Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
4441
View
67
Reply

"Ramai Awek Puas Hati Chaleeda Tersingkir" - Tak Sangka Dapat Kecaman, Chaleeda Akui Tertekan

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-9-2019 03:44 PM | Show all posts |Read mode
Minggu kelima program Big Stage 2019 menyaksikan penyingkiran dua peserta iaitu Syada Amzah dan juga peserta Thailand, Chaleeda Gilbert.


Sering berada di 3 tangga terbawah, Chaleeda akui menerima keputusan penyingkiran ini dengan hati yang terbuka.


Katanya, dia berasa bersyukur dengan sokongan peminat kerana dia menjangkakan tersingkir pada minggu pertama lagi.






"Sejujurnya, saya berasa terharu atas sokongan peminat selama beberapa minggu ini. Mungkin kali ini nasib tidak menyebelahi diri saya.

"Setiap minggu, peminat berharap agar saya memberikan persembahan yang lebih baik serta ada peningkatan dalam nyanyian.

"Saya bersyukur walaupun pada awalnya saya menjangkakan akan tersingkir pada minggu pertama tetapi saya masih di sini atas sokongan mereka," katanya kepada Astro Gempak.

Pun begitu, Chaleeda akui berasa tertekan dengan komen diberikan ke atasnya di laman sosial. Di situ, ramai warganet yang menyelarnya dan mengkritik persembahannya yang dianggap teruk.

Berikut merupakan komen warganet tentang Chaleeda:












"Saya mula membaca komen-komen daripada peminat di laman Twitter mulai minggu kedua. Saya tidak tahu, tetapi secara tiba-tiba saya boleh memahami Bahasa Melayu.

"Saya berasa tertekan selepas membaca komen tentang diri saya. Saya tak sangka seramai itu orang yang tidak menyukai akan persembahan saya.


"Sepanjang hidup saya, ini adalah tekanan paling hebat yang pernah dirasai.


  



"Walau bagaimanapun, secara jujurnya saya merasakan itu bukan komen negatif. Saya tahu bagaimana nyanyian saya dan mereka ada hak untuk menyuarakannya," katanya lagi kepada portal berkenaan.


Apa pula pendapat anda tentang Chaleeda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengkiiii.
Semoga makin mendunia Chaleeda. Biar yang dengki dengan ko makin bengkek.

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nak komen apa sebab aku tak minat program reality
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:43 PM | Show all posts
lawa chaleeda ni..tapi suara ke lautan dalam
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:43 PM | Show all posts
xtahu nk komen apa sbb xpernah tgk cite ni. tp all the best ye kaleeda
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik..patut aweks msia jeles..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko mungkin x sesuai menyanyi. Tp aku percaya ko akan lebih meletop dlm acting n modelling for international punya brand.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknye dia ni. Jadi pelakon lakorn la. Muka macam ni sure laku punya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
comel sis chaleeda, tp disuruhnya buka kdai tomyam..like what the.... adoiiii la netizen..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:26 PM | Show all posts
apesei kamu tak masuk dewi remaja dek? mana tahu another geng gst! wakakakkaka
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:28 PM | Show all posts
Dia ni cantik
Tapi mungkin tak dilahirkan sebagai penyanyi
Mungkin dia dilahirkan sebagai pengacara atau pelakon atau model
Sbb dia mmg comel
#notchaleedafans
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:32 PM | Show all posts
bukan semua lagu kene tarik tinggi-tinggi

untuk lagu dia sendiri dengar pleasant je bagi aku lar
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 06:38 PM | Show all posts
chaleeda nie mmg cantik dan comel tp suara dia tk cukup power utk jadi penyanyi. mungkin dia lebih sesuai jd pelakon atau duta produk
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 06:46 PM | Show all posts
Seriously dia belum layak masuk BS walaupun program ni ala2 hauk tapi hauk lagi nyanyian minah ni.. lagi  pun genre yang dia bawak jenis lagu2 bubly sweet ala2 bimbo.. tak mencabau... kap...

Padan kan muka Syada Amzah...wah tetiba aku menyirap..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts

"Walau bagaimanapun, secara jujurnya saya merasakan itu bukan komen negatif. Saya tahu bagaimana nyanyian saya dan mereka ada hak untuk menyuarakannya,"

Tiba2 nk ngefan sama che edah..love her attitude,jenis sedar diri n boleh terima kritikan dgn hati terbuka.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:32 PM | Show all posts
memang cannot brain nok cemana kau boleh lepas audition untuk big stage 2 nih walaupun ramai lagi retis bbnu yang lebih layak bertanding. tapi iols lagi cannot brain yang kau tak tahu cemana kau tetibah boleh memahami bahasa melayu bila baca komen di twidder? so mohtipp ko cengeng manjang bila alip sherry cakap melayu kat audiens kat juri bagai??
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Chaleeda mungkin boleh cuba jadi pelakon or host pasal kalau bcakap suara sheols sedap jah lembut gittew
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Chaleeda Tomyam
Nets pun...berpada2 ler nak keji
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tipikal looks aweks thailand laa..xdelaa jelita/lawa mana pun sbb ramai y lagi lawa drpd dia.. tp kalau nak ceburi bidang lakonan ok laa kot drpd nyanyian..hauks sgt dia nyanyi..

#donekecam
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa chaleeda ni x join je training as a kpop artist? Muka lawo, suara x bp sgt x pe jnji leh nyanyi.. untong2 blh jadi lalisa manoban blackpink.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113658s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list