Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6754
View
129
Reply

Kemelut Asif Dan Syahmi Selesai - Asif Bakal Berlakon Kembali

[Copy link]

Author: natrahn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 13-9-2019 08:13 AM
Tau takpe... Amik kesempatan gile babi lepas tu bagi 200 hengget je. Patut bayarlah 2000 sorang.

Aku tau mamat ni pun sbb ada org viralkan pendapatan youtuber msia kat twitter.. dianya income ratus ribu sebulan.. tu yg katanya asyik tukar kete.. mmg zalim bayar rm200..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 13-9-2019 04:05 AM
Aku tau mamat ni pun sbb ada org viralkan pendapatan youtuber msia kat twitter.. dianya income rat ...

Bodohlah family diorang accept offer rm200 dengan barang dapur je
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 13-9-2019 01:09 PM
Bodohlah family diorang accept offer rm200 dengan barang dapur je

Miskin tegar i guess?? So hadap je apo yg ado.. dari kena korek tanah carik cacing? Bapak asif ni pun katanya problem?? Sampai pi jual henpon anak.. bapaknya penagih pil kuda kali..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 13-9-2019 05:57 AM
Miskin tegar i guess?? So hadap je apo yg ado.. dari kena korek tanah carik cacing? Bapak asif ni  ...

The best way adalah bawa asif ni ke sekolah khas dan tinggal di rumah lain. Boleh je lah berlakon walaupun tak kelakar sbb dapat income cuma dari dia bagi cash 200 hengget kena songlap apak tak guna kan... Kalau i, i pikir kan long term asif ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
RM200 mmg ciput sgt. Syahmi mmg patut naikkan byrn Asif ni. Tp netizens byk defend Syahmi sbb family Asif nmpk mcm nk amik kesempatan pula.

Dgr cerita, Asif ni tak terjaga elok pun. Since Syahmi ni sepupu sepapat Asif jua, maka dia amik budak Tu berlakon. Tiba2 meletop. Maybe fmly Asif pun gelap Mata Dan nk ambil kesempatan jua.

Bila Syahmi umum akan gugurkan Asif, tetiba family Asif ok pulak budak tu berlakon. So, di situ nmpk jua kecurangan keluarga Asif.

Tp bg aku bayaran RM200 tu mmg tak setimpal langsung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:21 PM | Show all posts
Jiddin replied at 13-9-2019 08:00 PM
RM200 mmg ciput sgt. Syahmi mmg patut naikkan byrn Asif ni. Tp netizens byk defend Syahmi sbb family ...

Khabarnya rm200 bayaran setiap kali kali berlakon drama spontan. Benda lain banyak Syahmi tanggung...mm maybe lepas ada itam putih ni lain la kot bayarannya... Semoga tiada pihak ambil kesempatan pada Asif lagi...dia bukan tau nilai duit pun...hp dia pon ayah dia jual kan...Syahmi yang belikan hp tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa hal la korg ni hati busuk... ini la psal melayu xmaju2... asyik nk menjatuh kn bangsa sndri.... dia buat video untuk org yg suka... kalau korg xsuka xpyh caci maki kt dia.... biar ke dia la... yg sakit hati apahal...Dah tertulis takdir seseorg yg lahir kedunia ni, atas kehendakNya....rezeki,  jodoh, ajal dan maut seseorg manusia ni xde siapa yg tahu.... Rezeki Allah tu luas... Allah Mahal Mengetahui,  dalam skelip mata Dia boleh bagi seseorg jadi popular, kaya raya ataupn sebalikny.... sebaik baik perancangan, datang dari Allah swt... pasal korg duk cakap syahmi tu ambik kesempatan bg byaran rm200 je kat asif tu.. bagi aku la... syahmi tu xkn la nk biar asif tu kelaparan kot... mgkin hri2 pg shoping sakan mna kita tahu...pg melancong ke mna2... kalu tak kerna budak syahmi tu.. aku rase xthu mcm mna nasib asif tu... keluarga dia abaikn mcm tu je kot... xambik kisah pn... jgn kata keluarga, korg sbelah mata pn xkn pndang aku rse.... sekelip mata je Allah boleh ubah org yg mcm tu jd popular dri kita smua.. setiap manusia ad kelebihan masing2, dan ada kelemahan masing....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
1je aku nk pesan kat syahmi n asif ni....demo sekrg ni mcm tgh drive kereta dgn kelajuan yg maksimun.... jadi kena hati2 jgn tersalah jalan ataupn terbabas...kerana ditengah jalan yg demo lalu skrg ni bkan sje polis trafik dgn JPJ je buat roblok..... Askar, bomba, pertahanan awan, dgn posmen pn tgh bt roblok nk tahan kau.... kikiki aku xfham la..Orang yang bersikap hasat dengki selalunya tidak senang dengan kejayaan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:26 AM | Show all posts
omggg...rm200 sebulan ciputnya..walaupun dia kata tanggung belanja dapur,keperluan harian, pakaian sekalipun, tak padan kot nak bg cash rm200...setakat belanja dapur makan pakai tu berapa la sangat total sebulan, nak banding dengan yg syahmi ni dapat dari youtube...elaun murid pendidikan khas yg bersekolah pun gomen bagi rm150 hokkayyy...geram pulak i baca,rasa mcm dak asif tu dipergunakan pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak kenal sape diorg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nuril86 at 14-9-2019 03:18 AM

