Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3536
View
131
Reply

[Tempatan] Melayu Elit Kuasai ASB Dan Saham TH, Melayu Miskin Masih Hanat Berjuang Hidup Melayu!!!!

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-9-2019 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 12-9-2019 12:42 AM
nk cite money laundering merepek lak msuk agama...ko ni kalo x de life pn cri la hobi lain..main f ...

Pepekkkkk kau la
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:44 AM | Show all posts

da ko suka dubo nk marah orng ske pepek la..bongok pnye cina gila
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 12-9-2019 12:44 AM
da ko suka dubo nk marah orng ske pepek la..bongok pnye cina gila

Pepekkkkk kau la...main kabel besar...pepek kau
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:46 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-9-2019 04:45 PM
Pepekkkkk kau la...main kabel besar...pepek kau

da ko cina bongok x pndai cm vincent tan..xde kabel meroyan x de life..bongok
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:46 AM | Show all posts
Cable replied at 11-9-2019 08:44 AM
da ko suka dubo nk marah orng ske pepek la..bongok pnye cina gila

Hi laba gayporn apa khabar?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:47 AM | Show all posts

tpaksa la kapir bongok ni besengkang mata nk tunjuk dia keje kt london...aurora tu graviti kata kapir bongok ni..maideen pn x nk bekap..ala shian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 12-9-2019 12:46 AM
da ko cina bongok x pndai cm vincent tan..xde kabel meroyan x de life..bongok

Pepekkkkk kau la
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:49 AM | Show all posts

aku nikahkan dikau malaysia.doom cina gila bongok dngn fother-mucker paria bongok aurora itu graviti dngn maskahwinnya satu tiub besar ky jelly tunai...sah??
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:51 AM | Show all posts
Cable replied at 11-9-2019 08:49 AM
aku nikahkan dikau malaysia.doom cina gila bongok dngn fother-mucker paria bongok aurora itu gravi ...

Kau menyamar macamana sekalipun kau tetap laba gayporn tau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 12-9-2019 12:49 AM
aku nikahkan dikau malaysia.doom cina gila bongok dngn fother-mucker paria bongok aurora itu gravi ...

Banyak Nye musuh kau....patut la perangai pepekkk mabok nak jadi Tok kadi
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:52 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-9-2019 04:52 PM
Banyak Nye musuh kau....patut la perangai pepekkk mabok nak jadi Tok kadi

u may the kiss the bride
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:53 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 11-9-2019 04:51 PM
Kau menyamar macamana sekalipun kau tetap laba gayporn tau

kapir bongok cite sal nyamar lak..aurora tu graviti kata fother bongok ni.....maideen pn x nk bekap ko ngok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 12-9-2019 12:52 AM
u may the kiss the bride

Kiss my ass la pepekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:59 AM | Show all posts
Cable replied at 11-9-2019 08:53 AM
kapir bongok cite sal nyamar lak..aurora tu graviti kata fother bongok ni.....maideen pn x nk beka ...

Laba wa sedang minum coffee ni


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai je weyhhh Melayu yang layak bukak pasaraya kalau serious untuk Kuasai peruncitan

Tapi diorg bukan bodoh macam Melayu Miskin BMF kau tu..isu tu tonggangan diorg je....untuk buat duit dengan lebih Mudah...siapa nak bersusah payah berniaga dalam Retail....Melayu boleh buat kerja susah ke??? Benda boleh buat Cara Mudah kau nak buat Cara susah buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-9-2019 11:13 PM
Dekat kampung golongan muda Tak layan pun boikot, racist apa jadah hanat ni.

Sebab diorg tahu M ...

Itu lah, melayu2 B40 dan bottom M40  ni depa rembat brg yg harga termurah je. Tu yg kat Econsave Tampin aritu aku nampak dlm trolly depa sapu minyak Buruh/Seri Murni/Vesawit jah. Bihun depa bantai Eka, Jati jah. Kat TF depa rembat bihun home brand TF rega rm1.79 se paket. Abih dah produk Melayu semua rega cekik darah kecuali Jalen dan susu Saji.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 12-9-2019 01:16 AM
Malaysia.Doom replied at 12-9-2019 12:42 AM
Memang patut kena limit...sebab unit trust ni semua share YG terhad

Kena bagi peluang pada Me ...


DEB ni hanya mengkayakan Umnoputra yg jadi Alibaba/kroni Apekputra MCA cina jinak ajah. Tu pasal lah golongan B40 sampai mencecah 40% dari  penduduk, majoritinya Melayu non-Umnoputra
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 12-9-2019 01:14 AM
pyropura replied at 12-9-2019 01:06 AM
Itu lah, melayu2 B40 dan bottom M40  ni depa rembat brg yg harga termurah je. Tu yg kat Econsave T ...


Speedmart tu aku tengok haritu orang UMNO pun shopping dalam tu....mungkin dia sedar dia sekadar Ahli UMNO tahap cacai laknat.

Aku pergi pasar malam ...nampak Ketua Pemuda PAS Sabak Bernam beli sayur Kat kedai Cina...sebab murah.

Melayu Bodoh tonggangan Melayu Elit je yang sokong BMF tu....dia ingat Mahathir nak bagi job Kat anak2 diorg ke?..hujung2 minta kerja dengan Cina.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 12-9-2019 12:35 AM
Kau Tak faham artikel ke sis?

Kan dia kata nak suruh Kerajaan limitkan 200k

Asb ni in practice nya the sky is the limit. Katanya max 250k, tapi kalu.ko dah ada 250k, cuba masuk duit lagi, gerenti accepted aje.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-9-2019 01:14 AM
Asb ni in practice nya the sky is the limit. Katanya max 250k, tapi kalu.ko dah ada 250k, cuba mas ...

Memang kalau tengok dlm buku laporan tahunan tu limit 250k....tu YG aku terkejut jugak la dengan artikel NI.

Tapi Ada forummer bangang kata kenapa perlu dilimitkan....bangang betul...polisi ASB sendiri Ada nyatakan limit pelaburan untuk setiap akaun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076039s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list