Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15963
View
214
Reply

"Mas Idayu Herdik Hos, Penyiasat Dan Peserta ICSYV Malaysia, Episod Paling Tak Best!"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2019 11:42 AM | Show all posts |Read mode







Program hiburan I Can See Your Voice Malaysia memang dinanti-nantikan setiap malam minggu. Selain konsep rancangan muzik misteri yang menarik perhatian, hos, artis jemputan dan panel penyiasat yang meriah juga menjadi faktor pelaris rancangan ini.



Namun, pasti ada yang tidak disenangi oleh warganet apabila melihat artis senior yang dianggap kurang sopan ketika bersiaran. Jika musim pertama, penyanyi Ziana Zain dikecam kerana bersifat dingin, musim kedua ini pula artis dangdut, Mas Idayu pula dikecam kerana riak serta tidak mendengar kata orang.


Rata-rata komen di Youtube dan Instagram menyifatkan penyanyi yang berusia 50 tahun itu bukan sahaja tidak berlapik dalam memberikan komen, tetapi turut mengherdik panel penyiasat dan juga hos hingga membuatkan masing-masing berasa takut-takut melontarkan pendapat. Ia dapat dilihat dengan Jihan dan Shuk yang menyuarakannya dalam program tersebut.



Lebih parah apabila Mas Idayu yang juga membahasakan dirinya Mommy tidak mengakui kesalahannya menyingkirkan penyanyi sebenar dengan ayat "I dont care.".








Reaksinya yang tidak percaya dengan suara peserta yang boleh menyanyi, membuat mimik muka tidak suka serta memberi komen yang tidak membina semangat membuatkan ramai warganet merasakan ini antara episod yang tidak menarik ditonton.






Kredit foto:



Kredit foto: IG





Selain dilabelkan sombong, Ratu Dangdut ini juga dikritik tidak mempunyai suara sedap tetapi lebih seronok mengkritik suara orang. Malahan gelekannya turut dipertikaikan kerana bukan bergoyang kata mereka, tetapi lebih kepada nenek si bongkok tiga.





Antara peserta I Can See Your Voice Malaysia 2




Segala kritikan tersebut mungkin ada benarnya kerana program ini trending serta ditonton lapisan masyarakat. Jadi, mungkin penglibatan Mas Idayu tidak sesuai dengan sesetengah golongan.



Bagaimanapun, mengenali Mas Idayu yang terkenal dengan komen tajamnya memang boleh menyebabkan orang yang tidak biasa dengan dirinya mengkritiknya. Atau pun, ini antara strategi TV3 melariskan lagi program ini supaya lebih ramai memperkatakannya? - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 11:52 AM | Show all posts
dia ni setakat bwk lagu dangdut je
boleh la
suruh dia nyanyi lagu rentak lain
mau ke laut dalam jugak
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan...mmg xbest
Aku ingat best..sbb ada elly mazlien tu..last krik krik je..jihan pun mcm.xmasuk sgt ngan dia..poyo giler
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Takkan la nak komen suci murni je walaupun suara hauk..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Rcgn hiburan santai2 yg kau menyinga mcm org gila kena baling batu tu dah kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Show nak santai2 jah bukan ujibakat mentor ke, af ke nak serius. Ayooyoo
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodonya minah dangdunt, pangai pprt sangat. Dia tak tahu ke ini light2 show jek, selama aku layan program ni sume lawak2 jek and best, sampai kat mommy penjaga pintu dangdut ni terus jadik tak best. Kesian penyiasat try hard nak bagi calm situation. Banned jek makcik ni kat tibi...koser nak layan pangai mendiva kampung ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:05 PM | Show all posts
mata pencarian sheols tu jah.... jadi pengkritik...
sendiri menyanyi haussss di aidilfitri
iols paling tak suka orang tengking2 terpekik2 ala2 drama indon...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:06 PM | Show all posts
poyo nak mampos.laki aku siap doa lagi harap2 dia dapat duet dengan penyamar.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Riak gila mummy.. Hahaha
Xnk dgr cakap panel pastu meroyan tak tentu hala
Dgn contestant pun dia x respek
Nasib baik dpt yg penyanyi... Meols bersorak kalau sheols dpt budak sabah barista tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:11 PM | Show all posts
rasenya juri dan host tahan marah dalam hati jek...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:15 PM | Show all posts
tolonglah
mami mami

ko mak hayam pelacur ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik ni perasan bagus. Aku mmg tukar channel terus kalau program ada dia. Kita tgk tv nak release stress bukan tambah stress.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:22 PM | Show all posts
puikhhh.....rengsa jer aku tgk episod kali ni...
hangin plak aku tengok mami nih.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 10-9-2019 12:05 PM
mata pencarian sheols tu jah.... jadi pengkritik...
sendiri menyanyi haussss di aidilfitri
iols pa ...

betul tu. elok stop aje panggil dia sbg pengkritik. Baru dia tahu langit tinggi ke rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:25 PM | Show all posts
poyo serius xtentu pasal. syuk buat lawak pun kena hentam - mami tak la bodo sangat blebleble. orang tu buat lawak je kot.
pastu tetiba p bergelek tetonggek tonggek macam apa lagi. buruk betol org tua buat gitu. elly mazlin yg gedik2 tu pun malu nak buat.
masa dia gelek tonggek2 tu muka juri dgn penonton mcm - "apa kau buat ni pompuan?"
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
lagenda klasik yg pakai baju biru tu kaka kawan iols.. patut la tgk mcm kenal sekali kuar nama btl sheols
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ee.. Memang boring episod ni.. Tau nak marah jer.. Bes lagi Ella.. Walopun Ella tua dari mami ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 10-9-2019 12:25 PM
poyo serius xtentu pasal. syuk buat lawak pun kena hentam - mami tak la bodo sangat blebleble. orang ...

Kannnn
Ttba nmpk elly mcm waras pulak time tu
Slau dia kan ting tong
Comey pulak nmpk si elly tu mcm yakin tak yakin nk flirt dgn aman ra
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mentang juri indon terus perasan baguss...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103170s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list