Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6552
View
86
Reply

Golden Memories Asia, Shiela Majid Dikutuk Peminat Indonesia Tak Layak Jadi Juri

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yindon mmg over tak boleh peserta diorg kena kritik. Kan kontestan diorg nyanyi perfect pitch suara paling tersesap di donia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
pencintaABC replied at 14-9-2019 04:53 PM
Yindon mmg over tak boleh peserta diorg kena kritik. Kan kontestan diorg nyanyi perfect pitch suara  ...

Tersesap tu mesti lebih power Dari tersedap kannnn
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
pencintaABC replied at 14-9-2019 04:53 PM
Yindon mmg over tak boleh peserta diorg kena kritik. Kan kontestan diorg nyanyi perfect pitch suara  ...


Tapi Yindon urban perangai tak camtu. Urban Indonesians tahu nilai kehebatan seorang Diva bernama Sheila Majid...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe la bagi je la tuan rumah menang dangdut academy asia n golden memories asia. Yg penting kita menang bola!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 14-9-2019 10:33 PM
tintalangit replied at 14-9-2019 04:45 PM
Meols tak rasa Tok Sheila ni overrated berdasarkan video dibawah. Puluhan ribu manusia histeria da ...


To me she is overrated. Pada orang lain lantaklah kalau nak memuja pun.

Ive listened to her songs recorded and live (videos di utube). And still i will say overrated.

Ive even bumped into her few times depan2. She is pretty and comel.

But talent dia biasa biasa. Entertainer yes. Singer hnmm. But dia berjaya cipta branding nama dia. Her pleasant personalities. Tapi suara biasa saja. Dan dia salah satu penyanyi yg ada sebutan unique s. Tu ajalah dari org yg tak minat dia.

Ko minat ko minatlah.

Aku akan tetap kata overrated.

To each their own. To each her own. To each his own. Fahamilah semua org tidak minat benda yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:30 PM | Show all posts
munchkin replied at 14-9-2019 02:26 PM
To me she is overrated. Pada orang lain lantaklah kalau nak memuja pun.

Ive listened to her so ...

ye overrated...pe je lagu dia ko ingt..dia ngn arwah sharifah aini bagai langit dan bumi..tu blum aku msuk ramlah ram, uji rashid dn sanisah huri..n aku rse siti nordiana lg best dri sheila majid ni..cuma sheila majid ni laku kt indon..tu je taraf internasional dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 14-9-2019 10:44 PM
Cable replied at 14-9-2019 10:30 PM
ye overrated...pe je lagu dia ko ingt..dia ngn arwah sharifah aini bagai langit dan bumi..tu blum  ...


Ntahlah lagu dia tak masuk jiwa aku. Suara dia biasa biasa unique sebab s tu aja. Biras aku nyanyi lagi sedap. Lol.

Aku lagi suka khatijah ibrahim, uji rashid, Sharifah aini.

Oh ya zaiton sameon also got a great voice.

Spouse aku kata nak tengok penyanyi tu bagus dulu dulu penyanyi bagus2 selalu bermula nyanyi di night club sebelum discovered by talent manager. Nyanyi live. Semua lagu tibai boleh bawah. Omputih melayu dan lagu2 orang lain boleh bawa dengan jayanya. Tengok roy ratnaku. Makan nasi ayam kat au2 jusco nak sampai 3 jam ralit dengar dia bawak semua jenis lagu. Suara pun begitu bagus.

Oklah tu laki. Suruhlah sm Try bawak lagu kak eton tengok semput ke tidak. Or lagu kak aishah.

Sm her pronunciation pun tak jelas. Entah bahasa apa dia sebut aku tengok video tu.

I dont know if it her song ke orang lain punya lagu. Aku tak suka penyanyi yg bawak lagu tapi tak sampai. Dia pun salah sorang. I cannot feel.  

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:44 PM | Show all posts
munchkin replied at 14-9-2019 02:41 PM
Ntahlah lagu dia tak masuk jiwa aku.

Aku lagi suka khatijah ibrahim, uji rashid, Sharifah aini. ...

pr dia bagus kt indon...tu je la...dapat la level internasional
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:45 PM | Show all posts
makita replied at 12-9-2019 11:58 PM
Ye sheila suara so so je. Lagu2 dia bwk pon ikut nada yg dia mampu je. Sebut s....shiatu..shiatu...s ...

bukan ajai ke cm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 14-9-2019 10:44 PM
pr dia bagus kt indon...tu je la...dapat la level internasional

Serius aku rasa terganggu dengan penyanyi bukak mulut keluar hu wau hu wau sangka (sangkar) bahaya. Nak kena google lirik baru tahu apa dia nak sampaikan.

Tengok cikgu vokal ajar pun suruh sebut jelas. Bukan huwau huwau ha ya etc.

Heh sangat lah.

She is an entertainer. Itu boleh bagi kreditm entertainer vs singer lain.

Mcm kak nita sarawak lah. Bukan boleh nyanyi elok pun. But she is a good entertainer.

