Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4434
View
123
Reply

[Warning : Disturbing Images] Membunuh Dengan Voltan Tinggi

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-9-2019 05:29 PM | Show all posts

Hmmm...

KILL_NANCY replied at 27-9-2019 01:53 PM
sebab sini tak sesuai?macam tu je?mana ayat seterusnya?

mana?sebab apa tak sesuai?

[AceHand SPECTaceLAR]

Ayat seterusnya kita tunggu episod akang datang...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2019 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 24-9-2019 08:59 AM
Ok ni pertanyaaan serius sebab banyak kali kena poked needles pasang electrodes dialirkan arus.jadi  ...

emg atau electromyography mengukur tindak balas otot atau aktiviti elektrik sebagai tindak balas kepada rangsangan saraf otot.test ni digunakan untuk membantu mengesan neuromuscular yang tak normal.

kaedah old sparky dan emg adalah sama iaitu menggunakan renjatan elektrik tetapi yang membezakan adalah prosedur, kapasiti voltage dan ampere tu sendiri.

emg signal tu penting untuk real time monitoring.signal yang terdiri daripada positive and negative phase yang mengubah baseline sifar voltan atau kita panggil garis isoelektrik.

R (atau resistance unit SI nya ohm) terletak pada rengangan otot/kontraksi otot bila mana voltage disalurkan pada elektrod.earthing/grounding system pada tubuh badan akan disambungkan ke unit isolator pada emg earth fault indicator.kat sini dia akan reduced arus yang berlebihan pada badan kita.

emg ada tiga kabel, satu phase negative (kabel hitam) yang disambungkan pada elektrod ke brachioradialis <<<< ni yang kak pah kata 4 mA tu .... (bagi arus sebesar 5mA manusia akan berasa sakit, pada dada, tangan akan menjadi kebas)

badan kita bukan non ohmic ya.kalau tak prosedur ni tak menjadi.badan kita mematuhi hukum ohm.

hukum ohm yakni mentakrifkan hubungan antara voltan dan arus pada keadaan2 yang sangat ditentukan .... keadaan2 itu adalah linearity, medium rintangan (resistive medium) dan kebebasan suhu (temperature independence).

kabel kedua adalah load amps atau kita panggil electrodes reference yang letak pada bisep (pakai velcro strap kan kak pah?).voltage adalah hasil pengaliran amps melalui perintang (badan/tangan).kalau resistance pada tangan diketahui sebagai 250 ohm, maka nilai voltan adalah 1.tak caya tekan kalkulator.<<< 0.004A x 250 ohm.

satu kabel lagi earthing yang disambungkan pada emg ke tangan .... macam saya explain kat atas tu.earthing tu compulsory ya, kalau tak macam mana nak reduce lebihan voltan dan earth fault?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2019 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 24-9-2019 09:00 AM
Rasa2 ada masalah carpal tunnel ke, boleh la ye buat test camni

dalam emg kalau kena carpal tunnel, ampere akan dikurangkan supaya subjek tak kena CTS yang teruk.ni kak pah boleh refer axonal loss.saya tak arif pasal term medic.maaf.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aleX-S at 3-10-2019 08:42 PM
KILL_NANCY replied at 1-10-2019 06:49 PM
emg atau electromyography mengukur tindak balas otot atau aktiviti elektrik sebagai tindak balas k ...


Aah, untuk emg ada velcro strap tu

Maknanya, semua devices yang memerlukan real-time monitoring, kena ada kabel earthing? (3 kabel cam kat plug elektrik rumah), cam elektrocardiogram, nak buat stress test pun ada dialirkan arus gak
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau AED, camne lak? 120 J, tak reti kira in eV. Baca2 kalau terlebih kuat  J tu, boleh koyakkan tisu jantung. Tapi tak nampak ada berapa placement pads ke kabel ke apa masa kena electrical shock tu

Kena ada earthing gak ker? Ke tak payah sebab dia nak kejutkan jantung bagi bergerak elok sikit
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aleX-S at 4-10-2019 12:23 AM

Ni gambar yang jelas sikit untuk test digunapakai dalam NCS

IMG_20191002_112405.jpg

Yang ni ada 3 kabel, anod katod, salah satu nya kabel earthing?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aleX-S at 3-10-2019 11:29 PM

Technician tu cakap memula diorang akan buat test seperti di post kat atas (apsal no post berubah2!) dulu kalau nak tau CTS ni, julat nilai amp dia kecil. Nak tau the severity baru buat needle emg
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun tak tau medical terms, nak tau pasal earthing jer. Untuk ketenangan fikiran dan yakin selamat kot ler kena renjat lagi lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada lagi dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 1-10-2019 06:49 PM
emg atau electromyography mengukur tindak balas otot atau aktiviti elektrik sebagai tindak balas k ...