benda mmg x lawak.. knpe nak bitter biler org komen.... masing2 ade pendapat kowt nak ckp....  payment youtube bukan sket2 anak... dgn x skip iklan lg... so klw nak buat video.. buat yg berilmiah sketla.. ni lawak ntah ape2....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 14-9-2019 10:26 AM
omggg...rm200 sebulan ciputnya..walaupun dia kata tanggung belanja dapur,keperluan harian, pakaian s ...

Bukan 200 sebulan la... 200 setiap episod... Bg aku ok la tu.. kata dlm sebulan tu si asif berlakon 5 episod... Dpt 1000 dah... Shooting pun si syahmi kata sehari je pun... Video tak smpai 10 minit... Netizen ni pun mulut hazab sgt... Tak suka tu xyah la kutuk2.. somehow aku pun rasa tak la lawak mana... At least syahmi no tolong gak la sepupu dia yg autism tu... Kalau korang ada sedara mara autism belum tentu korang ambik tau kan... Tah2 siap pakej cerca lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 03:34 PM | Show all posts
aku lebih terhibur tgk telatah abe li dgn mek yah dalam suamiku kedekut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x kenal pn..who are you sgt
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Baiklah tgk lifestyle liziqi kat Youtube tu.. menenangkan dan impress tgk dia blh buat mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lampor replied at 14-9-2019 01:36 PM
Bukan 200 sebulan la... 200 setiap episod... Bg aku ok la tu.. kata dlm sebulan tu si asif berlako ...

oh I see..ingatkn rm200 sebulan..mmg hangin la kalu rm200 sebulan je...btw, part cerca if ada sedara mara autism tu, minta maaf yer...hidup iols mmg dikelilingi insan2 autism walaupun bukan sedara mara...thats why iols menyirap bila ingatkn syahmi ni bagi 200 sebulan jer..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 14-9-2019 05:22 PM
oh I see..ingatkn rm200 sebulan..mmg hangin la kalu rm200 sebulan je...btw, part cerca if ada seda ...

Ok... Iols minta maaf part cerca tu... Tapi iols tak tujukan kat uols.. iols kata kat netizen.... Mcm ayat iols yg sebelum tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mayakaren replied at 14-9-2019 10:31 AM
Tak kenal sape diorg ni.

Aku igt aku sorg je xknl diorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
officemate ak gelak terbahak bahak macam org xde akal,pstu sua2 phone suruh ak tgk..nk suruh join dia gelak bersama2 la gitu.. ak tengok lalu mengfake kan gelak.. apa benda bodoh yg aku kena tengok nie.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Azmeil replied at 14-9-2019 05:39 AM
1je aku nk pesan kat syahmi n asif ni....demo sekrg ni mcm tgh drive kereta dgn kelajuan yg maksimun ...

eh,yg kau bitter kenapa. dah orang rasa tak lawak. dah la, apa masalah nya. sengal jangan bawak kehulu kehilir eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.220945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list