Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
708
View
19
Reply

[Buku] Lets TALK buku yang mengujakan...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2019 12:40 PM | Show all posts |Read mode
Edited by seribulan at 10-9-2019 11:49 AM



Hadiah dari kakak. Genre seram


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
The Sunan series.. Hahahaha.. Salah satu novel yg paling sy suka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Buku paling mengujakan..dulu ada satu penulis ni nama dia Liana Afiera Malik. Dia ada series buku tajuk Eh Iye Ke Ni. Pasal budak twins pastu kawan ngan skaters. Sampailah diorang bercinta semua. Tapi penulis dah meninggal tahun 2011. Semoga penulis tu ditempatkan dikalangan hambaNya yg beriman dan beramal soleh. Amin.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
erk gambar tt kalau malam2 bukak memang seram.

buku saya minat more to personal development skang. macam 7 effective habbit ngan brian tracy ke.

dulu tuesday with morris la, nicholas spark kalau cinta just nak improve english time exam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 10:44 PM | Show all posts
Baru habis baca psychological thriller novel, My Lovely Wife by Samantha Downing. Pasal pasangan suami isteri yg ketagih untuk membunuh, so they became serial killers. Masa diorang nak rancang untuk bunuh mangsa seterusnya, banyak unexpected things happened. Buku ni banyak sangat twists dan ending dia pun sangat unpredictable.

By the way, buku Comes the Blind Fury tu mcm best ye. I like the cover too.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:51 AM | Show all posts
My favourite all time



and

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:53 AM | Show all posts
Tapi paling legend and suka....hahaha meremang bulu roma





Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:58 AM | Show all posts
Mnahwitty replied at 11-9-2019 08:53 AM
Tapi paling legend and suka....hahaha meremang bulu roma

buku Tamar Jalis --->>> Siri bercakap dgn jin


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak nk tulis buku zaman sekolah dulu? Sehijau warna daun? Cerpen dlm tu yg paling aku igt psl ank murid yg susah bg ulam pucuk janggus kt cikgu sempena hari guru.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 04:06 PM | Show all posts
iols suka 2 authors  nie John Grisham dgn Dan Brown.. 2 2 iols beli smua novel dorng buat collection.

John Grisham byk skit novel dia... boss iols yg introduce kan buku nie... dia pn collectors jugak.. bila start baca, tersuka lak.. so, iols beli sendiri n start buat collection gak.. john grisham pnya novel citer pasal law.. lawyer's life, court, jury, court cases etc... klau suka citer pasal law, harus beli

Dan Brown plak citer byk pasal illuminati bagai ni kan.. pastu ada lah thriller2 skit... dia punya the latest 2 novels ie inferno ngan origin.. iols beli hardcover sbb x sabo nk baca... paperback version kene tggu setahun hokey... masa origin nk kluor, popular bookstore buat peraduan.. menang dpt dan brown pnya novel dr 1st novel smpai inferno.. iols menang.. so, now ada complete set of his novels... heaven je rasa.. tp dan brown buat novel 3-4 tahun sekali.... haihhh... so, iols isi kekosongan dgn john grisham... haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 04:40 PM | Show all posts
[tr][/tr]
Trilogy pack set


baca ni la best TT.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
seller6183 replied at 11-9-2019 04:40 PM
baca ni la best TT.

Buku ni haram kat Malaysia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nilsprops07 replied at 11-9-2019 04:06 PM
iols suka 2 authors  nie John Grisham dgn Dan Brown.. 2 2 iols beli smua novel dorng buat collection ...

John grisham tu dia macam banyak elaborate cruel kan ..gore sangat ... iols suka baca stephen king...start minat lepas tengok movie it ...ade buku dia tajuk the green miles ...iols baca sampai nangis2..based on true story kan ... pastu ade jugak buku writter lain pasal serial killer... selain dari tu writer perempuan linda howard pun best ....pasal siasatan kes bunuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya suke buku motivasi. Antara buku yg sy beli adalah;
-how to win friends and influence people
-no excuses by brian tracy
-the power of now
-why moved my cheese
-no sad

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 03:02 PM | Show all posts
mialunar replied at 11-9-2019 07:56 PM
Buku ni haram kat Malaysia kan?

aah. singapore ada jual.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi saya Karya dr novelis awang murshid..Novel dia sangat berbeza dan tidak cliche dari novel yg sedia ade di pasaran.Ade jenis crime thriller ,seram yang membuatkan kita tak sabar utk menghabiskan novel dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
contoh novel
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak reti nak tepek gambar koleksi buku2 aku. Aku suka buku indi dari publisher lejen press, dubook dan sewaktu dengannya. Buku kontrol histeria paling ngeri baca. Psycho sangat. Setiap buku punya point of view yg berbeza.

Buku pertama yg buat aku jatuh suka dengan genre penulisan mcm ni tajuk dia mental. Siapkan lah mental anda sebelum membaca buku ni sebab lepas habis baca kepala aku sakit, tak boleh beza mana realiti mana fantasi si mental dalam buku tu. Hehehe

Untuk buku kontrol histeria pulak, aku pernah borak dengan publisher dia. Banyak diorang dapat feedback dari pembaca yang cakap tak boleh habis baca sebab ganas sangat. Tapi aku boleh je baca sampai habis. Agak menarik bagi aku.

Banyak lagi tajuk tajuk yang best. Kalau minat boleh la cuba baca 1 buku genre mcm ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190919_114058.jpg

Zman dulu suka sgt baca novel2 cinta tapi bila dh makin tua tukar selera plk baca novel fixi plk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 04:11 PM | Show all posts
Buku citer paling tebal aku baca masa umur 8 thn - Buku lagenda laksamana Hang Tuah. Lupa dh sapa author dia. Fuhhhh time tu cuti sekolah ujung thn. Musim tengkujuh. Aku amek masa 2 ari abihkan buku ni, duduk bawah meja mkn nyorok sbb adik suka kacau ajak main beskal pusing kampung hahaha. Nagis wei aku baca buku ni. Nangis part Hang Tuah bunuh Jebat. Nangis part mak angkat Tuah masa dia lari ke Pahang, kena ganyang mulut dia dgn tempurung kelapa sbb nk Tuah suh pinang Tun Teja utk dia.  Nangis part Tuah ilmukan Teja utk kidnap bwk balik melaka. Dia buat ilmu pengasih lps tu serahkan Teja kat sultan Melaka Bodo punya Tuah.
Sampai ke tua aku x suka Tuah sbb buku ni laaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116889s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list