Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11869
View
172
Reply

Tampil Kelainan: Neelofa Buat Hal Lagi?

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-9-2019 11:01 PM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 17-9-2019 12:56 PM

Bermacam-macam cara rakyat Malaysia menzahirkan semangat cintakan tanah air dan menyambut Hari Malaysia yang jatuh pada 16 haribulan September.

Yang paling menarik perhatian adalah gaya hijab Asal Oesoel oleh pelakon dan pengacara yang tidak asing lagi, Hajah Noor Neelofa binti Mohd Noor. Ia adalah koleksi terbaru keluaran syarikatnya iaitu Naelofar yang dikatakan mengangkat semangat yang sememangnya bertahta di hati kita semua.  

  


Bermotifkan corak bunga kebangsaan iaitu bunga raya, ada beberapa lagi corak-corak abstrak yang menarik dan bersesuaian dengan Hari Malaysia. Akan tetapi ada sebilangan warganet berpendapat fesyen hijab Neelofa ini menyerupai bentuk alat muzik tradisional di negara kita iaitu kompang. Bagi Neelofa untuk keseluruhan kempen terbaru kali ini, bukanlah sesuatu yang straightforward designs. Malah koleksi "asal usul" ini pun berlainan dengan koleksi-koleksinya sebelum ini jelasnya di Instagram.

Sama ada kebetulan ataupun sengaja, hanya tuan empunya badan dan creative team syarikatnya yang lebih mengetahui. Namun apa yang pasti, Neelofa sememangnya sudah sinonim dengan fashion hijabnya yang "diluar kotak", unik dan daring. Tidak hairanlah mengapa anak kelahiran Pasir Mas, Kelantan ini menjadi artis tanah air yang paling banyak mengikuti pertunjukan fesyen di New York, Amerika Syarikat baru-baru ini.


Sumber: Neelofa IG



Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan pembaris = Mmg tudung tu pakej skali dgn "kompang" yg kt ats kepala dia ke?
Or kena beli asing2?
Or " kompang" tu dh di jahit sekali dgn tudung??

Tp corak tudung lofa tu mcm corak n warna baju batik thn 90an..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:17 PM | Show all posts
mcm org tak betul.....orang sabahan kata "mulau"
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Stakat ni xpnh tbukak ht lg nk bli tudung brand hajah.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah beli tudung dia sehelai..tp xpernah pki sbb tiba2 rasa xminat and menyesal beli..nasib beli yg murah..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk misleading.aku ingatkan buat hal ape la tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ads naelofar ni mmg slalau out of the box..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kok je pun kemaskan fabrik dan ketatkanlah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:42 PM | Show all posts

lofa walau tudung selebet
kompang, piano, drum, gitar di kapla
tetap suwettt soo comellll
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:47 PM | Show all posts
cicicumel replied at 16-9-2019 11:41 PM
ads naelofar ni mmg slalau out of the box..

Biawak sgt yg kata out of the box tu ...bodohnya


Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
lopa lopa...
syg sgt muka cntik duit byk knp la nak menghaukkn diri dgn tudung bukan2..
kalau dia release bawal corak2 merdeka atau inspirasi dr bndera malaysia pun laku keras..
konpem acik2 gomen borong utk pkai event merdeka bawa ke hari malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:50 PM | Show all posts
Dia ni tengah nak attract lelaki yang dia sangka akan terpesona dgn diri dia yg mungkin dia perasan dia one in a million ke atau dia saja mampu buat ,mampu pakai apa-apa pun...

kepala otak dia senget , sewel sudah lopak ni.

Dia sedar dia pendek tp aku yakin dia xsangka dia gila!!!

mak dia pun tini tu pun satu hal ,anak dah gila patut hantar saja ke Tanjung Rambutan .
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pikul bekas bento ase nyer
When no one is watching, dia ambik food dalam tu & makan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku silap baca.. nelopa buat haji lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 16-9-2019 11:50 PM
Dia pikul bekas bento ase nyer
When no one is watching, dia ambik food dalam tu & makan

Hahaha.. Lucu komen yg ini.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak pelik tak sah lofa ni... i dah tak beli tudung dia sbb fashion yg terlalu pelik ni la
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 16-9-2019 11:51 PM
Aku silap baca.. nelopa buat haji lagi

Ni komen yg paling suci lagi murni setakat ni
.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:01 AM | Show all posts
i tak nak komen tudung, i nak komen facial expression dia.. mata dikecikkan , mulut buka sedikit.. tapi kenapa rasa expression tu macam tak kena... apa yang beliau cuba sampaikan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:03 AM | Show all posts
..dia sentiasa yakin..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:06 AM | Show all posts
Kalau ikut kan acik bawang punya kempen x kemana lah,see korang notice jugakan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list