Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
2071
View
72
Reply

Wanita Mandul: Kebaikan dan keburukannya

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Post time 7-10-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 7-10-2019 12:34 AM
Hang nak ummi gendasukasuka ulas urutan komen hang nee dari sudut tasawuff atau bbnu???

:shutup ...

Manak...

I ada few kawan yang dah kahwin bertahun2 tapi takde anak...  I cerita yang sikit banyak apa yang I tau tentang dia orang...

Kawan 1:
Selalu update kat FB pergi cycling, jungle tracking almost every week dengan husband dia.

Kawan 2:
Dia kerja gomen level Pen. Pengarah, selalu sangat travel sana sini, bagi talk, attend seminar, luar dan dalam negara. Ada husband tapi tak pernah tunjuk dalam FB dan tak tau la husband dia kerja gomen atau swasta.

Kawan 3:
Kawan ni sebaya umur I, wife dia tak tau umur berapa tp masa kahwin status single mom dan anak2 dah besar, skrg dah bercucu pun. Tak perlu fikir anak tiri sebab dah besar pun kan, anak sendiri takde. Setahun 3-4 kali juga travel dengan wife dia sana sini, kadang2 stay kat oversea rumah anak tiri berbulan2..

Kawan 4:
Isteri rahsia kepada seorang penulis tua... Hahahaha... FB suami aktif dan kerap upload gambar anak dan isteri tapi sebelah muka dia tak pernah ada pun. Kawan ni asyik je perli2 hidup orang lain dalam status FB dia, i anggap dia stress sebab anak takde, selalu update "suami I, suami I.." tapi di larang upload gambar suami di FB. (ni dia yg bagi tau). Hidup dia sendu...

Kawan 5:
Both suami isteri kerja oil n gas gaji masing2 belas ribu tapi anak takde. Orangnya down to earth walaupun kita tau dia berduit n berharta.. Hidup biasa2 la suami isteri selalu pergi konsert, pergi cuti2 oversea, invest sana sini selain dari update psl kerja..

Kawan 6:
Malas nak taip lagi.... Hahaha

So apa kebaikan, keburukan, kelebihan dan kekurangan mereka?

Trend mcm ni pun nak dibincangkan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 7-10-2019 01:59 PM
Kerisauan bab kasih sayang pulak?

Kita bila tau anak2 kecik kehilangan kasih sayang mak ayah pu ...


Islam letak anak2 yatim di tmpt yg tinggi.  Allah akan dtgkn org2 yg penyayang dan pemurah utk menyantuni mereka.  Yg patut dirisaukan ialah nasib kita yg bakal jd jenazah ni.  Dahlah berpuluh2 tahun hidup, byk dosa, ibadat diterima Allah atau tidak.  ;(

Bagi mereka yg mandul, mungkin itulah antara hikmah2nya... membela anak2 yatim...Allah buka peluang kita buat pahala.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 7-10-2019 12:31 AM
Berbeza wajah ayunya tetap asli you mean???

Kau ni mcm salah org je manak.  Dua org tu org lain2 la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 7-10-2019 10:41 PM
Islam letak anak2 yatim di tmpt yg tinggi.  Allah akan dtgkn org2 yg penyayang dan pemurah utk m ...

Dah berapa ramai anak yatim hang adopt ummi???
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 7-10-2019 10:43 PM
Kau ni mcm salah org je manak.  Dua org tu org lain2 la.

You dont get it, do you???



Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 7-10-2019 07:36 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Tu ingat mati cara tak betul.  Cara betulnya, ingat dan  ...

Kes anak ummi nak mintak izin pi camping utk  dua minggu sampai ummi cakap, "can you not go dear??mummy gonna miss you, and im worried of your being there without mummymoo by your side..." yg nee apa cer???

Or ini berbeza dgn yg ummi tulis diatas tentang tawakkal dan berserah pada TUHAN kerna dia sebaik baik PENJAGA??

Atau manak salah lagi sebab tak fikir dari sudut tasawauff, fiqih dan tauhid jugak???

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 7-10-2019 12:49 PM
Batuk tu sbb ada org tu kan... bercerita dia sdg berpuasa sunat... tgk2 hari tu hari tashriq.  Ent ...

Oh baru manak paham, batuk jenis gedikz gatal ngernyam nak kenakan org ler tuh kan???tak payah ler kenakan ubat batuk HURIX macamtuh.....

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 7-10-2019 01:02 PM
Asyik sebut pondan je.  Akak wanita tulin tau.  Akak undur sbb susah ckp dgn kau ni.  Semua org ta ...

Pondan tuh bukan bermaksud hang nee  ummi, ibarat rizalman nak pun boleh, janna nick nak pun boleh...tapi sekadar perumpamaan.....ala ala sikit sikit nak boikot sikit sikit nak merajuk, berundur...gitulah kekdahnya...paham nee???

Semak diri hang tuh dulu ummi, dari ikut sedap lingo hang sendiri lepas tuh bila kena soal tak boleh nak jawab.. kasi jerk tagline "susah nak cakap dgn kamu nee ler manak"....apa yg factsnya???that no one can talk sense into manak???atau hang sendri yg gagal meyakinkan???







Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:44 AM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 10-10-2019 09:06 AM
menakkautau replied at 9-10-2019 03:01 PM
Kes anak ummi nak mintak izin pi camping utk  dua minggu sampai ummi cakap, "can you not go dear?? ...

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ehhh, takdenya budak2 tu nak camping 2 minggu.  2 hari pernah le.  


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:50 AM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 10-10-2019 09:09 AM
menakkautau replied at 9-10-2019 03:19 PM
Pondan tuh bukan bermaksud hang nee  ummi, ibarat rizalman nak pun boleh, janna nick nak pun boleh ...

Takdenya akak nak merajuk dgn Manak ni.  Manak buat lawak ke?  

Allah je yg boleh buka keyakinan dlm hati Manak tu.  




Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 10-10-2019 08:44 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ehhh, takdenya budak2 tu nak camping 2 minggu.  2 hari p ...

Salam....

Anak anak hang pun dah masak bebenor dgn peel hang ummi....dua haripun dah hang die die nak ikut sekali...kalau dua minggu...mau hang tinggalkan tok laki kat rumah, ikut sekali anak anak hang kan???

Last last cakap tapi tak serupa bikin dlm board nee...sesungguhnya TUHAN itu sebaik baik penjaga......


Hang jgn buat manak gelak rock n roll boleh kah ummi???
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 10-10-2019 08:50 AM
Takdenya akak nak merajuk dgn Manak ni.  Manak buat lawak ke?  

Allah je yg boleh buka key ...

Kalau ALLAH yg buka hati manak, hati hang siapa yg bukak ummi???

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 03:11 AM | Show all posts
Once I had long discussion with my friend about what is waiting for humanity in the future. I think a new era will come with new era of much more powerfull computers and artificial intelligence as strong as the human brain. It opens up new horizons of opportunities: the study of the universe, the actual immortality of a man of a new model and to infinity of other things. Sounds fantastically crazy. https://payforessay.net/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090946s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list