Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5775
View
140
Reply

Tunku Azizah Komen Mi Bandung Sungai Lembing Paling Sedap di Dunia.

[Copy link]

Author: BlueRose99       Show all posts   Read mode

Post time 18-9-2019 09:06 PM | Show all posts
iols pernah rasa mee bandung kat tempat lain,pada iols  mee bandung  yang sedap kat muar. iols pernah jumpa  mee bandung tempat lain ditambah fishball atau fishcake. kalau makan kat muar, tak letak bahan2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:11 PM | Show all posts
Penah laah try bape kali...kata org jual tu mee bandung muar ,beli kat bazar ramadhan shh alam.
Lepas makan mak aiii gatai hidung, ooo mee bandung kena byk udang kering, udang fresh kee?
Pehal aku makan udang fresh sambal tumis tak gatal cam mee bandung,sampai ke mata gatal.serik,tiap kali try jadi sama jugak...sethn boleh kira jari,ada laah 3kali makan.
Kdg tu teman kawan,takkan tengok jerr..kadang orang bagi..kekadang nampak menarik,
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu dulu masa kecik beli mi bandung kat gerai area surau rumah. Yarabi sedap gila. Now dah tak dapat rasa sedap macam tu. Fresh dia buat. Simple fresh dan sedappppppp.

Now ntah semua tak kena ngan tekak aku. Frust
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 18-9-2019 08:44 PM
Ade bau udang kering x Kaka? Haku kalo kuat sgt bau nyer mmg putus selers

Ha setuju. Kebanyakan mee bandung i makan bau ni lah. Potong stim betul
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NAT_11 at 18-9-2019 09:33 PM

Mee bandung Muar tersedap di Tanjung Agas. Perencahnya ada sotong hidup, sotong rendam, udang hidup, daging lembu sehiri dua. Dulu ada kerang tapi sekarang sejak kerang rm13..00 sekilo,.no more kerang and  sotong rendam. Kalau nak udang besar, harga naik jadi rm7.50!!!
Ada cendawan tiram goreng dgn harga tambahan
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mee bandung kena letak udang kering baru umphhh.. Letak udang geragau terus out ya! Off you go gittew. Apa2 pun mak tetap suka mee bandung muo.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan mee bandung hanifah muar dkt tanjong mas tu mesti jumpa misai udang galah dlm kuah, sbb tu kot sedap
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 18-9-2019 08:46 PM
Dap nyer Mee rebus... Nk wat minggu nie..nyum nyum

Haha. Buat jgn x buat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-9-2019 06:45 PM
I rase kt Johor tu mee racun plg plg plg sedap. Rindu

Kat mn yg plg sdp mee racun tu? Tak pernah try sbnrnya.. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 18-9-2019 05:01 PM
Aduh beau.. Mee bandung muo, laksam pasar besar Kuantan & mee kari memang favourite akak! Tapi kal ...

Sbb ada udang kering ka? Sy pnh mkn mee bandung kt trg. Sedappp
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 18-9-2019 05:06 PM
Nnti jln2 la muar. Bnyk restaurant jual mee bandung tp nk cari yg sdp tu kena try n error la.. Org ...

Sy biasa mkn mee rebus hj wahid. Keriuk2 kt atas tu best
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 18-9-2019 11:43 PM
Sy biasa mkn mee rebus hj wahid. Keriuk2 kt atas tu best

Syukur mee rebus Haji Wahid dah ada kat Aeon, tak payah tunggu turun JB baru nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap di dunia ni mcm overrated sgt..aiolzs dah susah nk purcaya ckp2 gini..wayyyy too exaggerate..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka mee bandung tp laksa johor mmg thorbaik..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni masih x boleh telan mee bandung,
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Mee bandung muo ni ada letak hati ayam @ lembu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua jenis mi is my peberet
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:27 AM | Show all posts
npk mcm so so je. tp tak msk mulut lg kan tak tau nk describe cm mana. tp meols suka klu kuah dia color mcm wrna merah pedas2 sikit.

btw teringat masa kecik2 ade menu baru kt kedai makan kt kmpg masa tu. masa tu meols dlm 6 ke 7 tahun. mak meols ckp ade menu baru mee bandung la. nk ke? mak tnya masa tu. meols yg tak reti ape ni terus ingat mee bandung tu mcm mee mkn dgn air bandung. terus laju2 ckp taknak. mak ckp sedap. meols siap mrh2 ckp taknak. tp bila dh besar ni start mkn mee bandung baru tau sedapnya lahhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Keluar video tuanku sampai kat kedai mee bandung ni di ig explore.
Happy gila tuan kedai, bila tuanku sampai.
Xsempat turun kete lg, dah tya ada mee bandung x,
Kelakar lak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:43 AM | Show all posts
moonbug replied at 18-9-2019 11:52 PM
Syukur mee rebus Haji Wahid dah ada kat Aeon, tak payah tunggu turun JB baru nak makan

ye ker? kat mana tuh?share lah sis...i suka mee rebus haji wahid tuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list