Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4025
View
316
Reply

Gearsluts Chat Room[1000 credits]

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-9-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 16-9-2019 04:13 AM
sama2.semoga dipermudahkan ya.

Dah nampak dah problemnye.. cd drive motor tak spin.. laser pickup drive ok..
rasanya cd drive motor overload & burnout sebab housing dalaman (tempat insert gum stick batteries) dan lid close, tang hinge reput/crack, jadi cd tak leh spin (sangkut)..

Crack tu disebabkan spring action menekan plastic housing yg dah terperuk..

Skrg ni misi nak cari part cd drive motor..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2019 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 22-9-2019 02:30 PM
Dah nampak dah problemnye.. cd drive motor tak spin.. laser pickup drive ok..
rasanya cd drive m ...

ohh ye ke.saya ingat najib dah confirm laser pointer problem.

discman ni dia takde tracking drive .... hmm macam mana ek ....

najib stay mana ya?kalau stay kl parts macam ni boleh try cari kat jalan pasar pudu.

ni specs yang saya boleh bagi ....

blcd 12v dc motor, 5200rpm no load speed, commutation : brush, voltage range 0.4v - 5v.

atau ....

kalau tak dapat pergi tanya kedai ni rasanya dia boleh rewinding micromotor macam tu.








Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-9-2019 04:55 AM
RPA kumari busy urus anak2 beliau.nanti RPA kumari masuk lah tu.

Ahahhahagaha, kelmarin tengok cite, kelas rpa kumari sekarang, anak2 dah berlakon jadi chandra nandini. Tak perlu jadi yamani lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2019 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
@najib888 macam mana ada apa2 perkembangan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 01:18 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 26-9-2019 07:30 AM
@najib888 macam mana ada apa2 perkembangan?

hehehe.. hold dulu.. nanti bila2 free pulak nak godek2 kembali...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2019 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 28-9-2019 01:18 AM
hehehe.. hold dulu.. nanti bila2 free pulak nak godek2 kembali...

oh maaf.saya cuma follow up je.nak tau result dia macam mana.

benda2 macam ni tak boleh dipaksa2.kena rileks dulu .... baru ilham datang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2019 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 18-10-2019 02:59 AM

tool and die buat Aida yang disayangi.



gedabak bolt tu.bolt untuk mounting AIDA.



berbelas tahun aku menjaga AIDA, banyak jasa pada produksi kami.AIDA machine yang guna servo press untuk mould stamping.pressurenya bukan agas2, 4000 ke 10000 tan transfer press.

kenapa nama dia macam awek2 cun gombak batu 12?

penciptanya adalah Yokei Aida dari Honjo, Tokyo.

Hailllll, AIDA.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
aku lebih suka baca orang bercerita pasal emak dan anak2.at least aku dapat sesuatu untuk belajar dari aku dengar cerita pasal kejalangan kau serata forum.too much information.aku rasa kawan2 kau kiri kanan pun ada brief/nasihat tapi disebabkan kau bebal maka nasihat itu hanya berlalu menuju ke astral.

mampus satu kampung jadi tadahan air kencing.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ku seru kawan2 marilah kepadaku.

@hibernation

@NamaKuMawar

@kuihbakar

@noor2

@MeghanK

@fixit

@AlterEgo

cukuplah list ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 17-10-2019 01:17 PM

MELODI PINJAM




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Melodi Pinjam




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Melodi Pinjam






Karya Asal


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dengar cerita meklalala suspect cancer.saya tak baca walhal text tu atas saya je.saya meluat masuk btat atas sebab2 tertentu sampai saya abaikan komen kawan saya.

maaf.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ada apa2 update tentang meklalala?apa yang boleh kita bantu?

siapa ada contact dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
lupa

@lil_honey
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 2-10-2019 03:07 AM
tool and die buat Aida yang disayangi.



saya rasa nama saya Aida jugak
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 02:44 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-10-2019 06:00 PM
dengar cerita meklalala suspect cancer.saya tak baca walhal text tu atas saya je.saya meluat masuk b ...

what happened
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-10-2019 01:04 PM
ku seru kawan2 marilah kepadaku.

@hibernation

Ya mak datang nak
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-10-2019 01:04 PM
ku seru kawan2 marilah kepadaku.

@hibernation

Tq kill tag kaka. ...bz dalam dua hari ni....sedih pula teringat kisah pembunuhan   kat melaka tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasal anak kaka. ...ni baru abis pt3. ...keputusan X taulah cane. ...risau ok...jadi mak2 ni bila ingat anak2. ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086031s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list