Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17814
View
328
Reply

"Walaupun Ada Fazura Dan Remy Ishak, Tetap Terrible Movie" - Dendam Pontianak Dikritik Tak Seram

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2019 12:07 PM | Show all posts |Read mode



Filem Dendam Pontianak yang didakwa sangat bagus hingga pecah panggung di Singapura nampaknya tidak menambat hati penonton di Malaysia.


Ramai yang berpendapat jalan ceritanya terlalu perlahan, tidak seram seperti diwar-warkan, perkembangan watak melompat-lompat, ada yang tidak logik dan kesudahan yang tidak menarik.


Biarpun dibarisi pelakon gred A seperti Fazura, Remy Ishak,  Namron, Tony Eusof dan lain-lain, nampaknya ia cuma mampu menarik peminat mereka ke panggung tetapi tidak memuaskan hati hingga ada yang meminta duit mereka kembali!




IG



Rata-rata warganet berpendapat filem tersebut tidak seperti yang mereka harapkan. Tiada elemen seram malahan Fazura dan Remy Ishak pun tidak membantu.



Ada pula yang menegaskan bahawa watak Mina sepatutnya dipegang Maya Karin dan bukannya Fazura!







IG



Bagaimanapun, tidak semuanya berpandangan negatif. Ada juga yang positif apabila menyatakan filem genre seram sendiri membawa pembaharuan. Jadi, terima sahajalah.









Bak kata rakan artis, Redza Minhat "Well made and not your typical cerita hantu." Sementara Sharifah Amani pula berkata lakonan Fazura lebih menyerlah kali ini.



Adakah filem ini tidak menepati citarasa kebanyakkan penonton Malaysia atau kita yang tidak bersedia menerima pembaharuan ini? - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:14 PM | Show all posts
komen aku... aku x kan pegi wayang tgk cter melayu kecuali betul222222222222222222222222 dikomenkan teman2 aku yg dh tgk. yg deols kata sgt berbaloi utk tonton, baru aku pegi. sb dh terkena tgk cter bodo Klip 3GP (mse tu semua seat penuh, nk jugak layan mata tgk wayang maka tu je la yg ada... hampeh! Give me bak my money bodo!)

yg penah tgk cte melayu kat panggung wayang :
Hantu Kak Limah Balik Rumah
Nur Kasih
Hantu Kak Limah 3
Tombiruo

btw stkat ni rse berbaloi tgk movie2 yg aku listkan. lain2 x ingat if ade hehe

yg lain2, aku tgu keluar kat tv je la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:26 PM | Show all posts
Bagus kalau tak seram, baru aku berani nak tengok hahha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke filem kaka faz yg box office?
Filem yg sheols lead bukan cameo..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 18-9-2019 12:26 PM
Bagus kalau tak seram, baru aku berani nak tengok hahha

Samaa

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:38 PM | Show all posts
must watch movie ? nahhh i dont think so..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tipikal sgt kalau asyik ponti kena paku kat leher.. Ubah la sikit paku kat boobs kena jantung.. Ala2 Dracula.. Hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Da tu cina yg direct..dimnsi citer tu berbeza la kut..ponti versiondeyol
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila pulak filem pontianak seram, even phsm pun tak seram, lebih kepada konflik jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
mohdcrow replied at 18-9-2019 12:52 PM
Bila pulak filem pontianak seram, even phsm pun tak seram, lebih kepada konflik jer

entah. tak seram pn phsm, vampire, dracula. lgpn pontianak2 ni mati sbb cinta. jd nya movie love story la.

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bila Ms Fake pandai berlakon? Aura takdak sungguh dia tu pada aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 18-9-2019 12:26 PM
Bagus kalau tak seram, baru aku berani nak tengok hahha

iols pun nk ckp benda yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:12 PM | Show all posts


clah mne yg lawa erk?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:14 PM | Show all posts
Bagi aku lah..dah alang2 nak buat genre seram...seramkan betol2 sampai naik paranoia takut nk masuk bilik air ajak laki teman lepas tengok cerita tu mcm filem hantu siam tu. Kalu setakat macam ni baik tengok bideo Tok Vida gelak.. lagi seram.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:14 PM | Show all posts
baru nk tgk bam remy, nmpk gaya tunggu kua tv raya taun depan ler
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aku dah tgk sangkar, aku tak nak kecewa buang masa tgk ponti
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa cite hantu seram cuma pocong lompat2 je walaupun pocong tak nampak muka tetaplah seram bila berbungkus lompat2 .. so cerita ni aku tunggu keluar kat tv je...sorry pajura.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak seram sangat tonton riwayat hidup sendiri.. Kosser setakat komen seketul dua dijadikan benchmark film ni x seram.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 18-9-2019 04:14 AM
komen aku... aku x kan pegi wayang tgk cter melayu kecuali betul222222222222222222222222 dikomenkan  ...

Aku akan tgk kalau khabir bhatia

Serious dia selalu best ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:28 PM | Show all posts
aku beriye tgk tau. hari pertama pepagi booking sesungguh tgk kat alamanda. Sorry la yang grand hanya barisan pelakon, lagu dan prop nya. Jiwa cerita ni takde.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list