Kena baca banyak2 kali dan makin tak faham.jadi, nilai ohm kat seluruh badan lain2 kan...dalam emg ni, apa yang dimalarkan? Katakan nilai arus 4mA (rasanya ni yang constant sebab proses emg tu lama gak), kuantiti voltan yang dibekalkan pun sikit dalam micro jer (ke nilai voltan yang dibekalkan malar?), baru boleh kira nilai ohm? Nak cari lost signals ni, yang lost nya dekat nilai ohm ker?tak terfikir nak minta tengok graf emg camne lepas tu

Nanti nak baca lagi, maaf ler tt kena jadi emg technician kejap, sebab saya bengap sikit nak faham english

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:17 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 27-9-2019 01:54 PM
terima kasih @admin6, terima kasih mod @ip_lepat dan @kymano kerana menjalankan tugas dengan baik.se ...

sama sama kasih. mahap le lambat reply. bizi tahap dewa.

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 02:41 AM | Show all posts
aleX-S replied at 24-9-2019 09:39 AM
Ted bundy, teringat @dani-rox

Kak @noor2 mesti suka

Lerr... baru perasan nama ai kena tag
ha'ah, sampai sekarang ai masih ingat salah satu sepanduk org awam yg tunggu kat luar penjara masa Bundy dihukum mati: Fry Bundy, FRY!






Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:14 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:57 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 17-11-2019 01:51 PM
ip_lepat replied at 27-9-2019 08:21 AM
dah ada tered ni kat video balik ahak ahak
besor power nora tu ace blh menidakkan power c ...




Land owner discovers decaying corpse on property in Kuantan, victim believed electrocuted
[size=0.85em]Friday, 15 Nov 2019 11:18 PM MYT

[url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url]37[url=][/url]






Kuantan police chief ACP Mohamad Noor Yusof Ali said the victim was identified as Mohd Faez Mohd Jefri, 28, of Lorong Pandan Makmur here, based on the drivers license found in the car. Picture by Ahmad Zamzahuri
[size=1.1em]KUANTAN, Nov 15 I thought a monitor lizard was eating the carcass of a buffalo, but it turned out to be a corpse, said pensioner Chan Ah Chai who found the body of a man sprawled on the ground of his property today.




[size=1.1em]Chan, 67, said he arrived at his 1.6-hectare plot of land at the edge of Kuantan-Kemaman bypass here, at about 2pm, to check on his property as he had not visited it in over two months.





[size=1.1em]The land was purchased about 15 years ago and has been without a tenant for the past two years, after a bauxite mining company did not extend its lease to place stockpile there.
[size=1.1em]I had just gone past the entrance when I noticed a monitor lizard at the cemented area which housed a small office previously. As I approached the area, the lizard ran away.




[size=1.1em]I saw the body in a decayed state as there was no right hand and left wrist was facing down, with only the skull remaining of his head, he told reporters here today.



[size=1.1em]Meanwhile, Chans friend, Yunus Mohd Yasin, said he didnt smell anything foul despite coming there daily to feed the poultry in a pen near the fence of the property, as well as to water the vegetables he had grown there.
[size=1.1em]However, the 64-year-old who runs an eatery here claimed to have seen a white Proton Wira parked near the entrance to the adjacent land believed to be owned by the victim, since Sunday.
[size=1.1em]Kuantan police chief ACP Mohamad Noor Yusof Ali said the victim was identified as Mohd Faez Mohd Jefri, 28, of Lorong Pandan Makmur here, based on the drivers license found in the car.
[size=1.1em]The victim is believed to have suffered an electric shock there and the police had also called on Tenaga Nasional Berhad (TNB) staff to cut off all electric supply to the land before approaching the victims body, he said.
[size=1.1em]Mohamad Noor said the police were still investigating why the victim was there, but preliminary investigations confirmed that no criminal incident had occurred at the scene.
[size=1.1em]The body of the victim was sent to the Tengku Ampuan Afzan Hospital (HTAA) here for an autopsy and so far, the case has been classified as sudden death. Bernama



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:00 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 17-11-2019 01:53 PM
KILL_NANCY replied at 26-9-2019 05:43 PM
thread kena alih cik seri.macam mana punya cerita ni?

Sapa yang gatai stalk cari awak sampai sini?

Jom sambung ELECTROCUTED ni


Two men killed, believed to be electrocuted
[url=whatsapp://send?text=Two men killed, believed to be electrocuted | https://www.nst.com.my/news/nati ... ved-be-electrocuted]Whatsapp[/url]
Facebook
Twitter





Two men were found dead after they were believed to have been electrocuted at their work place. (Courtesy from PDRM)










By BernamaSeptember 15, 2019 @ 7:45pm

KUALA KRAI: Two men were found dead after they were believed to have been electrocuted at their work place.
The incident took place at the Kelantan Timber Complex (KPK) Kampong Stong, Kemubu, here on Saturday night.,
<iframe frameborder="0" src="https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-36/html/container.html" id="google_ads_iframe_/1009103/Mobile_300x250_0" title="3rd party ad content" name="1-0-36;5314;  [img][/img]  Ad
        
