Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1027
View
30
Reply

[Dunia] Al-Fatihah to BJ Habibie

[Copy link]

Author: kasibiman       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2019 11:15 AM | Show all posts |Read mode




Al-Fatihah dan Takziah.







Tapi wak kasi nak point out satu perkara:

Kenyataan media gomen ttg penghormatan separuh tiang hanya a one pager.

Arahan utk 262 juta raktyat hanya satu mukasurat.


Sbb gomen indonesia tidak bangang dan bahlol serta feudal utk letak YBHg Datuk seri tansri datuk macai socai balachi on each and every communique.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:17 AM | Show all posts
yang tu pun ko nak jadikan isu ke . letak yb semua tu pun nak jadi isu
patutla ko tu cuma bleh join bmf je un
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:50 AM | Show all posts
Knights replied at 12-9-2019 11:17 AM
yang tu pun ko nak jadikan isu ke . letak yb semua tu pun nak jadi isu
patutla ko tu cuma bleh join ...

lah.


dan masalah engkau?













Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
jomlah forumer maleysie sini kitorang ucapkan takziah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah dan al fatihah buat bapak BJ Habibie
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik, ketua2 badan2 berkanun utama indon dan Gabenur bank negara indon lebih tinggi kedudukannya dari menteri2 kabinet.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
hoztu replied at 12-9-2019 11:50 AM
jomlah forumer maleysie sini kitorang ucapkan takziah

Takziah Ndon, tapi ratusan  hotspot Sumatra Kalimantan tu kenapa gagal dipadam. Menteri lingkungan hidup kami yang cantik molek lulusan Cambridge dah offer bantuan napa indon masih ego tak terima? Tak mampu ngaku je lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Belasungkawa atas pemergian atuk Baha Usop Habibie, satu satunya presiden non-Jawa (Bugis)
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 02:53 PM | Show all posts
pyropura replied at 12-9-2019 02:38 PM
Belasungkawa atas pemergian atuk Baha Usop Habibie, satu satunya presiden non-Jawa (Bugis)

betul ke arwah tu bugis?soklan serius yer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-9-2019 02:36 PM
Takziah Ndon, tapi ratusan  hotspot Sumatra Kalimantan tu kenapa gagal dipadam. Menteri lingkungan ...

tak kesah  pun nasionalis indon khas mengurus budaye dan sejarah je hal ihwal lain bukan urusan kitorang janji malon tak mampu klaim sriwijaya ounye melayu kami lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah satu ketika ...orang orang di barat mengatakan jika kamu indonesia tidak mahu org seperti bapak habibie...bagi kepada kami....punya la org barat hargai keginiusan habibie dalam bidang aerospace engineering...alma mater I.T.B
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 03:25 PM | Show all posts
thread untuk robert mugabe tarak lak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 04:21 PM | Show all posts
sepiITUindah replied at 12-9-2019 03:25 PM
thread untuk robert mugabe tarak lak

kaper? kot?





Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:26 PM | Show all posts

oppsss!! sori lupa #BMF
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:05 PM | Show all posts
takziah. al fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 12-9-2019 05:40 PM
kucingTomey replied at 12-9-2019 03:07 PM
pernah satu ketika ...orang orang di barat mengatakan jika kamu indonesia tidak mahu org seper ...


Tapi sayang mimpi Habibie nak buat pesawat N250 tinggal mimpi, dah jadi besi buruk, yg tinggal kepala nya ajah..... Indon akan terus dengan kata2 hikmat AKAN...KEDEPAN...RENCANANYA...LAMBAT LAUN...DIPERKIRAKAN.... BISA JADI



http://www.habibiefestival.com/uploads/original/2016/08/post-1472360094.jpg

@hoztu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sepiITUindah replied at 12-9-2019 03:25 PM
thread untuk robert mugabe tarak lak

Mugabek kena boikot, sebab dia gi sepital singaporn
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 12-9-2019 02:53 PM
betul ke arwah tu bugis?soklan serius yer..

Dia lahir kat Sulsel, at least bugis perlembagaan
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hormatilah sesama muslim.. Al-Fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:11 PM | Show all posts
pyropura replied at 12-9-2019 05:35 PM
Tapi sayang mimpi Habibie nak buat pesawat N250 tinggal mimpi, dah jadi besi buruk, yg tinggal k ...

besi buruk ke besi berani janji jangan maling budaye melayu sriwijaya macam malon je
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108452s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list