Sm has always been an entertainer to me. Legendary singer definitely no.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:53 PM | Show all posts
munchkin replied at 14-9-2019 02:49 PM
Serius aku rasa terganggu dengan penyanyi bukak mulut keluar hu wau hu wau sangka (sangkar) bahaya ...

bila ckp sal kak nita tu..aku ada pndangan lain...mmg suara kak nita tu bkn suara pnyanyi..gitu juga dngn sudirman..ttp cara diorang menyanyikan lagu tu buat diorang ni something....sbb tu sudirman ada lg bnyk lagu dripada wany hasrita....contra dia tngok jamal abdillah..suara sedap menyanyi pn pandai...thats y u call jamal a singer..kak nita n sudirman as entertainer..bg aku la..tk stuju x pe
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 14-9-2019 11:11 PM
Cable replied at 14-9-2019 10:53 PM
bila ckp sal kak nita tu..aku ada pndangan lain...mmg suara kak nita tu bkn suara pnyanyi..gitu ju ...


Ya setuju. Kak nita biasa aja. Tapi dia entertainer ligat aktif berpusing pusing di atas pentas.


Sudirman tu entertainer. Suara dia biasa aja. Tapi sebabkan dia entertainer dia boleh menjiwai tiap2 lagu dan penyampaian dia masuk ke jiwa orang. Kalau happy happy sokmo. Kalau sedih sedih sokmo. Sebab tu pelbagai kaum bangsa sibuk penuh di chow kit road. Kalau penyanyi bagus tapi tiada bakat entertainer tak jalan. Tiada sambutan. Sebab tu konsert entertainer ni laku keras sold out. Orang nak have fun dengar seronok seronok. Who cares kalau suara ke laur pun.


Jamal tu ya singer. Agree ngan cable.

Sila amzah pun i rasa a very good singer. Pada telinga i. Dia boleh kontrol note dengan jayanya. Entertainer kurang.

Wany hasrita siapa pulak. Hahahhha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Betulla suara SM biasa je,lagu Sinaran alahai semua org boleh nyanyi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon xminat mne sm mugkin sbb bkn zmn aku kot tp aku ngaku mcm ade porumer ckp klau pejam mata pon aku tahu tu suara sm..sbb dia ada identiti..kuar radio org trus knl tu suara sm..mcm mawi,kdg aku xprnah dgr pon lagu ape tp bila dgr je boleh cam tu suara mawi..sedap or tak tu blakang kira..another singer yg ada suara alone dekat halwa telinga aku is zamani,ziana zain,awie,jaclyn,elyana..klau bbnu aku cam suara hakim rosli ..even suara barista pon aku stil x cam..lagu oh angin meleweh2,lagu latest dia pon aku xcam suara dia..bila dj bgthu bru aku tahu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanx @munchkin dan @Cable dah rumuskan apa yg iols nak cakap pasal SM.

She's so overrated. Not a lagendry singer. Tp die ada branding dan team yg baik di zaman kemuncak nya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka je shiela..tone dia unik..ada identitu..lengguk ala2 mat salleh ckp melayu gittew..urban kan..harus peminat muzik yg acah2 urban ngefan sheila..tp betul..dgr je kat radio tau itu sore dia
Dia bukan penyanyi yg sgt berbakat..biasa2 je..bukan jugak entertainer..best ke dia kat pentas? X taraf k dgn kak nita dan sudir..taraf2 ziana jew
Tp dia ada aura dan personaliti.
Kes ni aku sokong sheila...buat apa jemput dia sbg juri kalu nak puji2an jew? Dah itu pdgn dia..better la dr ct yg haus acah2 nak jd juri
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:17 AM | Show all posts
Edited by akubest at 16-9-2019 09:19 AM
monalisapisa replied at 13-9-2019 02:44 PM
Ramainya dalam ni cakap suara akak Shiela ni tak sedap... ikut taste orang la kot, tapi suara & leng ...

ya...
agak tidak matang ko masukkan si SM ni dalam golongan penyanyi2 besuara padu plus penyanyi range yg besar

SM ni kategori lain
suara lain, attitude lain, character nyanyian lainnn
dia bukan satu kumpulan nyanyi yg jerit kuar anak tekak belting bagai
no no no...dia ni macam yuna juga lah.... ada style sendiri yg they only can carry...

sheila ni satu, org bawak lagu dia pada telinga akak tak berapa sedap
dia bawak lagu orang pon tak sedap (tu pasai dia jarang nyanyi lagu org)
sbb tak kena...lagu2 dia pon lain coraknya ngan lagu biasa

so sheila ni take it or leave it jahh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 02:24 PM | Show all posts
nolya replied at 13-9-2019 01:23 AM
Just asking, mcmane mereka tu boeh terpilih mewakii M'sia ke pertandingan trs.  Sapekah yg bertang ...

ntah dik akak sendiri tak tau pilihan di buat camner, takder ribut takder taufan tetiba artis2 sendu tak berlagu terpilih ke sesuatu acara.

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 16-9-2019 02:24 PM
ntah dik akak sendiri tak tau pilihan di buat camner, takder ribut takder taufan tetiba artis2 sen ...

Dengarnya diorg audition di Arwah Pak Ngah production
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 02:40 PM | Show all posts
pencintaABC replied at 16-9-2019 02:28 PM
Dengarnya diorg audition di Arwah Pak Ngah production

ooo gitu cara pemilihannya ek. hmmm...apa pon good luck jer lar...yg pasti, indon2 bkn calang2 dlm bidang nyanyian.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094221s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list