Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5000
View
85
Reply

Betul ke ni pocong?

[Copy link]

Author: orgsepang    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-10-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 20-9-2019 01:21 AM
Air liur pocong buat pelaris yg agak ampuh.
Meols penah baca buku.

Macam mana nak dapat air liur dia dengan berbungkus begitu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 08:34 PM | Show all posts
orgsepang replied at 4-10-2019 08:18 PM
Macam mana nak dapat air liur dia dengan berbungkus begitu...

air liur ni amik masa nak puja mayat jadi pocong
masa dipuja tu kan kain kat muka dia dibukak

kebiasaannya mayat akan keluarkan air liur sebelom dia jadi pocong.

ni i baca buku lama dah



Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:23 PM | Show all posts
BlueRose99 replied at 12-9-2019 07:53 AM
Last time kat kampung Hakak pun ada pocong.. Mak siap pesan jangan balik kampung masa tu.. sebab ram ...

ni cerita pengalaman aku pasal pocong .....

Rumah parents aku dalam kawasan terpencil (boleh dikatakan begitu) sebb kena lalu kawasan yang kiri kananya sama ada kebun, hutan, sungai ataupun semak samun sebb kawasan kebun yang tidak lagi di jaga.

Kitorang ada jiran .... yang sangat aneh ... kitorang punya jadual keluar masuk rumah tu semua dia tau. pukul berapa balik, keluar rumah, sapa yang keluar or balik .... macam tu lah ...
dalam keluarga jiran tu yang duduk rumah tu ada 3 : mak, ayah dan anak lelaki
dulu ada adik kepada si mak itu tapi dah meninggal selepas lama sangat sakit and terlantar

ramai yang kata jiran kami membela
so kami ambil approach berbaik dengan siapa2 jer .. termasuk jiran kami itu ...
don't care about pasal khabar angin whatsoever
salah satu nenek depan rumah kitorang .... ada bagi tau .. dia pernah masuk rumah jiran kitorang ni ... banyak benda dibalut or ditutup dengan kain
banyak bendera2 terpacak bagai ,,,,, xsure  betul ke tak la .....tapi nenek tu yang bagi tau directly to me ...

tapi parents I bukan sejenis percaya dengan perubatan menggunakan bomoh or "orang pintar" bagai
diorang sejenis "leave it to Allah".

Jadi one day my mom cerita ... time adik aku mengandung ... adik I selalu mimpi didatangi si jiran(mak) minta bayi dalam kandungan
and my adik selalu nampak ada pocong selalu follow jiran(anak) bila tiap kali dia datang rumah. end up my adik memang jarang datang rumah parents kitorang sepanjang tempoh mengandung itu.

For me, selagi aku tak nampak dengan mata kepala sendiri ... aku tak percaya .... aku anggap itu hanyalah emosi adik aku time pregnant
mungkin juga dia terpengaruh dengan khabar angin.

Pada satu hari, jiran(anak) ni datang rumah dengan selamba dia buka tudung saji kat meja makan and bilik aku
mengamuk la aku ... sebb aku rasa benda tu mcm kurang ajar gila2 kot .. datang rumah orang ko pegi buka tudung saji and bilik orang
MALAM ITUUUUUUUUUUU

aku tak tahu ke mimpi ke apa keeeeeeee

aku nampak pocong dekat bucu katil aku
sambil penampakan jiran(anak) aku tu tergelak dekat bucu katil aku tu .... yang confusenya aku mimpi dicakar pocong (padahal how pocong nak cakar anyway .. kan dia terbungkus .. memang xlogic) .. aku xnampak tangan or whatsoever ... cuma dapat rasa someone cakar me sambil jiran aku terus gelak everytime aku dicakar ...

sebab apa aku kata aku xpasti mimpi ke betul .... sebb aku macam tidur after that ... pagi2 aku bangun cuma nampak kesan cakaran
tapi aku rasa peristiwa tu mcm dalam mimpi

gitulah satu2nya pengalaman aku dengan pocong .....

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Org2 tua dulu suka bergurau.kalo siapa2 yg jumpa pocong mrk akan kt naper x peluk n mnta  ja apa yg kita nak Kat pocong tu.gila ke apa nak peluk.pocong ni kadang2 dia bergolek gak selain lompat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 23-9-2019 03:23 PM
dari sumber energy manala pocong tu leh nampakkan diri lama2 camtu.. maybe dulu2 tuan dia banyak kas ...

Owh dorg kena hukum plak ye..yg iols dgr drp ust depa2 ni klu nk mjelma dlm keadaan bjasad dan bjisim (penampakan bentuk2 hantu dsb) sgt la seksa dan sakit jiwa/roh depa, sbb mmg Allah cipta depa dlm keadaan xde jisim, xleh dipegang, xleh disentuh, xleh dilihat. Tp dr kisah Rasulullah saw (yg bdakwah kt jin) , depa ni sgt2 la panas sesuai ng kejadian depa drp api. Wallahu'alam.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pnh kena sondol dgn poc kt perut aq time tdo. Mmg x nmpak muka, sbb glp. Tp nmpak kain kapan la sbb warna putih dlm gelap.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.976905s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list