Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2810
View
64
Reply

Lagu Belenggu Rindu Oleh Datuk Jamal & Wany Hasrita Tiru Anta Permana?

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2019 04:15 PM | Show all posts |Read mode
Baru sahaja dilancarkan di laman Youtube minggu lalu, lagu Belenggu Rindu nyanyian penyanyi legenda Datuk Jamal Abdillah dan Wany Hasrita sudah pun menjadi siulan ramai.


Buktinya lagu itu sudah pun melepasi 1 juta tontonan hanya dalam masa singkat sahaja.


Ramai yang memuji gandingan mantap ini selain melodinya yang juga berbunyi 'mahal'.


IG


Namun begitu, ada juga pihak yang menyamakan lagu Belenggu Rindu dengan lagu popular Anta Permana dendangan Datuk Seri Siti Nurhaliza. Alamak, siapa tiru siapa ni?


Jamal nampaknya tidak cepat melatah dan menganggap perkara itu pasti berlaku kerana kedua-dua lagu itu mendapat sentuhan komposer Hael Husaini dan Ezra Kong.





Bila komposer yang sama buat lagu, kita tidak dapat lari jika moodnya juga sama bila dia buat lagu untuk penyanyi lain.


Contohnya, lagu dendangan saya yang juga ciptaan Datuk Dr Ahmad Nawab dulu pun orang dakwa memiliki persamaan bila beliau mencipta lagu untuk penyanyi lain.


Sebagai penyanyi, saya hanya serahkan kepada sentuhan komposer yang buat lagu itu, katanya kepada Harian Metro.


Berikut pula antara komen di laman Youtube. Memang nampaknya mereka sudah jatuh cinta habis dengan Datuk Jamal dan Wany!










Apa pula pendapat anda? Dapatkah Belenggu Rindu menyamai kehebatan lagu Anta Permana? - CARI

  
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg nk sama ckit
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak terdetik nak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:47 PM | Show all posts
bila aku terlayan MV dorang ni rasa kesal aku tengok 3mins into it.

Dah tu Wany pegang kipa lipat bulu bulu beli kat DAISO agaknya. LOL!

Tok Mal tu dia pakai wig ker rambut nya. Kenapa dia pakai spec mata tak kena kecam. LOL!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:11 PM | Show all posts
da komposer orang sama macmna nak tiru2..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah composer sama biasalah tu, cer dgr lgu pakngah pun seakan2 sama je cth samrah mentari dgn balqis
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:19 PM | Show all posts
tiru ke x..anta permana ke belenggu rindu ke dua2 hauk..hanya bongok2 je yg ske
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:23 PM | Show all posts
sampling Hajat tu mmg jelas kedengaran
Anta Permana tak pasti yang mana, boleh someone point out kan.. mungkin sis@danieladam
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 dengar kat radio xtau pun tu suara wany.. JA tu buka xnampak muka pun dah tau tu suara dia.
Sampai la habis lagu dj tu cakap lagu baru WH n JA.

Lagunya tu boleh2 laaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Halus naw suara dek wany..cm x kena plak..xde pemberat
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
wordlife replied at 12-9-2019 05:23 PM
sampling Hajat tu mmg jelas kedengaran
Anta Permana tak pasti yang mana, boleh someone point out ka ...

Sori, iols x dgr lagu Wany Barista terlalu memuja belenggu rindu ni. Bukan standard iols...so x dapat nak point out kat mana sama dgn Anti Permani. gitew jawapan kekwat iols.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:01 PM | Show all posts
danieladam replied at 12-9-2019 05:57 PM
Sori, iols x dgr lagu Wany Barista terlalu memuja belenggu rindu ni. Bukan standard iols...so x da ...



takpe meols bantu chuols yach



sila'in komentar
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 12-9-2019 04:44 PM
Tak terdetik nak dengar

X nak semoga dgn tok mal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
X minat lagu ala2 hajat dan anta berantah. Gedik
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
terdgr dkt radio je aritu tu pun separuh.. utk nak carik youtube lagu ni mmg xde la.. baik iols layan performance2 tokti.. gituuhhh menjilat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah dgr mmg tak sedap.sorry wany tok mal
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik dress merah yang wani pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Hael husanini & ezra kong
Faizal tahir
Eddie hamid

Antara komposer2 di Malaysia ni yg kalau buat sepuluh lagu. Majoriti nya lebih kurang jah melodi.

Especially Faizal tahir even lagu yg dia buat tu utk penyanyi lain. Contohnya tu hari aku ada dengar lagu parah nyanyian haris baba. Aku dengar tak sampai habis pun lagu tu aku dah boleh agak ni mesti Faizal tahir yg buat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak best bg ai either melody or lyric sore wany pun biasa sgt takde wow element. Sekian feedback dr iols
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 12-9-2019 07:22 PM
Hael husanini & ezra kong
Faizal tahir
Eddie hamid

Kadang komposer ni dia guna beberapa bar muzik then dia olah menjadi lagu2 lain.. ala2 sampling gitu lah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116931s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list