Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
554
View
10
Reply

[Dunia] UK benarkan pelajar asing menetap 2 tahun selepas tamat pengajian.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2019 05:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-9-2019 01:35 PM

UK benarkan pelajar asing menetap 2 tahun selepas tamat pengajianReuters -

September 11, 2019 11:36 PM







LONDON: Pelajar antarabangsa boleh menetap di Britain untuk mencari kerja selama 2 tahun selepas tamat pengajian bawah peraturan baru yang diumumkan kerajaan hari ini.


Bawah peraturan sedia ada, diperkenalkan oleh bekas Perdana Menteri Theresa May semasa beliau menjadi menteri dalam negeri, pelajar hanya dibenarkan menetap selama 4 bulan selepas tamat pengajian ijazah.


Sumbangan penting pelajar antarabangsa kepada negara dan universiti-universiti kita adalah budaya dan ekonomi. Keberadaan mereka memberi manfaat kepada Britain, kata Setiausaha Pendidikan Gavin Williamson dalam kenyataan.


Universiti-universiti kita berkembang maju sebagai institusi global yang terbuka. Memperkenalkan laluan siswazah memastikan sektor pendidikan tinggi kita terus menarik bakat-bakat terbaik dari serata dunia ke Britain yang sejagat.

Kerajaan berkata laluan siswazah baru itu akan membolehkan pelajar bekerja, atau mencari kerja, pada setiap tahap kemahiran.


Mereka kemudian boleh menukar kepada visa pekerja mahir jika mereka temui kerja yang menemuhi syarat.

Tiada had ke atas jumlah pelajar yang boleh memohon laluan siswazah itu, katanya.


Terdapat kira-kira 450,000 pelajar antarabangsa setahun yang mengaji di Britain.


Ia akan terpakai kepada mereka yang bermula pada jurusan tahap siswazah atau ke atas bermula tahun depan dalam sebarang subjek di universiti-universiti United Kingdom atau penyedia pendidikan tinggi yang boleh dipercayai yang mempunyai rekod prestasi terbukti dalam mengesahkan pemeriksaan imigresen.




https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/09/11/uk-benarkan-pelajar-asing-menetap-2-tahun-selepas-tamat-pengajian/
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:10 AM | Show all posts
aik bukan kata nak halau pekerja asing ke....katanya punca org2 deme xde keje...U-turn juga ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan diorg Paling racist ke...sama racist macam Mahathir
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 09:32 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-9-2019 05:27 PM
Bukan diorg Paling racist ke...sama racist macam Mahathir

Kalau racist tak adalah mereka menerimA  bermacam macam bangsa tidak Kira agama. Yang racist tu melayu kerana agama.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 09:32 AM
Kalau racist tak adalah mereka menerimA  bermacam macam bangsa tidak Kira agama. Yang racist tu me ...

Mungkin karma kerana sebagai penjajah zaman dulu kot.

Btw British memang bagus sebab bawa Budaya Dan moral nilai tinggi di semua Negara jajahan dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 09:42 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-9-2019 05:36 PM
Mungkin karma kerana sebagai penjajah zaman dulu kot.

Btw British memang bagus sebab bawa Buday ...

Terima Kesey .

Kalau tiada british mungkin sekarang melayu tiada mesjid ataupun surau di kampung mereka kerana di jajah oleh Japanese!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 09:42 AM
Terima Kesey .

Kalau tiada british mungkin sekarang melayu tiada mesjid ataupun surau  ...

Kalau British Tak jajah Negara India...aku Tak boleh bayang macam Mana moral masyarakat Negara India sana sekarang.

India Kat Malaysia YG moden Dan Ada moral mostly sebab diorg suka Cara Dan Budaya Western YG dibawa British.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:14 AM | Show all posts
ohhh gawdddd...... knp baru luluskan peraturan ni?!!!!!!!! this is what I wanted 13 years ago!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:23 AM | Show all posts
ada la kapir bongok tu...kata dia keje london....da kantoi masuk forum pagi2 buta waktu london.....nk ttup malu dia dia asyik cite psl hobi dia mnonton gayporn bersama elton john di london....aurora tu graviti kata dia.....harap maideen leh bekap kapir bongok kawan dia ni...maideen msuk maideen...bekap la kwn baik ko yg bongok ni maideen
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:54 AM | Show all posts
buzzin_urban replied at 12-9-2019 10:14 AM
ohhh gawdddd...... knp baru luluskan peraturan ni?!!!!!!!! this is what I wanted 13 years ago!

kannnnnn... i is sedih...

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya.. Teringin nak sambung blaja kat sana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083437s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list