Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
487
View
72
Reply

UBAT CACING YANG MANA BAGUS UNTUK KUCING?

[Copy link]

Author: Kurex       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2019 01:32 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum..

Kurex nak tanya kepada pencinta, peminat, pakar kucing dekat sini..

Ubat cacing mana yang bagus & terbaik untuk kucing? Sebab kucing Kurex yang 5 bulan tu ada cacing. Kurex nampak cacing keluar dari bontot kucing.

Cacing tu warna putih, kalau cacing tu nak gerak, dia akan panjangkan badan dia.

Ke kena pergi vet dulu? Sebab kucing ni dah deworm tak 4 minggu lepas..

Jadi, ubat cacing mana yang sesuai untuk kucing?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik bawa pi vet Kurex
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 01:47 PM | Show all posts

kalau bawak pun, aku pergi sabtu ni.. tapi dah dewom dah dekat vet..
ke kena pergi banyk kali?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-9-2019 01:47 PM
kalau bawak pun, aku pergi sabtu ni.. tapi dah dewom dah dekat vet..
ke kena pergi banyk kali?

Aku masa anak kucing dok hidup.. Aku pi vet 2 kali utk deworm.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 02:02 PM | Show all posts
sarah82 replied at 10-9-2019 01:52 PM
Aku masa anak kucing dok hidup.. Aku pi vet 2 kali utk deworm.

dalam tempoh berapa minggu dalam dua kali tu? ke bulan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-9-2019 02:02 PM
dalam tempoh berapa minggu dalam dua kali tu? ke bulan?

Lbh kurang sebulan.. Aku bawa sbb dia sakit perut jadi Vet deworm lagi sekali dan admit dia semlm kat wad..

Ni aku dok plan cari cari anak kucing kat market.. Bela..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:15 PM | Show all posts
Patut 3 bulan sekali ja deworm tu.
Tapi since masih ada bawa pergi vet if kucing tu masih bawah 1 tahun
kucing saya 6 tahun saya deworm sendiri. xlarat nak usung.
Kalau vaksin paksa rela usung

ubat pil payah nak suap kalau kucing aku
aku guna machiko

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-9-2019 02:14 PM
Lbh kurang sebulan.. Aku bawa sbb dia sakit perut jadi Vet deworm lagi sekali dan admit dia semlm  ...

Kucing yg aku jumpa ni pun dekat market jugak.. Calico.. Masa aku ambik tu penuh fungus.. Sekali dah elok rumahnya dlh.. Dah la aku tak penah bela yg jenis bulu panjang.. Kira ni 1st time aku.. Selalu dsh je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 10-9-2019 02:15 PM
Patut 3 bulan sekali ja deworm tu.
Tapi since masih ada bawa pergi vet if kucing tu masih bawah 1 t ...

Guna ubat cacing apa? Meh share sini..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Deworm 3 bulan sekali je. Kira cacing tu da keluar tu kire ok la kot. Kucing da vaksin ke? Kucing tepi2 jalan ni takut ada penyakit je. Takut ada sporo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-9-2019 02:24 PM
Kucing yg aku jumpa ni pun dekat market jugak.. Calico.. Masa aku ambik tu penuh fungus.. Sekali d ...

Bulu panjang kena jaga lebih sikit takut kurap.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 02:36 PM | Show all posts
Gomea replied at 10-9-2019 02:33 PM
Deworm 3 bulan sekali je. Kira cacing tu da keluar tu kire ok la kot. Kucing da vaksin ke? Kucing te ...

belum lagi...
sebab masa bawak kucing pergi vet jumaat lepas, doktor kata tunggu dulu.. sebab masa tu dia tak sihat sebab selsema sikit..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 02:38 PM | Show all posts
sarah82 replied at 10-9-2019 02:35 PM
Bulu panjang kena jaga lebih sikit takut kurap.

tula.. sebab cousin pun dah 2 kali buat lion cut dekat kucing dia..
kau penah vaksin kucing tak sarah?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-9-2019 02:38 PM
tula.. sebab cousin pun dah 2 kali buat lion cut dekat kucing dia..
kau penah vaksin kucing tak s ...

Tak sempat vaksin anak2 kucing homeless aku jaga kena curi + mati.. Masa bawa nak vaksin Vet bgtau umur 3 bulan dan berat 1kg baru boleh vaksin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-9-2019 02:41 PM
Tak sempat vaksin anak2 kucing homeless aku jaga kena curi + mati.. Masa bawa nak vaksin Vet bgtau ...

Tapi ada yg vaksin, tapi jadi lagi teruk..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:48 PM | Show all posts
drontal...klinik haiwan aku gune...dia suggest beli online je...murah lg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-9-2019 02:47 PM
Tapi ada yg vaksin, tapi jadi lagi teruk..

Vet x bgtau sebab apa? Aku nak tanya pendapat angpa semua.. Kejam tak kalau aku tangkap stray cat dan bawa pi kasi? Dari membiak.. Tak ada sapa jaga.. Baik aku kasikan.. Kesian la ada yg kena katuk sbb curi makanan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 10-9-2019 02:48 PM
drontal...klinik haiwan aku gune...dia suggest beli online je...murah lg

Tablet ke cecair?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-9-2019 02:50 PM
Vet x bgtau sebab apa? Aku nak tanya pendapat angpa semua.. Kejam tak kalau aku tangkap stray cat  ...

Lepas kau kasi tu kau bela la...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-9-2019 03:10 PM
Lepas kau kasi tu kau bela la...

Mana boleh kan aku dok rumah tok yg aku mengasuh ni.. Skrg aku bagi makan saja..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084245s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list