Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4239
View
380
Reply

Gearsluts Chat Room[1000 credits]

[Copy link]

Author: KILL_NANCY       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-9-2019 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 13-9-2019 03:23 PM
Haah...dah google plot lengkap dia

best tau cik seri.pack sangat action dia.jangan risau takde jump scare macam IT.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-9-2019 08:27 PM
boleh start tapi tak boleh adjust the relay.kalau nak adjust tanpa pergi pada motor kena ada satu  ...

Baik, faham2. Thank you. Kena fikir banyak2 kali baru nampak logik tak logik
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum otai2 forum.
Saya ada satu sony discman D-EJ 1000. Hampir bertahun terperuk dlm stor. Baru2 ni, tgh kemas2 stor, terjumpa balik.
Tapi, sekarang ni, dia punya laser head unit tak boleh recognized cd, (actually intermittent) Kalau detect pun, sekejap je, pastu dia skip, bunyi cd dok spin then no cd detected. Dah try cuci dengan cleaning agent, tapi no luck.
1. Selain dari tukar laser head assembly (obsolete dah kot) ada kaedah lain tak?
2. Nak cuba increase/laras laser head power ke watt yg lebih tinggi, tapi tak pasti selamat ke tak
3. Boleh ke swap laser head dr cd drive pc ke dlm tu? Ada ke yg compatible dengan discman?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2019 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 15-9-2019 12:09 AM
Assalamualaikum otai2 forum.
Saya ada satu sony discman D-EJ 1000. Hampir bertahun terperuk dlm  ...

waalaikumsalam najib.

awak sangat bertuah memiliki Sony discman dej 1000 ni sebab ni adalah salah satu keluaran sony PC centric yang pertama dengan menggunakan modul Aiwa (rebranding dari Sony).

1 . boleh bagitau saya dekat laser pick up block optique/laser pointer ke PCB contactor tu ada berapa wayar?kalau empat wayar saya cadangkan awak re-solder point untuk empat wayar tu kemungkinan flux tu mengalami dry joint sebab dah lama tak run (oxidized).kalau ada bridge pada 4 wayar tu solder dengan berhati2 jangan terlalu banyak solder.dan pastikan lepas solder awak lap dengan flux solder paste atau alkohol pun boleh.

2. atau tukar seketul laser pick up block optique tu dan saya tak pasti samada komponen ni masih ada jual lagi atau tidak.tapi laser pointer ni kalau ikutkan spesifikasi dia dalam 300nW je dan saya tak rasa ada perbezaan jauh pada watt antara brand.watt pada speaker atau earpiece mungkin banyak beza.lagi satu takut mounting tak sama haha. (kalau laser pointer pada dvd player memang banyak beza pada watt)

dulu saya pernah repair Sony discman member saya model DNE 511, dia punya laser pointer sama dengan Sony D-E777.cuma beza pada mounting sedikit, tapi bila snap on kemas lah.model D-E777 punya laser pointer yang saya tau boleh received banyak model Sony.cuba google specs dia.

3. tak boleh swap cd pc drive sebab SMD capacitor tak sama microfarads.

harap membantu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2019 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 13-9-2019 10:21 PM
Baik, faham2. Thank you. Kena fikir banyak2 kali baru nampak logik tak logik

takpe sementara saya ada ni.kak pah dulu course apa?study mana?

share sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 15-9-2019 03:02 AM
waalaikumsalam najib.

awak sangat bertuah memiliki Sony discman dej 1000 ni sebab ni adalah sal ...

Thank you for prompt response.
Hopefully, cold solder joint je la kot.. hehehe
takpe, nanti nak cari solder tip yg tirus  sikit. Yg ada sekarang ni pun dah tumpul, byk kali dah asah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 15-9-2019 03:03 AM
takpe sementara saya ada ni.kak pah dulu course apa?study mana?

share sikit.


Wilton method cake deko di icca kak nancy

Pasal special project tu, how's it? Untuk lampu, kipas? Ada rc.ni memang untuk individu khusus kalau dah dB pun lain2 nanti. Nanti boleh adapt iris scan lak, buka tutup mata boleh on-off lampu, tolong lahhhh cakap ada logik di situ kalau aifon pun boleh unlock guna facial recognition

Lupa nak cakap.tahniah!!!! Dah jadi omega supreme

Segan lak masuk sini, semua borak pasal soldier transformer, kita kenal coklat modvier jer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2019 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 15-9-2019 02:13 PM
Thank you for prompt response.
Hopefully, cold solder joint je la kot.. hehehe
takpe, nanti nak ...

sama2.semoga dipermudahkan ya.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2019 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 15-9-2019 03:37 PM
Wilton method cake deko di icca kak nancy  

Pasal special project tu, how's it? Untuk lampu ...

kak pah pasal special project tu?

takde apa yang tak logik kat situ.the world is in the throes of a technological revolution, dunia ni dah mengalaminya sejak dua ratus tahun lampau.

teknologi yang menggunakan eye tracking macam kak pah cakap tu ada entiti yang developed dah.diorang bereksperimentasi dengan windows pc via eye gaze dan switch input untuk replace keyboard dan mouse pada mulanya.

kemudian diorang kembangkan research diorang pada perimeter yang lebih luas seperti switch control (home automation), home security dan sebagainya dengan hanya wink look out.tech ni dah wujud kak pah, tech ni dibangunkan untuk individu yang suffer dengan spinal cord injury atau ALS.

kak pah boleh google home automation smart security system untuk lebih lanjut, kat situ nanti adalah tertera nama2 developer macam honeywell, Tesa, Vivint dan sebagainya.

Lupa nak cakap.tahniah!!!! Dah jadi omega supreme


hahaha terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2019 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kakakku, @hibernation.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2019 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts


hail, mozart!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 16-9-2019 04:14 AM
kak pah pasal special project tu?

takde apa yang tak logik kat situ.the world is in the throes  ...

Itu lah guna nya AI sekarang, ingat dah kertu tanak kawan dengan robot. Takboleh nak smart home sangat laa,tentera gajah abrahah balik abis kacau-bilau sistem. Pakat berebut nak pinjam muka,senang nak peak their curiousity sekarang

Dah install sikit2, tak banyak lagi yang available kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Post panjang2, kita baca sekerat2 jer sampai satu ayat tu. Dah berapa kaki gali lubang kubur sendiri kat sini, tunggu orang nak tolak masuk lubang jer



Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak kumari mana? Kak @hibernation, tunggu tau. Anak buah balik saya suruh diorang mengengsot masuk bawah katil amik phone
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu tengok armageddon. Comel jer ben affleck, sekarang serabai tingtong

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ooooohhh kalau pakai browser ni taleh view embedded vids. Patut lerrrrrr tak nampak apa yang orang tengok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 16-9-2019 09:55 AM
Kak kumari mana? Kak @hibernation, tunggu tau. Anak buah balik saya suruh diorang mengengsot masuk b ...

RPA kumari busy urus anak2 beliau.nanti RPA kumari masuk lah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 02:07 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-9-2019 07:28 PM
best tau cik seri.pack sangat action dia.jangan risau takde jump scare macam IT.

sempat tengok intro...kena sambung balik nanti tengok online...

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 02:15 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 10:51 AM | Show all posts
Duh...internet kena jerebu ke sama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110633s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list