Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
991
View
26
Reply

Keturunan Tanggalam

[Copy link]

Author: doden       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2019 08:08 PM | Show all posts |Read mode
Edited by doden at 6-10-2019 06:25 PM

Salam sejahtera,

Di sini saya ingin mengumpulkan keturunan moyang lelaki saya iaitu Tanggalam bin Ahmad. Tujuannya kerana hendak mengumpulkan waris untuk menuntut tanah pusaka kami di Kampung Baru, Kuala Lumpur.

Ada sesiapa tahu macamana nak kumpulkan waris-waris nie?
Dolah bin Jaafar (meninggal 1998)
Jaafar bin Abdul Karim
Abdul Karim bin Sulob
Sulob bin Tanggalam


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 08:18 PM | Show all posts
Edited by doden at 11-9-2019 08:21 PM

Sijil mati moyang perempuan, Bedah



Sijil mati moyang lelaki, Abdul Karim




Gambar atuk Jaafar masa tua



Gambar atuk Jaafar masa muda



Gambar arwah ayah, Dolah. Pekerjaan pencari fail pejabat tanah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:36 PM | Show all posts
gambar putih tu macam zaman p ramlee.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:40 PM | Show all posts
Tanah kampung baru berjuta tu, kalau tiada waris masukkan nama kaka sebagai pewaris ok je. kaka sanggup

jangan risau kaka melayu asli, islam, bab harta ni kaka amanah fatonah .

siapa2 waris baik ngaku tanah kampung baru tu berjuta juta, bukan senang nak jd jutawan durian runtuh nak2 lg durian musang king.

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:42 PM | Show all posts
dalam cariforum ni ramai lawyer salah satu lawyer moderator @noraidil dia pernah handle kes kawan saya RM 5 juta.

Boleh tanya dia, sebab biasa kes dia ni selalu je selesai dan menang.

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Nostalginya gbar hitam putih tu, suka tgk
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 09:15 PM | Show all posts
Catpaw replied at 11-9-2019 08:59 PM
Nostalginya gbar hitam putih tu, suka tgk

zaman tu rapid kl tak wujud lg, semua bas color pink, zaman tu basikal lajak xwujud, orang muda remaja isap paip pakai kot ala2 hipster. selua bawah kembang mcm skirt perempuan
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
doden replied at 11-9-2019 08:18 PM
Sijil mati moyang perempuan, Bedah



assalam doden.

arwah ayah awak tu macam familiar.dolah mana ya?duduk mana dulu.kg baru blah mana?

awak ni adik ijal er?adik azrul?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 09:32 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-9-2019 09:22 PM
assalam doden.

arwah ayah awak tu macam familiar.dolah mana ya?duduk mana dulu.kg baru blah man ...

share profit kaka jgn lupa ye.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-9-2019 09:32 PM
share profit kaka jgn lupa ye.

jap jap nak tau lot yang mana ni.

patutlah semalam mimpi MYVI.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 10:05 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-9-2019 09:47 PM
jap jap nak tau lot yang mana ni.

patutlah semalam mimpi MYVI.

lot 10 plaza lowyatt. kampung baru akan tukar wajah cuma xtahu dpt tunai or rumah? dpt rumah untung kalau lokasi ok.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:53 PM | Show all posts
Dah cuba carik through JPN? Asked for family tree, next of kin contact.  My work required me to look for unreachable individual.  We engaged a lawyer to do that with some charges.  
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:27 AM | Show all posts
fliphair8 replied at 11-9-2019 11:53 PM
Dah cuba carik through JPN? Asked for family tree, next of kin contact.  My work required me to look ...

u kerja ahlong ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:02 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-9-2019 09:22 PM
assalam doden.

arwah ayah awak tu macam familiar.dolah mana ya?duduk mana dulu.kg baru blah man ...

Wah... terkenal jugaklah ayah aku nie ye. Hehe.... betullah tu. Si Rizal abang aku tu yang jadi busker kat Kl sekarang. Orang kata di antara busker terawal. Dan aku pulak terkenal dalam forummer nie. Disebabkan ada kes perisik suruh aku cabar seluruh sultan dekat dunia nie, tak pasal-pasal sekumpulan manusia misteri datang beramai-ramai pukau aku guna jin untuk dapatkan zuriat waris keturunan dari aku pada tahun 2010 masa aku cuti semester. Aku pun terkenal jugak dalam cari forum nie. Hehe....

Oh ya, berbalik cerita thread forum nie sebenarnya Tanggalam tu anak kepada Raja India. Iya, moyang lelaki aku dahulu adalah seorang Raja India. Orang kata dia pernah jadi orang penting juga di Kuala Lumpur nie. Tapi bila fikir balik boleh ke tuntut sebab Kg Melayu tu dah jadi rizab Melayu kan sedangkan asal usul tanah tu milik Raja India tu. Boleh ke ha?

Nie wajah Raja tu, minta tolong paranormal lukiskan.


Yang bawah nie ayah dia, juga seorang Raja pernah jugak datang Malaya 7,8 keturunan yang lepas. Sekitar 1786 rasanya.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:05 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-9-2019 08:42 PM
dalam cariforum ni ramai lawyer salah satu lawyer moderator @noraidil dia pernah handle kes kawan sa ...

Oh iye ke... thanks... nanti saya cari dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:56 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-9-2019 10:05 PM
lot 10 plaza lowyatt. kampung baru akan tukar wajah cuma xtahu dpt tunai or rumah? dpt rumah ...

Boleh ajar tak macamana nak edit signature tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:59 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-9-2019 09:47 PM
jap jap nak tau lot yang mana ni.

patutlah semalam mimpi MYVI.

Antara Kampung Periuk dengan Kampung Merlimau. Kampung Periuk dah check pada tahun 1998 oleh arwah ayah. Tempat nie berdekatan dengan Jalan Raja Alang dekat Chow Kit macam mak uda bagitahu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 12-9-2019 12:27 AM
u kerja ahlong ke?

Bukan babe, aku manage hotel like property with individual unit owners...and unit owners banyak yg dah kaput, mia etc...sekarang ni pun aku tgh mencarik beberapa org lagi yg masih unreachable....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:22 AM | Show all posts
fliphair8 replied at 12-9-2019 10:02 AM
Bukan babe, aku manage hotel like property with individual unit owners...and unit owners banyak yg ...

singaporean ke? kalau singaporean tak pe tukar nama kaka, kaka jamin selamat di tangan kaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
doden replied at 12-9-2019 01:02 AM
Wah... terkenal jugaklah ayah aku nie ye. Hehe.... betullah tu. Si Rizal abang aku tu yang jadi bu ...

ohh saya memang tak famous.mana2 pun tak famous.

saya ramai kenal orang je.ijal tu saya kenal dari kecik lagi.plucking gitar sesama.awak ni yang mana ek.yang belajar uitm tu ke?lama tak jumpa dia no dia pun takde.boleh bagi no dia kat saya tak kat pm?

arwah ayah awak pun kenal ayah saya..rumah awak dulu tu pun saya pernah melepak.

apa2 pun moga sukses dalam mencari yang hak.kadang2 kita nak ubah balik dokumen puluhan tahun kepada sesuatu yang baru tu menjadi halangan.diorang nak bukti yang kukuh, dokumen2, diorang nak tengok flow tu.tanah nenek saya dah jadi hotel Tamu.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list