Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15855
View
180
Reply

Lufya Omar Sudah Bercerai Dengan Suami Melalui Whatsapp Minggu Lalu

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-9-2019 10:26 AM | Show all posts |Read mode
Kecoh seketika di media hiburan tempatan apabila pelakon Lufya Omar telah mengakui bahawa dirinya dianiaya dan dipukul suami sepanjang perkahwinan mereka.

Curahan hati serta pendedahan panas itu telah dimuat naik di laman instagram Lufya namun telah dipadam kerana bimbang tercetusnya lebih banyak fitnah ke atas diri dan keluarganya.









Menurut rekod, Lufya Omar telah melangsungkan perkahwinan bersama Dr. Che Muhammad Hafiz pada November 2016 dan telah dikurniakan seorang anak perempuan yang kini telah berusia 2 tahun.







Kini, dikatakan pasangan ini telah bercerai dan telah diakui sendiri oleh sang suami. Muhammad Hafiz telah memberi kenyataan kepada portal hiburan MHE TV dan mengakui telah melafazkan cerai ke atas Lufya melalui Whatsapp.



Tambahnya lagi, dia melafazkan cerai kerana permintaan Lufya sendiri.






Foto: IG


"Saya setuju tunaikan permintaan Lufya untuk bercerai. Permintaan itu dibuat melalui perbualan Whatsapp ketika kami membincangkan tentang hal rumahtangga."



Disoal apakah punca penceraian, Che Muhammad meminta orang ramai berhenti membuat spekulasi kerana pergolakan yang berlaku dalam rumah tangganya terlalu peribadi untuk dihebahkan.



"Biar kami sahaja yang tahu, tak perlu maklumkan kepada umum," - ujarnya lagi. - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabarlah wahai bekas suami lufya.. Kurex ada...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 17-9-2019 10:27 AM
Sabarlah wahai bekas suami lufya.. Kurex ada...

Apa lagi, Line dah clear
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:37 AM | Show all posts
Kesian anak jd mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Ambooiiii.. ko igt ni drama tv ke?? Pi buat pengesahan lafaz cerai kat mahkamahhh.. tahukah anda bakalan kena denda sbb cera luar mahkamah..

Igt sesenang gitu lafaz..


Gerammm akuu.. tlg laa laki2 kat luar sana. Tingkatkan ilmu perkahwinan anda.. jangann hnyaa tauu utk sedappp jaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
gentlement je kan ex-laki dia, tak payah main gantung tak bertali, nak cerai bagi je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Emmm..x ensem pon suami beliau..ehh

Elok.laa berpisah dr tanggung derita
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah nape iols tgk shuben sheols lagi "cantek" dr Lufya...selayaknya jadi dambaan Kurex....mesti ada pics bebird berterbangan jugak nih....yiiihhhh sgt
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:45 AM | Show all posts

kebetulan......
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:49 AM | Show all posts
hadapla

nak sgt suami ke menantu doktor

skali dpt menantu hantu

baik bermenantukan abg pilot lori baik hati syg bini
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:51 AM | Show all posts
comelnya anak dia...semoga yang baik - baik sahaja untuk dua - dua pihak
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa proposed cakap depan depan ada yg sampai ke Paris. Bila talak dalam WA je. Murah nya!
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Woww terus saja diceraikan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow.. Cerai guna wasap..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik Hensem kaya millionaire berjaya dalam karier

Semua itu tidak menjaminkan kebahgiaan

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 17-9-2019 10:42 AM
Ntah nape iols tgk shuben sheols lagi "cantek" dr Lufya...selayaknya jadi dambaan Kurex....mesti ada ...

Klau ada, kurex sanggup cari sampai ke deep web..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
adeqo: Ambooiiii.. ko igt ni drama tv ke?? Pi buat pengesahan lafaz cerai kat mahkamahhh.. tahukah anda bakalan kena denda sbb cera luar mahkamah..Igt sesena ...


Buat pengesahan pun, mahkamah denda min 1k
Apa adahal 1k utk jantan bkerjaya x guna bgini
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 11:24 AM | Show all posts
sedihnya... walaupun aku x suke keti basah ni dlu tp bila bab bercerai, mmg sedih.

laki dia kata cerai sb lufya yg nak. yelah kalau bini x tahan ngn ko mmg la bini mintak cerai. unless ko kaki betina or ko yg mmg nk ceraikan dia? ape punya doc mcm ni statement mcm x matang langsung.

btw kes ape sbnrnya? bc sblm ni mcm lufya yg diburuk2kan. ambik kesempatan btl laki dia nih.

prmpuan2 lain kalau nk berlakikan dia ni fikir byk2 kali jgn sb dia title doc terus dicop suci baik semua. dan mentang2 dia hensem.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm..smoga semua urusan lufya dpermudahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
ItisDD replied at 17-9-2019 10:37 AM
Kesian anak jd mangsa

Apa nama ank dia yg comel tu...?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103411s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list