Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2935
View
30
Reply

[2019] Filem MOTIF [MULAI 26 SEPTEMBER 2019]

[Copy link]

Author: willow12    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-9-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 17-9-2019 08:17 AM

7motif00_450.jpg

Tarikh Tayangan: 26 September 2019
Genre: Jenayah / Drama / Kekeluargaan
Durasi: 1 Jam 25 Minit
Pelakon: Sharifah Amani, Rosyam Nor, Iedil Putra, Taqim Zaki
Pengarah: Nadiah Hamzah
Terbitan: Wayangworks
SINOPSIS
Inspektor Dewi (SHARIFAH AMANI) ditugaskan untuk menyiasat kes kehilangan seorang remaja perempuan, Anna (KHAYRANI KEMAL) di Tanah Merah, sebuah pekan terpencil.  Kehadirannya tidak disenangi penduduk pekan, termasuklah rakan setugasnya Inspektor Rizal (TAQIM ZAKI), dan menerima tentangan hebat dari bapa remaja yang hilang itu, Hussein (DATUK ROSYAM NOR) yang juga merupakan orang kaya Tanah Merah, yang benar-benar tidak mempercayai kebolehan Dewi dalam menjalankan tugasnya.   

Ramai orang disyaki menjadi dalang sebalik kehilangan Anna - semua dengan motif mereka yang tersendiri.  Adakah ianya Kamal (AZHAN RANI) seorang ah long, atau bekas teman lelaki Anna, Azlan (FADHLI MASOOT)? Ataupun, adakah ibu Anna (SHERIE MERLIS) yang sanggup merancang menggadai nyawa anaknya sendiri? Dapatkah Dewi merungkai misteri kehilangan Anna apabila dia mula dihimpit dengan konflik dalaman yang semakin menghantui dirinya? Semuanya akan terjawab dalam MOTIF pada 26 September, di pawagam berdekatan anda.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 13-9-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ost filem ni lagu baby pian n mira othman. Sodap weihhh lagu nyee..

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak cukup highlight movie ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 07:14 PM | Show all posts
sayangnye dh mcm tgk movie korea lak bile tgk trailer nya...

harap2 org msia support lah filem2 ginih
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rosyam kecek kelate ke dlm citer ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon yg org mnyampah ada ke yg nak tgk?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
1jam setengah je? ala2 cerekarama jah
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam best je citer ni....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip sgt nak tgk cerita ni? Amani? Hello???
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
macam tak best je..haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Knp x buat telemovie jer
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:06 AM | Show all posts
sejajar dengan tajuk movie gituhh maka iols nak bertanya.. motipp promosi sendu? motipp ambik sepah airmani ni berlakon?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm nakngi tgk lah. Walaupun pelakon utama tak berapa menarik perhatian, tp eager nak tahu jalan cerita
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai heavyweight!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak terjebak tgk cite mandatori hari tu..
Suka lak tgk cite2 cmni..
Tp me x leh g movie..huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 13-9-2019 11:22 PM
1jam setengah je? ala2 cerekarama jah

Jgn le kamu compare dgn avenger the end game sampai 3 jam kematu vontot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
crazybeach replied at 14-9-2019 05:06 AM
sejajar dengan tajuk movie gituhh maka iols nak bertanya.. motipp promosi sendu? motipp ambik sepah  ...

Motip uols tanya soalan2 ittew di sini...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:58 PM | Show all posts
willow12 replied at 14-9-2019 03:22 AM
Motip uols tanya soalan2 ittew di sini...

eh haha motip iols boleh ingat ni thread kat bod gosip. baca komen2 lain pun berbentuk laharan jua lantas iols pun fefeeling nak join the club gitew
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:43 AM | Show all posts
tp amani mcm x sesuai la jd polis..heloo..polis petite?seriusly
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list