Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6566
View
86
Reply

Golden Memories Asia, Shiela Majid Dikutuk Peminat Indonesia Tak Layak Jadi Juri

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
omg sedapppp nya suara si joy tobing ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sendunya wakil malaysia.. apa kriteria bleh terpilih.. keutamaan kpd yg takde job ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg suara acik sheila x sedap kan? Kalau skrg ni sama pesen dgn suara yuna.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:57 PM | Show all posts
iols tak follow rancangan ni...
kekdahnye macam big stage versi kertu la campur2 negara lain yach?

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Xsedap pun joy tu..please la..xda jiwa nak nyanyikan lagu sheila majid..betul apa sheila ckp..apa pasal pula cinta nak pergi dia senyum..hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 01:23 AM | Show all posts
giyomi replied at 12-9-2019 07:25 PM
emang nya suara si joy sedap ya...aduh gue udah jadi indon sat.  tp penyaynyi malaysia yg akak kenal ...

Just asking, mcmane mereka tu boeh terpilih mewakii M'sia ke pertandingan trs.  Sapekah yg bertanggungjawab memilih dn menghantar mereka ke sana. Drp syarikat rekording ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 07:41 AM | Show all posts
nolya replied at 13-9-2019 01:23 AM
Just asking, mcmane mereka tu boeh terpilih mewakii M'sia ke pertandingan trs.  Sapekah yg bertang ...

Katanya Arwah Pak Ngah ada buat audition sebab Pak Ngah dulu salah seorang orang kuat program realiti ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 07:42 AM | Show all posts
sleepandream replied at 12-9-2019 11:57 PM
iols tak follow rancangan ni...
kekdahnye macam big stage versi kertu la campur2 negara lain yach?
...

Yes. Konsep realiti TV gabungan 6 negara Malaysia, Brunei, Filipina, Timor Leste, Indonesia, Singapura
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye sheila suara so so je. Lagu2 dia bwk pon ikut nada yg dia mampu je. Sebut s....shiatu..shiatu...shiaya shiayang ibu....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah minat ngan sora sm. Sengau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Farahwahida dah out mibggu pertama kan? Masuk semula melalui wildcard
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:56 AM | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 12-9-2019 11:21 AM
Dari dulu aku dengar suara SM ni biasa2 saja.. Xdela wow atau meremang segala bulu kalo dia nyanyi.. ...

kannn.....

hahaha...

x pernah minat suara dia....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ok je dgn suara acik shiela. Cume nak kate lagu2 dia jaman Johan Nawawi, ex tok laki mmg terbaek
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:22 PM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 13-9-2019 07:41 AM
Katanya Arwah Pak Ngah ada buat audition sebab Pak Ngah dulu salah seorang orang kuat program real ...

Ya, saya ada juga ikuti program spt itu dulu dn pernah nampak Pak Ngah terlibat sbg salah satu jurinya.  Bererti mereka yg terpilih sudah pernah diuji bakat semenjak Pak Ngah ada hayat lagi ke dn mereka tersenari sbg calon simpanan dari M'sia shnga next pertandingan.  Mcm tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:33 PM | Show all posts
akak pon not a fan of sheila
tapi part ni akak setuju ngan sheila

mmg ramai penyanyi2 baru dan penyanyi bernombor ada masalah ni
nyanyi tu delivering messages, emotion...a manifestation of lyrics..
so mesti ada jiwa la bila nak deliver.. tu pasai judge semua kena bekal ngan lyric
supaya paham makna dan apa yg nak disampaikan..

teknik/vocal just part of it
ko nyanyi sedap tapi lagu sedih ko senyum2
utk org mcm agak agak cringe tauu... susah nak menghayati performance macam ni
sangat terganggu pada akak...

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:44 PM | Show all posts
Ramainya dalam ni cakap suara akak Shiela ni tak sedap... ikut taste orang la kot, tapi suara & lenggok dia nyanyi memang unik. Pejam mata boleh tau tu suara dia, x macam kebanyakan retis sekarang semua samaaaa je (p kelas vocal?) susah nak kelaskan kecuali legend2 macam Siti etc. Dulu masa saya duduk Jepun beberapa tahun, CD akak Sheila ni siap ada terjual kat kedai2 music di Jepun tau, Siti pun x ada jual. So far CD beliau je saya jumpa. .. lepas tu jumpa satu kedai makan pasang lagu Raihan (tokei kedai kata irama sedap, walau x paham sepatah haram).

So, dia ni legend internasionalll gitu. Jazz Queen. Tidak boleh di pershoal kan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tintalangit at 14-9-2019 04:36 PM
makgetah replied at 13-9-2019 12:02 PM
Aku ok je dgn suara acik shiela. Cume nak kate lagu2 dia jaman Johan Nawawi, ex tok laki mmg terbaek ...


Kan...Meols pun rasa suara Sheila best. Nak suara sedap kena nyanyi nada2 tinggi jer ke? Oklah meols kasi contoh. Tapi peminat tokti jangan sentap pula. Ini contoh jer... Nak buat bandingan seorang Diva, kenalah cari contoh Diva juga kan....

By the way meols peminat tokti yang dalam masa yang sama minat tok sheila juga...giteww

Adakah mereka lupa Tok Ti pun ambil masa 20 tahun untuk buat konsert kat Stadium Merdeka. Itu pun bukan konsert solo. Tapi tetap juga konsert Tokti tu tak dapat tandingi jumlah penonton masa Konsert Solo Sheila kat Stadium Merdeka tahun 1991, hanya beberapa tahun selepas Sheila jadi penyanyi. So sheols memang ada aura tersendiri yach...

Sampai sekarang...dah lebih 30 tahun pun konsert2 sheols masih Sold out. Boleh pergi ig Sheila @missmajid tu....tengoklah.... Baru jer selesai konsert jelajah kat Indonesia dengan Noah band... Sold out yach....

Yang penting Sheila adalah idola Afghan.

Meols masih tak boleh move on dengan kehebatan Tok Sheila masa mendendangkan lagu MANUSIA live kat konsert sheols di Dewan Filharmonik Petronas...gempak siuttt.....


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 14-9-2019 04:42 PM

Sm ni overrated ja. Sama ngan penyanyi lelaki asal singapore tu. Overrated je.

Dia bukan nyanyi sedap mana pun. Tapi dia cipta branding. Branding NAMA dia. Tu yg boleh sold out tiket.

Tapi masing2 to each their own lah kan. Some nyanyi hauk tapi dah minat sebab NAMA.

Nak paksa org lain minat sama mmg tak leh lah.

Logik sapa2 tak boleh kutuk org yg dia minat lagilah bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 14-9-2019 04:36 PM
Sm ni overrated ja. Sama ngan penyanyi lelaki asal singapore tu. Overrated je.



Meols tak rasa Tok Sheila ni overrated berdasarkan video dibawah. Puluhan ribu manusia histeria dalam konsert berdurasi hampir dua jam. Sheols memang ada something....

Tapi mungkinlah sebab muzik sheols ni urban sangat....susah majoriti rakyat Malaysia nak minat sheols. Tapi nasiblah market urban kat Indo tu besar.... So memang job tak putuslah Tok Sheila kat sana. Meols suka gandingan Tok Sheila dengan Maestro muzik terkenal Indonesia Tohpati. Memang mengancam kalau diorang buat muzik sekali...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106031s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list