: BlueRose99       Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 11:27 AM
Kat food court Aeon Nilai, depan La Boheme. Portion dia kecik sikit, kalau suka makan beli yang ma ...

Nak g la aeon nilai mcm ni..uma sekangkang kera pon rse malas nk sgh sbb asal weekend je tgk parking full hoi
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:17 PM | Show all posts
makanan ni ikut masing2 punya tekak
kdg beria org kata sedap..tp bila sendiri makn x sedap mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:18 PM | Show all posts
sofar rasa nya mee bandung segamat aku rasa lg sedap banding muo..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanaku88 replied at 19-9-2019 04:02 PM
Nak g la aeon nilai mcm ni..uma sekangkang kera pon rse malas nk sgh sbb asal weekend je tgk parki ...

Weekend ni elok pegi, orang belum dapat gaji. Avoid la weekend minggu gaji, mana-mana pun hazab uols
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 19-9-2019 04:21 PM
Weekend ni elok pegi, orang belum dapat gaji. Avoid la weekend minggu gaji, mana-mana pun hazab uo ...

Last weekend pon penuh prking uols..hahaha besela org nilai xd mall lain nk terjah..aeon tu je yg ada hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 12:02 PM | Show all posts


"Kami tidak jangka langsung mi bandung ini diterima oleh pihak istana dan kami semua bangga bila dapat pengiktirafan sebegini," katanya.

Ditanya mengenai resipi mi bandung yang diminta Raja Permaisuri Agong itu, Nur Madihah berkata, resipi itu belum disampaikan kepada Tunku Azizah kerana tidak mempunyai nombor telefon Tuanku.

"Kami tidak pasti bagaimanapun mahu menyampaikan resipi ini dan tidak kisah resipi mi bandung dikongsi dengan Tuanku," katanya.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
meolls suka mee bandung Muor
hj hanapiah mmg terbaik dan legend
meolls suka mkn kedai lama dia yg kat bandor
yg tg emas sllnya anak yg masak

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
So far paling sedap mee bandung sentral dkt muar..
Pes paling sedap mee bandung mak pon..
Hanafiah sedap tp aku kureng sikit sbb manis... And banyak lg mee bandung dkt jhr tu.. Dkt jb ke yg kedai biasa2 tu sedap gilerr...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 01:21 PM | Show all posts
BlueRose99 replied at 18-9-2019 04:04 PM
Mi bandung tulang Mr Husband buat hari Ahad hari tu.. agak2 mana lagi sedap?!

wow.. Menyelerakan.. Aku selalu makan mee bandung kedai siam jah.. hahahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
favourite!
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
cap_ayam replied at 19-9-2019 06:41 AM
Mee bandung muo ni ada letak hati ayam @ lembu kan?

Tak lah.
Yg original mee bandung Muar dulu2 hanya telor( yang dimasukkan dlm kuah n selalu dlm kuningnya tak keras...bukan telor rebus) dan sawi . I suka yg original ni....
Tapi sekarang orang dah bubuh udang atau udang galah.
Kalau yg bubuh daging , ayam, sotong atau fishball..itu dah inovasi.
I suka yg original Muar .
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 18-9-2019 09:11 PM
Penah laah try bape kali...kata org jual tu mee bandung muar ,beli kat bazar ramadhan shh alam.
Lep ...

Asalnya guna udang kering...tapi orang berniaga banyak guna udang geragau.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 23-9-2019 10:06 PM
Tak lah.
Yg original mee bandung Muar dulu2 hanya telor( yang dimasukkan dlm kuah n selalu dlm k ...

Tau tak kedai mana yang jual mee bandung original ? Awal tahun 2000 dulu ada ikut kawan orang Muar, dia bawak pegi makan kat satu kedai dalam bandar .. tapi tak ingat dah kedai mana. Yang saya ingat air minuman dia old chinese lady yang bancuh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
cap_ayam replied at 23-9-2019 10:20 PM
Tau tak kedai mana yang jual mee bandung original ? Awal tahun 2000 dulu ada ikut kawan orang Muar ...

ini mee bandung udang galah Wak Masjuki Panchor Muar . Kalau tanpa udang pun ok. Atas permintaan  nak udang galah atau tidak. I prefer mee bandung Wak Masjuki sebab tak rasa manis .just ok masin manisnya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
cap_ayam replied at 23-9-2019 10:20 PM
Tau tak kedai mana yang jual mee bandung original ? Awal tahun 2000 dulu ada ikut kawan orang Muar ...

I pernah juga makan di kedai ni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 23-9-2019 10:33 PM
ini mee bandung udang galah Wak Masjuki Panchor Muar . Kalau tanpa udang pun ok. Atas permintaan   ...

Ok bila2 ke Muar nanti boleh waze. Tq ye.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cap_ayam replied at 23-9-2019 10:36 PM
Ok bila2 ke Muar nanti boleh waze. Tq ye.

Ramai i tengok orang2 luar datang makan...tak jauh dari education hub Pagoh. Tepi sungai.
Even Sultan Johor pun pernah singgah makan sini.
As for mee rebus , i prefer buat sendiri sebab kita tahu kita guna keledek atau kentang utk pekatkan kuah ( keledek buat kuahnya manis). Orang berniaga kadang guna tepung utk memekatkan nya
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 23-9-2019 10:42 PM
Ramai i tengok orang2 luar datang makan...tak jauh dari education hub Pagoh. Tepi sungai.
Even Su ...

Mula2 saya order mee rebus, saya bayangkan dapat mee sup. Rupanya mee rebus kuahnya pekat. Mee rebus tak lengkap tanpa tepung goreng garing yang di tabur. Best pulak cakap pasal makanan malam2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Jaga2. Ckp psl mkanan berkuah cmni teringat kisah mase iols remaja dulu. Ade satu kedai ni jual mee celup. Ramai org dtg kedai dia. Sbb sedap. Tah cemana, pd satu hari tu, ade cust ni nmpk spender dlm periuk mase dia tgh cedok kuah. Aku xtau mcm mna dia tau tu spender. Mybe mase terangkat tu nmpk yg belah depan agknya. Terus tutup kedaii tu. Bila dia citer kt org, dia kata kena fitnah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:33 PM | Show all posts
Miawlover replied at 18-9-2019 04:13 PM
X pernah lg jumpa mee bandung yg sdp, kena dgn tekak kecuali dkt Muar.

Mi bandung sinonim dgn Muar, the best:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.007710s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list