Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1814
View
40
Reply

Hakim Syarie Pun Kena Tahan

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2019 02:14 AM | Show all posts

buto la...kapiaq xda rasuah,rogol ,bunuh orang ???
beter go to hell from to be hell




Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Dolu pon hada..judge tu amio rasuah. Heshe cakap gaji gomen besaq mana sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya ni hakim mahkamah rendah sbb kes khalwat, nampak duit terus lupa pegangan agama
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:22 AM | Show all posts
jijik nye perangai....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada bekas hakim yg kena tangkapn jail rasuah bg ceramah bgtau yg terlibat bukan dia aja..tp termasuk polis yg ajar dia rasuah..tp polis tu lepas sbb jd saksi...cuma baru ni polis tu kena pula sbb ambik rasuahbesar
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:38 AM | Show all posts
Elok lah macam ni. Nasib baik tak jadi macam cerita peppermint.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:44 AM | Show all posts
adoi!!!! harapkan pegar, pegar makan padi ni...
Hakim pun x tak boleh pakei!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:52 AM | Show all posts
tu la pasal
dgn siapa pun da x bleh dipercayai
susah nk cari yg betul2 jujur
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:00 AM | Show all posts
hakim juga manusia biasa kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:13 AM | Show all posts
giyomi replied at 11-9-2019 08:23 PM
yg dipixelkan tu rasanya hakim syarie tu lar

seriously???tampak muda....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:09 AM | Show all posts
Knp inspektor tu bongok ye berkhalwat di tmpt tak clear boleh kantoi?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:12 AM | Show all posts
paz replied at 12-9-2019 08:38 AM
Elok lah macam ni. Nasib baik tak jadi macam cerita peppermint.

Hahaha tu laa selama ni jd hakim jatuhkan hukuman dkt org laa nii dia sendiri kena cekut dkt SPRM gasakkkk ko
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:22 AM | Show all posts
x psl2 semua kena...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:23 AM | Show all posts
tertarik nk tahu mcmne kes ni boleh terbongkar? sape yg report?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:27 AM | Show all posts
innocent until proven guilty

lawaannn!

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Penjawat awam kalau kene tangkap khalwat boleh hilang kerja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 05:33 PM | Show all posts
Gomea replied at 12-9-2019 02:10 PM
Penjawat awam kalau kene tangkap khalwat boleh hilang kerja ke?

ye hilang
masuk mesyuarat tindakan tatatertib bagai
jatuh hukum le nanti ikut keputusan ahli mesyuarat
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 05:41 PM | Show all posts

nk upkn thread ni je..nk tnjuk kt smua..pairoparia ni paria bongok...bongok ni x dpt keje gomen sbb x reti BM...da aku bg ic BM x reti2...bongok kn...pairoparia kata gomen diskriminasi cina dengan mewajibkn BM..npe erk cina x nk reti BM...pairoparia bongok ni gk kata pac tu bias n conflict...realiti paria...prrrrrrrrrrrrrrfffffffffffffffffffffffffffght
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
alinone78 replied at 15-9-2019 05:33 PM
ye hilang
masuk mesyuarat tindakan tatatertib bagai
jatuh hukum le nanti ikut keputusan ahli me ...

Oo.. Patutlah dia sanggup bagi rasuah
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 05:50 PM | Show all posts
aku ada sorang kawan yg ditangkap khalwat kat Putrajaya.
Lps tu dia dibebaskandgn jaminan kes akan digugurkan dari pendakwaan oleh sorang pegawai JAWI penguatkuasa lps diminta buat bayaran 5000.
Aku dpt tau lepas duit tu dibayar.
According to my fren, cara bayaran suapan tu mmg takde trail and berperingkat and bukan directly dibayar ke atas bank akaun pegawai JAWI tu.
Mmg sistematik cara bayaran dia.
Kwn aku nak lepaskan diri sbb dia foreigner,he just wanna get things done, manakala pasangan dia local.
Benci aku dgn pegawai agama acah2 nak memartabatkan hukum syariah tapi ko sendiri makan duit haram

Kes tahun ni and apparently Malaysia Baru bukanla baru sepenuhnya

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099809s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list