Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6502
View
86
Reply

Golden Memories Asia, Shiela Majid Dikutuk Peminat Indonesia Tak Layak Jadi Juri

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2019 10:42 AM | Show all posts |Read mode
Tidak tahan penyanyi negara mereka dikritik juri Shiela Majid, peminat Indonesia mengutuk dan mempersendakan bintang lagenda Malaysia itu sebagai tidak layak duduk di kerusi juri.





Kredit foto: Carian Google





Dalam pertandingan lagu-lagu nostalgia 80an dan 90an, Golden Memories Asia yang sedang berlangsung di negara jiran, Shiela Majid yang menjadi juri undangan telah memberikan kritikan kepada penyanyi Joy Tobing kerana mimik mukanya tersenyum gembira ketika menyanyikan lagu sedih 'Cinta Jangan Kau Pergi' dendangan asal Shiela.







Bagaimanapun, niat Shiela menunjukkan cara yang betul untuk menyanyikan lagu itu tidak disambut baik peminat Joy.

'Joy lebih bagus menyanyi daripada penyanyi asal, juri berangan nak bagi komen sedangkan dia sendiri tak mampu.

'Lebih bagus suara peserta dari juri, saya bagi 9.9 markah untuk Joy dan 6.2 markah untuk Shiela,' antara komen mereka.





Kredit foto: Youtube





Bagaimanapun, masih ada juga yang memahami niat dan kenal reputasi Shiela Majid di peringkat antarabangsa.





Kredit foto: Youtube





Golden Memories Asia adalah sebuah pertandingan antara enam negara yang dianjurkan Indosiar, antaranya Malaysia, Indonesia, Timur Leste, Brunei Darussalam, Singapura dan Filipina.


Malaysia diwakili oleh Akma, Farahwahida, Azim dan Shah Iran.





Kredit foto: Selongkar10 Blogspot





Kredit foto: Carian Google



Selain Shiela Majid yang menjadi juri jemputan minggu ini, Amy Search turut menjadi juri jemputan pada minggu lalu.  

Bagaimanakah prestasi wakil Malaysia? Adakah kutukan peminat Indonesia ke atas juri Malaysia akan berlanjutan? Kita nantikan di minggu-minggu yang akan datang. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon jongos tak boleh kena kritik...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:17 AM | Show all posts
tapi ngapa shila majid menyanyi...huhuhu...
aku mmg x leh go dgn suara SM ni....

mmg betul la kot...suara peserta tu lagi sedap dari SM...hahahahaa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:17 AM | Show all posts
yindon dan over emo berpisah tiada..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:18 AM | Show all posts
takkan dia nak kena bawk sebijik mcm SM....

tapi suara JOY tu mmg lagi sedap dari SM...hahhaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawan golden memories n dangdut academy je la yindo blh menang lawan kita. Kalu bola kampret
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari dulu aku dengar suara SM ni biasa2 saja.. Xdela wow atau meremang segala bulu kalo dia nyanyi..
Ampunnn karatsss SM, daku cuma ingin berkata jujur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:24 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:25 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:26 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:26 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:27 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:34 AM | Show all posts
tp mmg si joy nyanyi sambil senyum kan .. rasanya dia mmg jenis mudah senyum kot .. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:37 AM | Show all posts
aku tak mau komen dia indon yg sorg lg malaysia, the fact mmg joy tu nyanyi lagi sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
SM xleh sebut s.. jadi shatu shatu
Tapi lagu SM tahun 80an sedap juga.. dulu kecik aku ingat SM penyanyi indon.. dia pun nenek moyang orka indon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 11:59 AM | Show all posts
Apehal penyanyi senior Akma, Farahwahida, Joy Tobung masuk bertanding ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 12-9-2019 11:59 AM
Apehal penyanyi senior Akma, Farahwahida, Joy Tobung masuk bertanding ni?

Hahaha.. wakil malaysia x glamour dan x selera...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 12-9-2019 10:17 AM
tapi ngapa shila majid menyanyi...huhuhu...
aku mmg x leh go dgn suara SM ni....


Setujooooo shila dngan sengau dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 12-9-2019 10:43 AM
SM xleh sebut s.. jadi shatu shatu
Tapi lagu SM tahun 80an sedap juga.. dulu kecik aku ingat S ...

Boleh je tapi setelah dia buat mini konsert di jepun, terus sebutan s jadik sh. Bmkehkehkeh zebab jepon takleh shebut s
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:35 PM | Show all posts
Haha yang Pinoy Raymond Sajor...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105195s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list