Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3537
View
131
Reply

[Tempatan] Melayu Elit Kuasai ASB Dan Saham TH, Melayu Miskin Masih Hanat Berjuang Hidup Melayu!!!!

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 12-9-2019 12:42 AM
nk cite money laundering merepek lak msuk agama...ko ni kalo x de life pn cri la hobi lain..main f ...

Lebih baik la dari kau yg cerita dubo dlm tred saham. Tukau nick avatar cemana pun, ko tak jugak cerdik yer Laba?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:30 AM | Show all posts
pyropura replied at 11-9-2019 05:20 PM
Lebih baik la dari kau yg cerita dubo dlm tred saham. Tukau nick avatar cemana pun, ko tak jugak c ...

lbih ko cite pac tu bias n conflict cne...yg ko minat psl dubo ni npe erk?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 12-9-2019 01:18 AM
Memang kalau tengok dlm buku laporan tahunan tu limit 250k....tu YG aku terkejut jugak la dengan a ...

Yg tak setuju limitkan Asb tu memang bangang, dia ingat pelaburan ni macam taik ayam boleh main longgok je gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 12-9-2019 01:11 AM
Speedmart tu aku tengok haritu orang UMNO pun shopping dalam tu....mungkin dia sedar dia sekadar ...

Ketua Pas tu lupa sayor cina tu ada DNA babi, demi harga murah nyer pasal.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 12-9-2019 01:11 AM
Speedmart tu aku tengok haritu orang UMNO pun shopping dalam tu....mungkin dia sedar dia sekadar ...

Majoriti pengguna Melayu B40 dan bottom M40 (total dalam 60-65% melayu), depa ni will go for the cheapest items (yg termurah mostly barang cina). Melayu2 high class pulak will go for premium items (mostly imported atau produk cina macam burger Marina/Darabif atau Ayam Brand). So Berapa kerat je yg sanggup hambakan.diri ikut BMF
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:16 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-9-2019 03:17 PM
pyropura replied at 11-9-2019 09:20 AM
Lebih baik la dari kau yg cerita dubo dlm tred saham. Tukau nick avatar cemana pun, ko tak jugak c ...

Itulah Kalau dah keturunan bodoh tu tetap bodoh walau nyamar apa sekalupun tetap laba/buritan bongok
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:14 AM | Show all posts
melayu miskin yg kecewa berpaling tadah murtad sokong DAP sbb peniaga cina yg bagi mereka gaji makan anak bini....cilaka betul...lupa diri sanggup jilat bontot DAP
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
bezita60 replied at 11-9-2019 11:45 PM
Nik Nazmi ni la manusia paling tak guna.
Melayu bodoh setiawangsa pergi undi dia buat apa.

Makin melampau.

1. Akta penubuhan Tabung Haji sendiri sebut Tabung Haji adalah satu pilihan pelaburan utk org Islam. Suruh lawmaker bodoh ni pegi baca balik this piece of legislature.

2. Dalam isu pelaburan had ASB 200k, had pelaburan mmg dah Ada. Kenapa pulak pelabur yg biarkan dividend to be reinvested itu dituduh bermacam2 walhal mereka hanya mengamalkan dasar pelaburan yg mapan? The fuck?


Bajingan petualang bangsa. Harap nok nazmi ni mampos kene lenyek overhead girders jatuh yg tgh banyak dlm construction Kat KL ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-9-2019 01:51 AM
Majoriti pengguna Melayu B40 dan bottom M40 (total dalam 60-65% melayu), depa ni will go for the c ...

