Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1789
View
64
Reply

[Tempatan] Jual kediaman mewah pada warga China, Hong Kong. Statement hari ni masih cadangan #40. Esok ,lusa lain pulak statement PH

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang cina je yang beli. Ingat lagi citer cina young and dangerous tu. Ahli politik tu cakap yang hartanah kat malaysia ni murah berbanding di tempat dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 11-9-2019 09:47 AM

hang kah yang kesunyian ... kejar i keliling .....shuuuh shuuuh busuk kepam @Cable nigga
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 12:48 AM
Baru ni Di bbc news memang ramai warga Hong Kong packing bags dia orang nak pindah malaysia kerana p ...

sekarang mahacai bongok dah tak nak lg melolong negara tergadai, terjajah bagai.siap jilat lg bila kera jaan pakatan haramjadah yg buat. dah sanggup adap taik cina mainland bertabur tepi jln lg. haktuihhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:22 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-9-2019 04:26 PM
Dwdrum replied at 11-9-2019 09:46 AM
hang kah yang kesunyian ... kejar i keliling .....shuuuh shuuuh busuk kepam @Cable nigga

Jenis loser seperti tu selayaknya tinggal didalam hutan sana kerana tidak mampu untuk hidup bersaing di kota metropolitan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 12-9-2019 12:11 AM
mula beli rumah dah tu beli ic nanti jadi pengundi dap. sekarang dah diam  taknak plk bersorak negar ...

Ini layennnn.

Bila aku buat, ini FDI.

Org lain buat, jual negara.

Jialat ahhhhh.


Jilattttttt
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa suruh bina rumah mewah...itu pbt pun bodo/plan bagi approval...nanti cukai mahal maa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
rumah mampu tengok je
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:06 AM | Show all posts
soooooo redha jerla?
apa beza dengan forest city yg kita bising2 mcm nak kiamat?

MUNAFIK
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:08 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 12-9-2019 12:23 AM
Harapnya hartanah yang nak dijual tu semua bukannya freehold....

bad news... mana ada rumah mewah yg leasehold? xpnah jumpa lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:10 AM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 12-9-2019 12:14 AM
Berambuslah ngkaw zuraida gi jd pm hongkong. Dahlargh hudoh

walaupn benci dgn perangai dia, jgn kutuk kejadian Allah, Allah yg menciptakan dia, kalau bab perangai dia tu mmg patut dimaki berjemaah,
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin kaya laa zuraida

Tahniah pengkhianat negara
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:24 AM | Show all posts
Ni baru la sebenar2 jual negara wahai mahacai

Memang dari awal buat rumah mewah banyak2,
dah plan dalam kepala nak jual kat orang luar

sah terbangsat kalo dibiarkan
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:29 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 12-9-2019 08:06 AM
soooooo redha jerla?
apa beza dengan forest city yg kita bising2 mcm nak kiamat?

itu layennnnnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 12-9-2019 12:11 AM
mula beli rumah dah tu beli ic nanti jadi pengundi dap. sekarang dah diam  taknak plk bersorak negar ...

Betulla tu..meramaikan pengundi dapig
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:13 AM | Show all posts
pembangkang buat la kje time ni..tlg la bangkang dasar kerajaan bru ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:16 AM | Show all posts
Mykad jual kat China

Rumah pun jual kat China

susah la pas dengan umno nak perintah
Pulau Pinang semula
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tagas at 12-9-2019 12:02 PM

mak lampir

bijak punye idea

siapla ko sepenggal aje
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 12-9-2019 08:08 AM
bad news... mana ada rumah mewah yg leasehold? xpnah jumpa lagi

Rumah mewah ni kategori harga berapa eh?
I survey2 kat area iskandar puteri banyak kondo/service apartment leasehold....
Termasuk la yg seberang jalan legoland tu....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:55 PM | Show all posts
teringat peristiwa dahulu...








Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 03:02 PM | Show all posts
Kempen Pemilikan Rumah bukan sasar pembeli China, Hong Kong sahaja, kata Zuraida
September 12, 2019 12:50 PM


PUTRAJAYA: Kempen Pemilikan Rumah (HOC) untuk menarik pembeli dari China dan Hong Kong bagi menyelesaikan isu lambakan rumah tidak terjual di negara ini masih lagi di peringkat cadangan.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin berkata kempen yang terhad untuk rumah mewah tidak terjual itu baru dibincangkan di peringkat kementeriannya.

Cadangan itu belum lagi dibawa ke Kabinet secara rasmi.

Selepas penelitian dan cadangan itu diperkemaskan, kempen itu akan terbuka kepada semua pembeli luar negara dan bukan kepada China dan Hong Kong sahaja, katanya pada sidang media selepas merasmikan Majlis Prapelancaran Forum Bandar Asia Pasifik Ketujuh (APUF7).

Beliau diminta mengulas cadangannya semalam bahawa HOC akan menarik pembeli dari China dan Hong Kong bagi menyelesaikan isu lambakan rumah mewah tidak terjual di negara ini yang kini bernilai RM100 bilion.

Kenyataannya kemudian mendapat kritikan pelbagai pihak.

Zuraida berkata cadangan kempen itu merupakan maklum balas awal hasil lawatannya ke Hong Kong dan China baru-baru ini.

Di sana ada mogok kerana rakyat tidak boleh memiliki rumah. Jadi cadangan itu ada ruang untuk dikaji dan masih di peringkat penelitian.

Kempen ini hanya untuk Program Rumah Kedua, katanya.

Zuraida berkata HOC yang mahu dibuka kepada pembeli luar negara juga adalah rumah yang harga pasarannya lebih RM1 juta.

Jika kita mahu pemaju kurangkan harga rumah mewah itu kepada RM200,000. Itu mustahil.

Ini merupakan pelan jangka panjang agar rumah mewah ini tidak terbengkalai dan terbiar, katanya.

Zuraida berkata apa pun beliau menunggu maklum balas orang ramai dan pihaknya akan meneliti garis panduan serta satu mekanisme akan dibincangkan dengan Kementerian Pelancongan dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang menjaga permohonan rumah kedua.

Dalam perkembangan lain, Zuraida enggan mengulas lanjut berhubung kritikan berhubung cadangannya untuk menjenamakan Projek Perumahan Rakyat (PPR).

Katanya, beliau tidak akan menghapuskan PPR tetapi hanya menjenamakannya semula.

Konsep tentu berbeza. Saya tak mahu panjangkan lagi takut media ambil kenyataan yang salah, katanya.

Sementara itu, Zuraida berkata pihak KPKT dan bomba sedia kerjasama dengan Indonesia sekiranya bantuan diperlukan untuk memadam kebakaran.

Setakat ini belum ada apa-apa perbincangan tetapi kita sedia kerjasama, katanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076873s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list