      Kuatkan badan untuk hadapi perubahan cuaca  


{&quot;uid&quot;:&quot;3&quot;,&quot;hostPeerName&quot;:&quot;https://www.nst.com.my&quot;,&quot;initialGeometry&quot;:&quot;{\&quot;windowCoords_t\&quot;:0,\&quot;windowCoords_r\&quot;:360,\&quot;windowCoords_b\&quot;:512,\&quot;windowCoords_l\&quot;:0,\&quot;frameCoords_t\&quot;:864.9375,\&quot;frameCoords_r\&quot;:330,\&quot;frameCoords_b\&quot;:1114.9375,\&quot;frameCoords_l\&quot;:30,\&quot;styleZIndex\&quot;:\&quot;auto\&quot;,\&quot;allowedExpansion_t\&quot;:0,\&quot;allowedExpansion_r\&quot;:0,\&quot;allowedExpansion_b\&quot;:0,\&quot;allowedExpansion_l\&quot;:0,\&quot;xInView\&quot;:0,\&quot;yInView\&quot;:0}&quot;,&quot;permissions&quot;:&quot;{\&quot;expandByOverlay\&quot;:true,\&quot;expandByPush\&quot;:false,\&quot;readCookie\&quot;:false,\&quot;writeCookie\&quot;:false}&quot;,&quot;metadata&quot;:&quot;{\&quot;shared\&quot;:{\&quot;sf_ver\&quot;:\&quot;1-0-36\&quot;,\&quot;ck_on\&quot;:1,\&quot;flash_ver\&quot;:\&quot;0\&quot;}}&quot;,&quot;reportCreativeGeometry&quot;:false,&quot;isDifferentSourceWindow&quot;:false,&quot;goog_safeframe_hlt&quot;:{},&quot;encryptionMode&quot;:null}" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" width="300" height="250" data-is-safeframe="true" data-google-container-id="3" style="box-sizing: border-box; border-width: 0px; border-style: initial; vertical-align: bottom;">


Acting Kuala Krai District Police Chief, DSP Wan Fauzi Wan Ishak said both the victims aged 27 and 50 were from Kampung Kemubu here and Bunut Payung, Kota Baru.
Both victims were found at 6.15 pm yesterday by members of the public.
Preliminary investigation revealed that they were believed to have died of electric shock at the complex where they were believed to have ben carrying out cleaning works, he told Bernama here today.
He said both the bodies had been sent to the hospital for further action before being claimed by their families.



Police had classified the case as sudden death. - Bernama









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:05 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 17-11-2019 01:59 PM
MeghanK replied at 17-9-2019 11:24 PM
salam abang lepat.

thread super ilmiah camni pon kena report ke bang

Sanggup stalk sini, dah yang dia mahu tak dapat...
Sarang tebuan sendiri joloklah, masuk gelanggang tidak pernah diundang...
Konon tak maaf...God knows


Back to topic


Man, 33, electrocuted to death after trying to steal TNB cables


  • [size=0.75em]NATION
  • [size=1em]Thursday, 08 Aug 2019
    4:08 PM MYT
    [size=1em]By VENESA DEVI









[size=1em]JOHOR BARU: A 33-year-old man was electrocuted to death while attempting to steal cables from a Tenaga Nasional Bhd (TNB) distributor box at an industrial area in Pasir Gudang.
[size=1em]Seri Alam OCPD Supt Ismail Dollah said police received a call about the incident at about 9pm on Wednesday (Aug 7).

The victim was lying face down and motionless in a hole near the box when we arrived at the scene.
[size=1em]"We were able to get his body out at about 12.45am, as electrical supplies were temporarily cut off, " he said, adding that they were also assisted by the Fire and Rescue Department.



[size=1em]He added that initial investigation suggested that the victim was trying to steal cables from the box before the mishap happen.
[size=1em]"We have sent his body to Sultan Ismail Hospital for a postmortem and further investigations will be carried out, " he said.
[size=1em]Supt Ismail added that the case is classified as sudden death.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 03:03 PM | Show all posts

Elok bebeno dari jadi camni



Wireman dies from electrocution in Kampar
[url=whatsapp://send?text=Wireman dies from electrocution in Kampar | https://www.nst.com.my/news/nati ... lectrocution-kampar]Whatsapp[/url]
Facebook
Twitter





A wireman was electrocuted while conducting work to replace a utility pole at the 16.5km Ipoh-Kampar Road. (Pic courtesy of NST Reader)










By BernamaJuly 13, 2019 @ 2:09pm


IPOH: A wireman was electrocuted while conducting work to replace a utility pole at the 16.5km Ipoh-Kampar Road near here, Friday evening.



https://www.nst.com.my/news/nation/2019/07/503946/wireman-dies-electrocution-kampar











Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101413s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list