Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
306
View
15
Reply

Pulau Jerjak

[Copy link]

Author: suduseno    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada sapa sapa pernah pergi sini tak? Teringin nak pergi tapi rasa macam creepy je sebab baca history tempat ni dulu dulu
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 02:15 PM | Show all posts
bukan pulau ni tmpt letak tahanan ke? org biasa mna leh pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 04:31 PM | Show all posts
ada chalet, ada bot plancong ....x mati pon kalau p pulau jerejak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 01:21 PM | Show all posts
Penah pegi dulu masa honeymoon hihi

orang bagi hadiah kawin kan..kite pegi je laa

ok jgk laa sebab sana dia chalet resort camtu..tenang je..
malam² ada party kat situ..swmng pool..
sana boleh hicking cycling flying fox..
oo massage pon ada..

tp tu masa 2009 laa skrg mungkin lagi best kot..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:38 PM | Show all posts
ruffboyz replied at 11-9-2019 02:15 PM
bukan pulau ni tmpt letak tahanan ke? org biasa mna leh pegi..

in 1969  kot mula dijadikan penjara .. dipindahkan keluar tahun 2000 ..

lepas tu, dijadikan resort - jerejak island resort
spa kat situ memang best (last pi 2008)

before 1969, dijadikan pusat kusta


on the other side of island, ada dermaga kapal .. bina & baik pulih kapal - yg ni memang boleh nampak dari jambatan kedua
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:40 PM | Show all posts
memang ada bahagian yg agak creepy ..almaklum la bukan pulau org diam
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:49 PM | Show all posts
ok je..penah pegi tahun 2010 dulu...cantik resortnya..banyak aktiviti (ada beach soccer, volleyball, flying fox, nak jogging bleh..swim pool besar..malam2 ada live show) taktaula skrg mcmana depa menten tak resort tu..cuma dari jeti nak ke resort tu jauh gak nak menapak...yg tempat tahanan tu the other side pulau...bole nak pi melawat tgk2 jadi mcm muzium...ada org jaga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ruffboyz replied at 11-9-2019 02:15 PM
bukan pulau ni tmpt letak tahanan ke? org biasa mna leh pegi..

Dah dijadikan tempat pelancongan u
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
tengku_anggun00 replied at 11-9-2019 04:31 PM
ada chalet, ada bot plancong ....x mati pon kalau p pulau jerejak...

Memang tak mati u sebab tuh teringin nak pergi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Hantu^GirL replied at 12-9-2019 01:21 PM
Penah pegi dulu masa honeymoon hihi

orang bagi hadiah kawin kan..kite pegi je laa

Oh macam happening gak. I teringin nak pergi tapi bila baca sejarah tempat tuh macam takut pulak kakakakak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 12-9-2019 05:40 PM
memang ada bahagian yg agak creepy ..almaklum la bukan pulau org diam

Kat sana mmg ada resort or hotel je eh? Mcm penduduk setempat mmg takde lah ke kat sana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 12-9-2019 05:38 PM
in 1969  kot mula dijadikan penjara .. dipindahkan keluar tahun 2000 ..

lepas tu, dijadikan res ...

Resort tuh baru buat or baikpulih dari penjara or tmpt kuaratin tuh u?

And byk aktiviti tak boleh buat kat sana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
orangselut replied at 12-9-2019 08:49 PM
ok je..penah pegi tahun 2010 dulu...cantik resortnya..banyak aktiviti (ada beach soccer, volleyball, ...

Mcm best and byk aktiviti. Duk 1 malam cukup x u?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 10:34 AM | Show all posts
aku lepak je kat pantai jerjak pun oke dah, x yah susah naik boat hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:58 AM | Show all posts
suduseno replied at 13-9-2019 10:25 AM
Resort tuh baru buat or baikpulih dari penjara or tmpt kuaratin tuh u?

And byk aktiviti tak bol ...

buat baru atas tapak rumah kuarters doktor kusta

bangunan penjara & kuarters staff masih ada
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:59 AM | Show all posts
suduseno replied at 13-9-2019 10:24 AM
Kat sana mmg ada resort or hotel je eh? Mcm penduduk setempat mmg takde lah ke kat sana?

takde penduduk setempat. dulu yg duduk sana pun cuma keluarga pegawai penjara ..so, bila penjara ditutup, semua pindah keluar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081531s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list