Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4972
View
84
Reply

Betul ke ni pocong?

[Copy link]

Author: orgsepang    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-9-2019 12:37 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 12-9-2019 03:06 PM
kalau kat sabah pocong di panggil balan2. cuma kat sabah pocong nya pakai tudung bawal

tu bukan penanggal ke? kat sabah panggil balan2
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:05 PM | Show all posts
buragazz replied at 12-9-2019 01:43 PM
Kepunyaan bermaksud ada yang bela la.. tapi bela pocong buat apa biasa orang bela hantu raya, toyol. ...

komen ko buat aku teringat
masa arwah atok saudara aku ketahuan membela benda2 mcm ni
ada antara anak dia tanya
kenapa la bela hantu
kenapa tak bela lembu kerbau
boleh jual dapat gak hasil
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok ke gambar tu mcm betui dah cik poch. Tapi saya pn kenal cik poch dlm youtube juga. Jenis lompat2 macam spring , ringan jer. Pas tu bole lompat jauh2, kdg bole teleport. Yg jenis guling2 belum jumpa lg dlm youtube.
Kat kampung kami tahun 2015 kalau x silap kecoh jg pasal penampakan cik poch ni. Kebetulannya kemunculannya berlaku lepas kematian sorang nenek ni. Menggemparkan kampung jg la dia punya debut tu.
Wallahualam betul ke tak kaitan cik poch tu dengan nenek tu. Tapi ada saksi yg nampak muka cik poch tu sama ngan muka nenek tu.
Beberapa bulan lepas tu dh x de penampakan dah. Kata sil anak2 dia jumpa perawat utk selesaikan prob tu.
And yes walaupn hanya tengok kat youtube, saya percaya pada kewujudan cik poch. Dia kan spesies jin jg.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni tgh hot kisah pocong kat tmpt keje husband akuuu, gigih lahai sinar harian pun cover berita ni.  Dan2 pulak asrama skolah depan rumah aku ni kerasukan tadi,  ya ampun meremang dgr budak tu menjerit2 xberhenti
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 15-9-2019 09:47 PM
Katanya pendinding.

Air liur pocong buat pelaris yg agak ampuh.
Meols penah baca buku.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat tempat iols pon ada gak pekerja yg terserempak ngan pocong. Dlm kul 4 pg camtu la. Berleluasa sungguh beliau (read:pocong) itu ye
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:04 PM | Show all posts
nipskacang replied at 19-9-2019 10:51 PM
Skrg ni tgh hot kisah pocong kat tmpt keje husband akuuu, gigih lahai sinar harian pun cover berita  ...

musim periksa... stress la tu smpi kerasukan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 01:25 PM | Show all posts
chandrahusin replied at 19-9-2019 04:05 PM
komen ko buat aku teringat
masa arwah atok saudara aku ketahuan membela benda2 mcm ni
ada antara ...

Ha ah.. ye jugak.. aku pun pernah terfikir di benak fikiran aku.. klu yang bela toyol tu katanya boleh curi duit.. apsal tak gi IMF tu curi dapat bang 5 ke 6 trillion boleh bayau hutang negara...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 03:23 PM | Show all posts
dari sumber energy manala pocong tu leh nampakkan diri lama2 camtu.. maybe dulu2 tuan dia banyak kasi 'makan' tu yg byk energy nak muncul.

pernah dengar kt youtube, dorg ckp kalau hantu2 nie munculkan diri kt alam manusia, dorg akan dihukum kat alam dorg..so dorg tak sesuka hati langgar rule tu. nie mesti pocong jenis degil kuat melawan nie
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 03:31 PM | Show all posts
mizruncing replied at 12-9-2019 02:48 PM
sbnrnya btol2 wujud ke pocong ni? or sekadar mitos je?

perwujudan hantu2 cam pocong, cikpon, kunti, dll tu ikut apa yg dalam fikiran kita or apa yg kita percaya. means dia start dengan one's imagination, jin2 nie pun ikutla apa yg difikirkan. jin2 mmg boleh dengar dengan lebih jelas apa yg kita cakap dalam hati & boleh baca fikiran manusia.


i penah dgr dari someone yg hijab terbuka nie, adik dia selalu rasa cam diperhatikan sesuatu and dlm kepala dia yg memerhati tu cikpon. padahal dia takleh nampak tapi dia yg imagine sendiri. sbb dia percaya camtu, mmg betul2 cikpon ada kt sekitar rumah dia tu ikut dia ke mana2. sbb jin tu dah amik kesempatan dari pemikiran bdk tu tadi.. scary kan.


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 03:33 PM | Show all posts
Silmy replied at 19-9-2019 07:57 PM
Tengok ke gambar tu mcm betui dah cik poch. Tapi saya pn kenal cik poch dlm youtube juga. Jenis lomp ...

tu blum lagi poch yg terbang.. ada ok. bkn stakat melompat je.

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 05:07 PM | Show all posts
7th replied at 15-9-2019 10:14 PM
Aku nampak pun jenis bergolek bukan melompat. Awal 90an. BTN kat Bukit Pelindung. Geng facilitator ...

yg adik apak ngn abang aku serta org kampung nampak, jenis melompat..tapi tingggiii gila die melompat..bukan pesen style manusia melompat...


yg kwn aku dengan geng2 smoker+pakgad nepal yg mencicit lari sama naik dengan geng laki tu nampak kt pdg ofis..jenis bergolek...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 05:08 PM | Show all posts
Silmy replied at 19-9-2019 08:57 PM
Tengok ke gambar tu mcm betui dah cik poch. Tapi saya pn kenal cik poch dlm youtube juga. Jenis lomp ...

ko sekampung dengan aku ke same story..yg bela tu nenek...anak laki dia bwk jumpa perawat lepas tuh perawat tu mintak poch tu...i kg kat kelate in case uols wondering
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
siputsedut replied at 23-9-2019 05:08 PM
ko sekampung dengan aku ke  same story..yg bela tu nenek...anak laki dia bwk jumpa perawat lepa ...

Saya kg kat kedah. Lain tempat meh. Cik poch ni mmg pemes kan. Mcm2 version ada.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang ni berani ya sebut nama penuh cik poch. .tak takut mcm seru nama dia ke? Mana tau tiba2 dia teleport depan korang. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 03:15 PM | Show all posts
aku dh tgk gak bideo ni
nmpk mcm mmg real
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 ms kecik2 rasa mcm pernah tertidur ngan kak poch ni.. ms tu ada org cuba2 nak anta bende kat keluarga kami.. tengah tidur bila pusing ke belakang nak berkalih mamai2 de bende putih lurus tido sebelah.. pastu x jd kalih smbung tido balik.. esok bangun terfikir2 sapa tidur skali sebab ms tu dalam bilik memang tidur sorangggg...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara semua2 antoo, antoo ni la paling seramm
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 05:06 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 12-9-2019 03:06 PM
kalau kat sabah pocong di panggil balan2. cuma kat sabah pocong nya pakai tudung bawal

fuyoo, upgrade.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyaknya versi pocong. Kali terakhir berita pocong dalam whatsapp ia kelihatan dalam gambar, dalam ramai2 orang dalam majlis bakar2 ayam ikan tak seorang pun nampak. Bila orang yang ambil gambar tu belek fail baru perasan penampakan tersebut.
Screenshot_2019-10-04-18-33-37-1-1.png
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087337s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list