Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
2741
View
71
Reply

Isteri nak minta pendapat..

[Copy link]

Author: bonda_pjj       Show all posts   Read mode

Post time 16-9-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Husband u ni x pandai say no to his family..
U kena explain pada dia...
Gred 41 dgn personal smpi 200k tu dah tahap membimbangkan tuh...
U mmg kena amik peranan..bukan x boleh tolong adik beradik..tp ada hadnya..
U bagi dia limit..bulan2 bape je utk parents..u tunjuk kiraan pada dia..
Kalau ikotkan...dgn hutang gitu just lepaskan utk parents je...terus terang je ngan adik beradik dia...dia hutang dah smpi limit..x mampu nak tolong lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 16-9-2019 02:54 AM
Mana letak muka sedara tu
Nak buat kitchen kabinet kemain tp mta duit kat org lain

Muka dia dalam kabinet dapur tu gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
iwan007 replied at 16-9-2019 12:07 AM
Masalah berat ni sampai sanggup pinjam personal loan byk2 semata2 nak tolong adik beradik lain dlm ...

AKPK ni kalau dah terdesak sgt. Kalau pergi buat, dah tak blh buat loan sampai hutang habis. Tp ringan sikit la nak byr tiap2 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 15-9-2019 11:53 PM
Saya pun terkejut, glowing habis famili dia, itu yang saya tanya, rupanya dulu suami dia jadi mesi ...

Bagus bini dia tu. Mesti laki dia baru sedar lepas tu kan bila nampak duit saving dah byk, makan pakai terjaga. Yg nk lebihkn orang lain sampai anak bini kebulur buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bilissey replied at 15-9-2019 09:51 PM
Wajar. Jangan transfer 11k, sila transfer semua 12k. Bila suami nak guna, sila bagi ngam2 je duit tu ...

Betul. Transfer je 12k terus. Tak payah nk bagi baki2. Bila laki mintak chuol tanya berapa harga brg sekian2. Lagi bagus kalau kdai tu terima bank transfer. Mintak invoice, chuols transfer kn on the spot. Selamat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bonda_pjj replied at 16-9-2019 09:54 AM
Thanks to all of u semua dah bagi nasihat berguna...iols terpaksa delete cerita thread ni..sbb takut ...

Gaji dia dgn duit belanja uols jgn lupa transfer jgk nanti. Duit makan u tu jgn bg kt dia blk kalau dia mintak. Buat xtau je ok. Good luck!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 16-9-2019 05:34 PM
Bagus bini dia tu. Mesti laki dia baru sedar lepas tu kan bila nampak duit saving dah byk, makan p ...

Betul, bukan nak kata apa, kalau yang meminta tu miskin papa kedana normal lah kita bantu, ini kalau ber iphone semuanya, hp laki dia lagi murah dari tu, mmg parah lah laki dia kena buat teruk dengan adikberadik  and sedaramara dia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau loan 200k brapa agaknya bayar bulan2 ye? Tak byk sgt ke? Then cukup ke blanja keluarga utk sebulan? Utk bayar rumah.. Kete.. Minyak... Anak2.. Bil utilities.. Barang dapo lagi

Tt nnt update kalau berjaya transfer duit suami tu ye. Wish u gudluck!
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:47 PM | Show all posts
MenteriWanita replied at 15-9-2019 11:31 PM
Dalam keluarga sepupu saya ada seorang yang bodoh bangang macam ni jua, dia fikir dia baik, padahal  ...

Betul. Org mungkin mengumpat belakang, kedekut kan. Tapi peduli apa. Yang susah singkat kurang duit nanti kita. Idokle pulak yang memintak tu tolong meringankan beban.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 17-9-2019 04:47 PM
Betul. Org mungkin mengumpat belakang, kedekut kan. Tapi peduli apa. Yang susah singkat kurang dui ...

Setuju, papahal selamatkan kapal kita dulu, kalau kapal kita karam apa pun tak boleh jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Good luck TT  senang2 nanti update lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 02:38 PM | Show all posts
Edited by elirasputia at 2-10-2019 07:03 AM

sorry teremo plak

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074933s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list