YG ikut #BMF Melayu racist keja government sajorkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada bodo ka...nanti org kaya kurang invest dlm asb..harap org miskin saja...asb kurang fund .lagi lemah lah. ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa perlu limitkan orang nak letak duit dalam dana kerajaan?
Kalau tak letak dlm asb/th, the money have to go somewhre. Orang bukak akaun asb/th semua ada ID/nama. Bukan macam money laundering. Kalau takmo kasi dividen banyak just limit dividen payment. Banyakkan dividen untuk akun bawah 10k misalnya.
Bila ramai orang deposit duit dlm dana nasional, maka negara akan ada banyak modal untuk buat program untuk rakyat. Rakyat jugak yang untung.
Kalau limitkan duitkan duit deposit, perkembamgan glc akan terhad. Peluang-peluang tu akan direbut oleh tokey2 kapitalis blood sucking leeches yang tak pernah kenyang.
So, persoalan sekarang apa motif proposal ini diutarakan?
Kau wakil rakyat ke atau wakil tokey? Tu aje nak tanya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:52 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-9-2019 06:00 PM
mamakcool replied at 11-9-2019 05:46 PM
Ada bodo ka...nanti org kaya kurang invest dlm asb..harap org miskin saja...asb kurang fund .lagi le ...

YB bodoh ada dimana mana

Sia sia sahaja bayar gaji pada YB seperti ini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:01 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 12:59 AM
Laba wa sedang minum coffee ni

PPRT nya otak ko gigih nak menayang dok obesi. Orang sekarang pi obesi tu macam pi KL je....hahahaha. Ko ni macam mak cik kampung merasa pi obesi gigih show off. sungguh memalukan
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
The idea of bukak fund ialah untuk pool money. So, sapa-sapa ada duit banyak atau sikit letak dlm satu fund. Tak kisahlah untuk bantu pergi haji ka atau untuk bantu golongan bawahan. Bila nak bantu kena ada income. Nak ada income kena meniaga. Dan kena ada modal.
YB ni ingat tabung pi haji macam main kutu ka? TH tak payah meniaga, just cover orang pi haji.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:37 AM | Show all posts
kopokleko replied at 11-9-2019 06:01 PM
PPRT nya otak ko gigih nak menayang dok obesi. Orang sekarang pi obesi tu macam pi KL je....hahaha ...

Kalau kau tidak tau kisah sebenarnya lebih baik diam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:02 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 10:37 AM
Kalau kau tidak tau kisah sebenarnya lebih baik diam.

ada aku kisah. yang penting terserlah perangai PPRT ko nak show of bagai hahahhahahah. adeh zaman ni ada lagi orang macam ni...hahahahah, sangatlah memalukan
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:04 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-9-2019 07:10 PM
kopokleko replied at 11-9-2019 07:02 PM
ada aku kisah. yang penting terserlah perangai PPRT ko nak show of bagai hahahhahahah. adeh zaman  ...

Tetapi nampaknya kau kisah?

Jadi siapa yang pprt dan jealous?

Bagi kau mungkin memalukan kerana ianya tidak natural bagi kau kerana kau tidak tinggal di sini. Bagi saya tiada apa apa kerana itu adalah kehidupan seharian saya disini.

Jadi siapa yang pprt yang sebenarnya?

Takan saya nak ambil gambar di kl sedangkan saya tinggal disini! Nampaknya kamu yang pprt.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:16 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 11:04 AM
Tetapi nampaknya kau kisah?

Jadi siapa yang pprt dan jealous?

perangai show off nak bg nampak classy tu mmg la sesuai utk PPRT cam ko. Jeles? kenapa aku nak jeles aku kerap je pi obesi....hahhaha. Aku cuma syok nak ngutuk perangai PPRT ko saja
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:19 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-9-2019 07:24 PM
kopokleko replied at 11-9-2019 07:16 PM
perangai show off nak bg nampak classy tu mmg la sesuai utk PPRT cam ko. Jeles? kenapa aku nak jel ...

Bagi kau mungkin show off kerana kau warga pprt. Bagi saya natural sahaja kerana saya tinggal dan menetap disini sudah berpuluh tahun. Saya bukan pelancung seperti kau!

Kata kau tidak kisah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:24 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 12-9-2019 11:19 AM
Bagi kau mungkin show off kerana kau warga pprt. Bagi saya natural sahaja kerana saya tinggal disi ...

alo lo butthurt la pulop. sian dia. kbai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076474s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list