Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3839
View
119
Reply

[Warning : Disturbing Images] Membunuh Dengan Voltan Tinggi

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-9-2019 04:05 PM | Show all posts
adoi jangan mengigau malam karang
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:23 PM | Show all posts
kembang tekak sat. fuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:24 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-9-2019 01:53 PM
haha thanks bang kredit.

@seribulan

Nak kredit gak
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Uii ngeri ya amat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 17-9-2019 07:02 PM
sarah82 replied at 17-9-2019 03:59 PM
Teringat movie The Green Mile bila baca benang ni


thanks sarah sudi baca.

prinsip asas elektrik macam Hukum Ohm misalnya, menerangkan bahawa arus elektrik yang mengalir di dalam tubuh manusia bergantung kepada Voltan elektrik dan rintangan Ohm tubuh manusia itu sendiri.

tak silap saya estimated volts dalam badan between 1000 ohms to 10000 ohms.bergantung pada kandungan air pada badan seseorang, termasuk faktor tubuh yang basah, lembab atau ketika menjalankan aktiviti lasak atau bersukan misalnya.

kesan renjatan elektrik ni berbeza2 mengikut nilai arus yang dihasilkan oleh rintangan Ohm dalam tubuh dan juga Voltan sumber elektrik yang disentuh oleh banduan tu.sebab tu edison and his team study betul2 tentang konduktor, supaya old sparky ni tidak terlalu menyeksa pada banduan yang dihukum.

sedikit info :

arus elektrik sebanyak 1 hingga 2mA (0.001A - 0.002A) boleh buat manusia terperanjat tapi tak memudaratkan.

bagi arus sebesar 5mA manusia akan berasa sakit, pada dada, tangan akan menjadi kebas ...

10 hingga 15mA boleh buat manusia kejang otot, dan tak boleh bergerak atau muscular contraction.

20 hingga 30mA atau 0.02A - 0.03A boleh buat manusia susah bernafas.

50mA ke atas atau 0.05A ke atas boleh dapat risiko kematian.

dan bateri kereta boleh produce 0.05A bila capai jumlah jam yang ditetapkan ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-9-2019 05:34 PM
thanks sarah sudi baca.

prinsip asas elektrik macam Hukum Ohm misalnya, menerangkan bahawa arus ...

sebab tu bateri kereta orang guna tuba ikan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Pancung mcm jepun...kan senang..jimat letrik?

Bila bunuh haiwan sakit tau plak humane barat ni

Bila bunuh manusia pesal siksa gitu?

Walo mmg guilty..lenyapkan dgn little fuss..kan humane?

Lethal injection pun inhumane..gantung pun..tembak pun

To me the only humane way is pancung leher tu sampai putus..mcm klasik dulu dulu ..jatuhkan bilah dari atas..leher dah katup mmg kompem kne situ..abissss..kan humane? Tadak dengo dia jerittt jerit sakit ..tadak masalah gangguan letrik

Civilised kunun...ptuihhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Best artikel ni.. Teringat filem the green mile
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngerinya . Good job tt interesting topic.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 17-9-2019 06:22 PM
Pancung mcm jepun...kan senang..jimat letrik?

Bila bunuh haiwan sakit tau plak humane barat ni


katanya barat bangsa paling bertamadun di muka bumi?

tak gitu bang aji.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sllu scroll thread laju nak cari gambar sebagai bukti
Yg ni plak scroll laju2 takut nengok gambar
Acaneee nak faham jln crt niii
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-9-2019 02:40 PM
masa tu meg dua orang state electricians commit suicide dari penjara yang sama dan tempat yang sam ...

iols wonder, apa perasaan tukang gantung yang bekerja di penjara2 ye..ke dorang ada sediakan kaunseling supaya tak jadi macam Hurlburt
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang kena hukuman bunuh ni memang patut kena. Lagi seksa dan sakit, lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 17-9-2019 09:18 PM
iols wonder, apa perasaan tukang gantung yang bekerja di penjara2 ye..ke dorang ada sediakan kauns ...

dulu ada lawatan kat penjara jelebu.dari info yang saya terima tukang gantung dan banduan akhir ada disediakan kaunseling meg.

lepas tu diorang ada kpi dan banyak kursus2 yang disediakan oleh pihak penjara.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-9-2019 09:54 PM
dulu ada lawatan kat penjara jelebu.dari info yang saya terima tukang gantung dan banduan akhir ad ...

ok la tu kalau ada sediakan kaunseling..kerja sebagai tukang gantung, tukang petik suis kerusi eletrik hatta tukang bagi suntikan maut pon walau dorang nampak kental tapi dalam hati dorang kita taktau

even kita yang keje mengadap komputer hari2 pon boleh stress, depress bagai..imejin la keje dorang tukang cabut nyawa orang tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary okkkk
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 17-9-2019 09:18 PM
iols wonder, apa perasaan tukang gantung yang bekerja di penjara2 ye..ke dorang ada sediakan kauns ...

kan..memang jiwa depa kena kental..bukan senang nak jadi seorg pelaksana hukuman, mesti pihak penjara tapis betul kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:00 AM | Show all posts
assalam & selamat malam

1. berkenaan tered ni, amaran dah diberi sejak tered ni dibuka. tajuk tered yg asal, bukan diedit lepas repot. tiada paksaan utk sesiapa masuk & melihat gambar/membaca artikel tersebut

adalah tanggungjawap anda sendiri jika anda mengalami tekanan perasaan atau kemurungan yg terlampau. pihak cari/moderator/pembuka tered tidak bertanggungjawap sama sekali atas sebarang gangguan emosi anda

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 18-9-2019 12:00 AM
assalam & selamat malam

1. berkenaan tered ni, amaran dah diberi sejak tered ni dibuka. tajuk ter ...

salam abang lepat.

thread super ilmiah camni pon kena report ke bang

yang tukang report tu tak reti membaca ke tak paham english
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087416s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list